Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kungsgatan 2B

Jönköping - Väster Jönköping

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kungsgatan 2B

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 101,50 kvm
Förenings info se även allmänt
Inglasad söderbalkong ca 5 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 215120001-1453
Våning 5 av 6, hiss finns
Ekonomi Avgift: 6 078 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv, Internet (100/10) samt bostadsrättstillägget.
Andel i föreningen: 0,60693%
Andel av årsavgift: 0,60638%
Driftskostnad 4 644 kr/år
varav
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 044 kr
Kommentar Ca uppgifter och baseras på två vuxna i hushållet.
Tillträde Flexibelt tillträde
Pantsatt Ja
Allmänt Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1994
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Energideklaration
Utfärdad den 16 mars 2020
Energiklass: E
Primärenergital: 125 kWh/m² och år
Övriga byggnader Gästlägenhet, grovtvättstuga, innergård, garage i källaren

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och möblemang. Förvaring finns i form av en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. På golvet ligger ett ljust klinker och vägarna är vitmålade.

SOVRUM 1

Stort härligt rum med ljusinsläpp från väster. Plats ges för en dubbelsäng ytterligare möblemang. Förvaring finns i form av tre garderober. På golvet ligger vitlaserat ekparkett (2020) och väggarna är målade i en beige ton.

BADRUM 1

Stort härligt badrum som vid renoveringen byggdes ut. Utrustat med dusch med vikdörrar, wc, kommod med handfat (2020), överskåp med spegeldörrar och överliggande belysning (2020) samt tvättmaskin. På golvet ligger klinker och väggarna är klädda med våtrumsskivor (vita) med grå kakeldekor.

KÖK

Vitt stilrent kök med rostfria vitvaror. Utrustat med rostfri kyl och frys med is- respektive vattenmaskin, rostfri varmluftsugn, rostfri fläkt, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt dubbelho med engreppsblandare. Gott om förvaring bakom de vita luckorna samt det stora skafferiet. På golvet ligger samma klinker som i hallen och väggarna är vitmålade.

MATPLATS

Framme vid det stora fönsterpartiet ges plats åt stor matgrupp. Väggen mot vardagsrummet är nertagen så vill man finns plats åt att förlänga bordet och bjuda in till fest!

VARDAGSRUM

Stort lättmöblerat rum och har rikligt med ljusinsläpp från söder. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade. Utgång till balkongen.

BALKONG

Inglasad balkong i söderläge. På golvet ligger trall och utrusat med eluttag och rullgardiner.

BADRUM 2

Renoverat badrum. På golvet ligger grått klinker och väggarna är klädda med våtrumsskivor. Utrustat med dusch, glasskjutsdörr, kommod med handfat, överskåp med spegeldörrar och överliggande belysning, wc och handdukstork.

SOVRUM 2

Stort härligt rum med plats för dubbelsäng. Förvaring finns i form av en skjutdörrsgarderob. På golvet ligger fiskbensmönstrat laminat och väggarna är målade i en beige ton. Ljusinsläpp från behagligt norrläge.

SOVRUM 3

Även detta är ett rymligt rum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Ljusinsläpp från söder med balkongen utanför. På golvet ligger fiskbensmönstrat laminat och väggarna är målade i grått samt en mönstrad fondtapet.

Cityfyra med dubbla badrum!

Cityfyra näst högst upp i huset med en trevlig planlösning, dubbla badrum, söderbalkong och goda chanser till att få en plats för bilen i garaget då det för närvarande finns lediga platser.

Hissen tar dig upp till våning fem och väl inne i bostaden möts du av en rymlig öppen hall med direkt inblick mot vardagsrummet. Tre bra sovrum både till storlek och läge då alla är avskilda från varandra. Nu finns det två stora renoverade badrum då det ena byggdes ut i samband med renoveringen. Stor sällskapsyta med ett lättmöblerat vardagsrum som binds ihop med matplatsen och köket genom att en vägg har tagits ner. Även köket är renoverat och går i stilrent svart och vitt med rostfria vitvaror och inbyggd is & vattenmaskin i kyl och frys. Den inglasade balkongen ligger i ett bra söderläge som bidrar till många soltimmar och nås från vardagsrummet. Gott om förvaring i skåpen och följs upp av ett stort skafferi. Förvaring finns det gott om i alla sovrummen, hall samt förråd på vinden och i källaren.

Brf Hälsan har tack vare sin välskötta ekonomi kunnat genomföra flera sänkningar av månadsavgifterna de senaste åren. Här är det dock inte enbart ekonomin som är välordnad utan här erbjuds även välskötta fastigheter samt fina gemensamhetsutrymmen för medlemmarna att nyttja i form av trevlig gemensam innergård, grovtvättstuga och för er som ofta får långväga besök finns en gästlägenhet att hyra för 200 kr/natt.

Här bor ni centralt och med gångavstånd till allt vad härliga Väster och Jönköping city har att erbjuda i form av butiker, restauranger, nöjen och shopping.

Bredband (100/10 Mbit/s), Fiber-TV och IP-telefonanslutning via Telia ingår i månadsavgiften

Maybe it´s time to MOHV?
Hör av dig för mer information angående försäljningen.

Förening

Kungsgatan 2B

Förening

RB Brf Hälsan

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Hälsan i Jönköpings kommun. På fastigheten finns byggnader med totalt 222 lägenheter och 6 lokaler uppförda år 1992. Från år 2005 började föreningen upplåta lägenheterna som bostadsrätter, tidigare brukades lägenheterna som hyresrätter. Föreningens ekonomi är stabil och 2019 uppgick föreningens belåningsgrad till låga 3.383 kr/kvm. Under 2017 sänktes månadsavgifterna med 4%, och fr.o.m. halvårsskiftet 2018 sänktes dem med ytterligare 5%. Föreningen har även f.n. cirka 13 lägenheter vilka idag hyrs ut av föreningen. När hyresgäster flyttar säljer föreningen dessa vilket betyder att föreningen på detta sätt förvaltar ett "dolt" kapital om uppskattningsvis cirka 25 miljoner kronor. Detta kapital kommer föreningen tillgodo vid försäljning och minskar föreningens belåning.

Bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften, endast hemförsäkring behövs tecknas.

Som medlem finns möjlighet att hyra föreningens gästlägenhet. I lägenheten finns fyra sängplatser, dusch, toalett och ett litet kök för enkel tillagning. Lägenheten bokas via webben till en avgift om 200 kr/natt. Det finns även en gemensam tvättstuga med större tvättmaskin, torktumlare och torkskåp för tvätt av mattor och större textilier. Fyra tvättar per år ingår i månadsavgiften. Därefter utgår en avgift.

Tv och bredband

Föreningen har för närvarande avtal med Telia. I månadsavgiften ingår digital-TV (Telias kanalpaket "Lagom"), bredband (100 Mbit/s) samt fast avgift för bredbandstelefoni. Den medlem som önskar ett ökat utbud av kanaler eller snabbare bredband kommer att ha möjlighet att göra tillköp och då träffas ett sådant avtal direkt med Telia.

Parkering

Föreningen har 191 garageplatser som är belägna i källarplanet på plan -1 och -2. Dessa tilldelas via ett kösystem och kostnaden för en parkeringsplats är 500 kronor per månad. För mer info kontakta Riksbyggen på 0771-860 860

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningens ekonomi är idag god och man har under de senaste åren genomfört flera sänkningar av månadsavgifterna, senast med 5 % under 2018.

Renoveringar - utförda och planerade

PLANERAT UNDERHÅLL:
Pågående:
Projekt med byte av tak, installation av solpaneler, renovering av fönster och målning av fasaden.

GJORDA RENOVERINGAR:
Reparation av garageplan (åtgärd för att undvika fuktskador) 2018-2019
Underhåll hissar
Färdigställande av en föreningslokal. 2019-2020

Överlåtelseavgift

1 138 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

En av Jönköpings centralaste delar. Här finns allt du kan tänka dig behöva. Större gator blandas med bilfria mysiga gator. Flertalet restauranger, cafeér, barer, uteställen, hotell och butiker. Inte långt bort finns Vättern, badstrand och parker med trevliga motionsspår.

Närservice

Här finns allt i din direkta närhet. I området finns flera matbutiker, kiosker, apotek, vårdcentral, tandläkare, bibliotek, flertalet restauranger, caféer, dagis och skola

Kommunikation

Närhet till Jönköpings centralstation där större buss- och tåglinjer passerar.

Parkering

Flertalet P-hus där månads- och boendeparkering kan tecknas. Här finns även Västra torget med många parkeringsplatser samt boendeparkering på gatorna kan tecknas hos kommunen.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter