Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Starrgatan 19

JÖNKÖPING

2 295 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Starrgatan 19

Antal rum 3 rum
Boarea 73,00 kvm
Se under allmänt

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8-2013-1-37-7
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 295 000 kr
Avgift: 3 940 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg och tv
Andel i föreningen: 3,01937%
Andel av årsavgift: 3,01937%
Driftskostnad 4 400 kr/år
varav
El: 3 200 kr
Försäkring: 1 200 kr
Kommentar Driftkostnaderna är cirkauppgifter och baserade på två vuxna i hushållet.
Pantsatt Ja
Allmänt Uppgift angående bostadens area är baserad på föreningens uppgifter. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus
Byggnadsår 1951
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 17 februari 2020
Energiklass: E
Primärenergital: 117 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Frankrike 18
Övriga byggnader Till lägenheten hör två förråd, ett i källaren och ett på vinden. I föreningen finns även tvättstuga, cykelförråd samt samlingsrum med övernattningsmöjlighet.

HALL

Välkomnande och ljus hall. Kläderna hänger du av dig direkt till vänster. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett mörka klinkers. I anslutning till hallen ligger gäst toaletten.

SOVRUM 1

Rymligt sovrum med gott om plats för säng med tillhörande möblemang samt förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger det parkett.

GÄST WC

Fräsch toalett utrustad med wc och handfat med tillhörande spegelskåp. På golvet ligger grå klinkers och väggarna är vitmålade. Över handfatet sitter det vita kakelplattor.

KÖK

Stort kök med köksö, vilket innebär gott om förvaring. Vita spegelluckor med handtag i rostfritt stål. Bänkskiva i trä och gråa kakelplattor. Fullutrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis och fläkt. Överskåp med vitrinluckor. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger det parkett.

VARDAGSRUM

Vardagsrum och kök i en öppen trevlig planlösning. Här finns gott om plats för både matbord och soffgrupp. Stort ljusinsläpp genom dom två stora fönsterpartierna. Perfekt rum att umgås i när du bjuder hem släkt och vänner på middag. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett.

BADRUM

Toppenfint helkaklat badrum utrustat med Handfat och tillhörande kommod, spegelskåp, dusch, tvättmaskin, wc, handdukstork. På väggarna sitter vita kakelplattor med svarta detaljer och på golvet ligger ljusgrå klinkers.

SOVRUM 2

Ovanligt stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i garderoberna. Från sovrummet har du direkt tillgång till balkongen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger det fina original parkettgolvet.

BALKONG

Underbar balkong där du kan njuta av kvällssolen i väster.

Superfin trea med ett underbart läge på Liljeholmen

Nu förbereder vi en försäljning av denna fina bostad på Liljeholmen. Starrgatan 19 är beläget i ett lugnt och mysigt område precis intill fina Liljeholmsparken. Ett stort plus är också närheten till Vätterns strand. Att kunna ta sina kvällspromenader längs strandlinjen till ljudet av vågornas brus kanske till och med blir en daglig rutin. För den som vill är det bara att kliva i badtofflorna på morgonkvisten och traska raka vägen ner till stranden för ett härligt bad.

Vill du åt stadspulsen och shopping ligger Jönköping city och Asecs köpcentrum endast en kort cykeltur bort. I närområdet finns både matbutik och bra kommunikation med citybussarna.

Det bästa med lägenheten är helt klart den öppna och sociala planlösningen mellan kök och vardagsrum. Perfekt när du vill bjuda hem familj och vänner på en härligt middag. Du kan laga mat och samtidigt vara social med gästerna.
I övrigt erbjuder lägenheten två rejäla sovrum. Master bedroom som nås från vardagsrummet är ovanligt stort. Från detta rum kliver du rakt ut på balkongen och njuter av kvällssolen i bästa västerläge. Om badrummet skulle vara upptaget finns det även en gäst wc att tillgå.
Som grädde på moset bor du i en stabil HSB förening med en mycket god ekonomi. Den låga belåningen i kombination med den seriösa 30 åriga underhållsplanen bidrar till en ekonomisk trygghet i föreningen med en lägre risk för oplanerade avgiftshöjningar i framtiden.

Förening

Starrgatan 19

Förening

Brf Frankrike

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningens hus byggdes 1951 på fastigheten Frankrike 18 som föreningen innehar med äganderätt. På fastigheten finns 2 bostadshus med 5 uppgångar med adresserna: Starrgatan 19, 21, 23, 25 och 27, I föreningen finns 39 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. I föreningen finns tvättstuga, cykelförråd samt samlingsrum med övernattningsmöjlighet.

Tv och bredband

Föreningens fastigheter är anslutna till Comhem.
Ett grundutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften. Bredbandsavtal tecknas direkt med leverantören.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

En avgiftshöjning på 3% gjordes i början av 2019 för att finansiera fönsterbyte.

Renoveringar - utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
- Stambyte 2003
- Byte av lägenhetsdörrar 2008
- Markköp 2010
- Byte av avloppsledningar 2012
- Inklädnad skorstenar med huvor och nät 2012
- Asfaltering och anläggning av innergård med grillplats 2016
- Byte av belysning till LED 2016
- Balkongbesiktning 2017
- Ny uteplats utanför starrgatan 23 2018
- Plantering av blommor vid befintlig uteplats 2018
- Renovering av betongtrappor 2018-2019
- Spolning i avloppsstammar 2019
- Takbehandling 2019
- Byte av avloppspump 2019
- Fönsterbyte 2019

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter