Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mellangatan 53B

Liljeholmen Jönköping

1 400 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mellangatan 53B

Antal rum 1 rum + kök
Boarea 28,50 kvm
Föreningens info, se allmänt

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 08-2096-1-36
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 400 000 kr utgångspris
Avgift: 1 551 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV och bredband (10/10 mbit) via Telia.
Andel i föreningen: 1,5529%
Reparationsfond: 1 209 kr
Driftskostnad 3 600 kr/år
varav
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaderna är cirkauppgifter baserade på nuvarande ägares förbrukning.
Stor balkong (ca 6,8 kvm) i söderläge.
Pantsatt Ja
Allmänt Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadsår 1945
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Övriga byggnader Till lägenheten hör ett väl tilltaget vindsförråd. Gemensamt i föreningen finns tvättstuga med torkrum.
HALL
Välkomnande entréhall med förvaringsmöjligheter via en dubbelgarderob och ett städskåp. På golvet ligger valnötsmönstrad laminat och väggarna är vita.

BADRUM
Rakt fram från entrén sett ligger badrummet. Helkaklat i ljusa nyanser och utrustat med dusch, handfatskommod, badrumsspegel, WC samt vädringsfönster.

KÖK
Trevligt kök med luckor i ekfaner och mörkt kakel ovan arbetsbänk i stenmönstrad laminat. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, diskmaskin samt kyl/frys. På golvet ligger valnötsmönstrad laminat och väggarna är vita. Ljusinsläpp via fönster i söder.

RUM
Välplanerat rum som möjliggör plats åt såväl säng som åt soffa och/eller skrivbord om så önskas. Rummet får ett härligt ljusflöde tack vare ett stort fönsterparti och balkongdörr i söder. Även här ligger valnötsmönstrad laminat på golvet och väggarna är vita.

BALKONG
Stor balkong i trivsamt söderläge. Tack vare balkongens storlek finns gott om plats för utemöbler och umgänge med vänner. En balkong i denna storlek är inte något som vanligtvis tillhör de mindre lägenheterna på Liljeholmen så det här är verkligen ett plus i kanten som ger mervärde till hela bostaden.

Kvadratsmart etta med stor söderbalkong & låg månadsavgift!

Med en månadsavgift på lite drygt 1500 kr ( inkluderart värme, vatten, TV och bredband) finns pengar över till annat. Varmt välkomna till Mellangatan 53 B! Här finns möjlighet att förvärva en riktigt bra etta med närhet till det mesta och det bästa som Jönköping har att erbjuda. Populära Vätterstranden ligger endast en gata bort och till centrum och högskola är det smidigt cykelavstånd. För de dagar då benen är trötta tar du med fördel bussen in till city och skola, från närliggande hållplats avgår nämligen flera bussar med täta avgångar. Kanonläge med andra ord!

Även själva bostaden är riktigt bra och förutom den redan nämnda låga månadsavgiften så finns här fler mervärden än så. Planlösningen är välplanerad och skicket är genomgående fint. Förvaring finns i lägenheten men även via ett stort vindsförråd. Till bostaden hör dessutom en stor balkong (ca 6,8 kvm), något som mycket sällan ses i de mindre Liljeholms-lägenheterna så det är verkligen ett plus i kanten som ger mervärde åt hela bostaden.

Nämnas bör även den välskötta bostadsrättsföreningen Fursten. Här är allt mycket välskött, såväl ekonomi som fastighet, så här bor du tryggt. Många av de stora renoveringarna är genomförda och trots detta lyckades föreningen erbjuda sina medlemmar två avgiftsfria månader under 2018! Förningens fastighet är ansluten till fibernät och en hastighet på 10/10 mbit ingår i månadsavgiften. Nuvarande ägare har tecknat ett tilläggsabonnemang med Telia för 99 kr/mån och surfar idag med hastighet 100/100.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Förening

Mellangatan 53B

Förening

Brf Fursten

Allmänt om föreningen

Välskött och ekonomiskt stabil bostadsrättsförening förvaltad av HSB. Föreningen består av 42 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Trappstädning av det egna våningsplanet var tredje månad. Trädgården sköts av några av föreningens medlemmar, den s.k "trädgårdsgruppen".

Tv och bredband

Föreningens fastighet är anslutet till Telia fibernät. Ett grundutbud av TV-kanaler samt bredband (10/10 mbit) ingår i månadsavgiften.
Möjlighet finns att teckna avtal om högre hastighet hos leverantören. Nuvarande ägare har 100 mbit bredband till en tilläggskostnad på 99 kr/månad.

Parkering

Boendeparkering via Jönköpings kommun på omkringliggande gator för dig som är folkbokförd i området samt äger ett fordon. Kostnad 2019 är 510 kr/kvartal.

Renoveringar - utförda och planerade

Stambyte -01
Nya lägenhetsdörrar, nya takbetongpannor -02
Balkongerna nybyggda -06
Fönster renoverade utvändigt

Inför hösten 2019 är OVK och upprättande av ny energideklaration inplanerat.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Eftertraktat område med närhet till såväl strand som park. Vätterstranden bjuder på naturupplevelser året runt och under sommarhalvåret blir det en självklar samlingsplats vid sandstranden och volleybollnäten. En kortare promenad eller cykeltur, med fördel utmed strandpromenaden, tar dig till centrala Jönköping. Rosenlundsbadet, Rosariet, Racketcentrum samt Elmia nås också enkelt till fots. Asecs köpcentrum med alla tänkbara bekvämligheter nås via promenad, buss eller cykeltur.

Närservice

I närområdet finns livsmedelsbutik, restauranger, vårdcentral och apotek.

Kommunikation

Goda kommunikationer via busslinje 1 och 2 som avgår med täta avgångar och tar dig till större delen av Jönköping med omnejd.

Parkering

Boendeparkering via Jönköpings kommun på omkringliggande gator för dig som är folkbokförd i området samt äger ett fordon. Kostnad 2019 är 510 kr/kvartal.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering