Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Gröna Gatan 8

Torpa/Söder Jönköping

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Gröna Gatan 8

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 50,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8-2016-1-14-6
Våning 5 av 6, hiss finns
Ekonomi Avgift: 3 011 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten, fast telefoni, bredband (100 mbit/s) samt ett grundutbud av TV-kanaler va Comhem.
Andel i föreningen: 0,34473%
Andel av årsavgift: 0,34473%
Driftskostnad 3 600 kr/år
varav
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Kommentar Driftkostnaderna är cirkauppgifter baserade på 1-2 personer i hushållet.
Inglasad balkong i västerläge mot innergården
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår 1959
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft med återvinning
Energideklaration Utfärdad
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Övriga byggnader Föreningen har 3 st gemensamma tvättstugor utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum. Till lägenheten hör ett förråd beläget i källarplan.

HALL

Redan vid entrén möts du av den öppna och ljusa planlösningen. Till höger finns flera platsbyggda garderober som på ett smidigt sätt tar hand om både avhängning av ytterkläder samt övriga förvaringsbehov. På golvet ligger ett nytt och ljust parkettgolv och väggarna är både spacklade och vitmålade.

KÖK

Nuvarande ägare har låtit montera ner väggen som tidigare skiljde köket från vardagsrummet vilket gör att man idag kan njuta av en öppen och social planlösning. Snyggt och modernt utförande med vita skåpsluckor och stenmönstrad bänksiva. Maskinparken består av integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, induktionshäll, inbyggnadsmikro samt integrerad kyl/frys.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum som får gott om ljusinsläpp tack vare det stora fönster och balkongdörren i väst. Nylagt parkettgolv och vitmålade väggar.

INGLASAD BALKONG

Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen belägen i bästa västerläge. Här är solchanserna goda och tack vare det höga fria läget sträcker sig vyerna hela vägen upp mot stadsparken.

BADRUM

Sprillans nytt badrum utrustat med kombinerad tvätt- och torkmaskin, dusch bakom duchväggar i klarglas, kommod med rundat handfat, överskåp med spegeldörrar och belysning, WC samt reglerbar golvvärme och vattenburen haddukstork. Vita helkaklade väggar och gråa klinkers på golv- stilrent och tidlöst. Badrums renoveringen är utförd av fackmän och kvalitetsdokument finns.

SOVRUM

Sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Även här ligger ett ljust parkettgolv och väggarna är både spacklade och vitmålade.

WOW-känsla från våning fem!

Detta är en kommande försäljning som just nu förbereds. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information om den tänkta försäljningsprocessen.
Nu finns möjlighet att sätta bo i denna topprenoverade tvårummare belägen i Jönköpings hetaste stadsdel! Ta smidigt hissen upp från föreningens välskötta innergård och välkomnas in i detta stilsäkra hem på våning fem.

Här kan du släppa alla tankar på tidskrävande och kostsamma renoveringar och bara att flytta in för att börja trivas! Lägenheten har nämligen precis genomgått en totalrenovering och kan idag stoltsera med genomgående nya ytskikt, ett toppmodernt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet samt ett helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Allt i stilrent utförande med noga utvalda material och tidlös färgsättning. Läget högt upp i fastigheten gör att bostaden kan erbjuda fria vyer och goda kvällssolschanser från den inglasade balkongen i väst.

Att bostaden är en del av den välskötta HSB-föreningen Kronan gör såklart att det hela blir ännu bättre, det bästa av två världar egentligen. Modern bostad i 2020-stil tillsammans med tryggheten från en gedigen 50-talsförening innebär att du bor både snyggt och tryggt!

I det direkta närområdet finns allt som centrala Jönköping har att erbjuda i form av nöjen, restauranger, shopping och service. Högskolan ligger endast ett kvarter bort och till resecentrum

Förening

Gröna Gatan 8

Förening

HSB brf Kronan i Jönköping

Allmänt om föreningen

Stabil och mycket välskött bostadsrättsförening med låg belåningsgrad. Föreningens hus byggdes år 1957-1959 på fastigheterna Kronan 8 och 9 som föreningen innehar med äganderätt. På fastigheten finns 2 st bostadshus med adresserna Gröna gatan 4,6,8 och Kungsgatan 13,15,17,19,21 och 23. Såväl teknisk som ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

Föreningen har en stor och mycket välskött innergård som delas med grannföreningarna HSB Karl och HSB Kronan 10. På denna finns öppna gräsytor, stensatta uteplatser med sittgrupper, möjlighet till grillning och planteringar som kontinuerligt ses över och fixas till. All skötsel av grönytor handhas av HSB Service och som medlem har man därför inget ansvar för detta.

Tv och bredband

Fastigheten är ansluten till Com Hem samt fiberanslutet via Telenor. Föreningen har ett gruppavtal med Comhem och fast telefoni, bredband (100 mbit/s samt ett grundutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften.

Parkering

I föreningen finns 55 st parkeringsplatser (300 kr/månad) , separat kösystem tillämpas.

Renoveringar - utförda och planerade

- Fönsterbyte utmed Kungsgatan 1996
- Fönsterbyte utmed Gröna gatan 2006
- Stamrenovering 2007/2008
- Yttertak 2008
- Balkongrenovering 2010
- Renovering tvättstuga 2013
- OVK besiktning 2015
- Ny värmecentral 2016
- Ventilationsarbeten 2016/2017
- Underhåll trapphus 2018
-Isolering och sanering av asbest 2019

KOMMANDE RENOVERINGAR:
- Fasadrenovering
- Hissar
- Utemiljö

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Söder, i folkmun även känt som Torpa, erbjuder de flesta tänkbara bekvämligheterna. Förutom ett rikt utbud av restauranger, butiker och annan service finns här flera grönområden för motion och rekreation, exempelvis Idas park, Munksjöparken och Friaredalen.

Närservice

I närområdet finns mataffärer, butiker, restauranger, caféer, apotek och vårdcentral. På lördagar erbjuds populär torghandel på närliggande Västra torget.

Kommunikation

Busslinje 3 och 1 avgår med täta avgångar från närliggande hållplats. En kortare promenad tar dig till Jönköpings resecentrum med såväl tåg- som bussavgångar.

Parkering

Boendeparkering på omkringliggande gator kan tecknas via Jönköpings kommun går teckna för dig som är ägare till ett fordon samt folkbokförd området. Ansökan sker till Jönköpings kommun, kostnad 750 kr/kvartal.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter