Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Gröna gatan 12

Torpa/Söder JÖNKÖPING

1 995 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Gröna gatan 12

Antal rum 2 rum
Boarea 62,00 kvm
Inglasad västerbalkong, ca 4 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8-2022-1-105-9
Våning 4 av 7, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr
Avgift: 3 536 kr/mån (värme, vatten, bostadsrättstillägg, kabel-tv, telefoni samt internet)
Andel i föreningen: 0,66818%
Andel av årsavgift: 0,66818%
Reparationsfond: 2 849 kr
Driftskostnad 2 400 kr/år
varav
El: 1 200 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägarens förbrukning med 1 vuxen i hushållet.
Pantsatt Nej
Allmänt Uppgift om bostadens area baseras på säljarens och föreningens uppgifter. Av olika skäl kan arean vara felaktig och den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1963
Uppvärmning Fjärrvärme & frånluftsvärmepump
Ventilation FTX & frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 27 mars 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 111 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Karl 8
Övriga byggnader Tillhörande bostaden finns ett insynsskyddat källarförråd. Gemensamt i föreningen finns 3 nyligen renoverade tvättstugor, varav den ena i källaren, samt en grovtvättstuga (Kristinedalsgatan 5). Det finns även garage & cykelförråd.

HALL

Innanför entrédörren anträffas den rymliga och öppna hallen som ger dig en överblick över bostadens alla rum. Rakt fram finns ett linneskåp, walk-in closet och städskåp med varsin spegeldörr. Direkt till höger finns en garderob bredvid avhängningsytan. Väggarna är vita och på golvet ligger svart klinker.

VARDAGSRUM

Ljust och öppet med plats för både soffgrupp och en matgrupp. Goda möjligheter till en kontorshörna vid behov. Härifrån nås bostadens inglasade balkong. På golvet ligger original stavparkett som ges lyster av det härliga ljusinsläppet. Väggarna är målade i vitt.

INGLASAD BALKONG

Nyligen inglasad balkong i härligt västerläge med lägre insynsskydd och skjutbara fönsterpartier samt helt justerbara (upp/ner) persienner.

BADRUM

Här finns toalett med överhängande spegelskåp, duschkabin och handfat med överhängande spegelskåp utrustat med spotlights. Badrummet är förberett för installation av tvättmaskin. Större vita kakelplattor på väggarna och på golvet ligger ljus klinker.

SOVRUM

Ljust & fräscht sovrum med ljusinsläpp från öst. Här finns garderober med skjutbara dörrar. Väggarna är vita och på golvet ligger skeppsparkett.

KÖK

Större och rymligt kök med plats för matgrupp. Köksluckorna är vita och väggskivan består av grön mosaik. Här finns utrymme för att bygga till en avlastningsbänk om så önskas. Maskinparken består av mikro (-15), spis, ugn, fläkt, diskmaskin (-13) och kombinerad kyl- och frysskåp (-15). På golvet ligger shackrutig plastmatta och väggarna är vita.

Rymlig och genomgående tvåa på attraktiva Torpa!

Varmt välkomna till Gröna gatan 12, en ljus och välplanerad lägenhet med utsikt mot en vackert grönskande innergård. Balkongen får gott om kvällssol samtidigt som sovrummet blir lagom svalt inpå kvällen. Med hiss tar vi oss till våning fyra och en av BRF Karls större tvåor på 62 kvm.

Här får du ett rymligt kök, ljust sovrum, fräscht badrum och ett öppet vardagsrum med västerbalkong. Från hallen nås bostadens alla rum, varav en praktiskt klädkammare finns tillhands. Både kök & badrum har upprustats i samband med tidigare renoveringar av bostaden.

På innergården hittar vi sittgrupp och grillplats tillgängligt för alla medlemmar. Kvarteret och närområdet erbjuder bland annat tillgång till matbutiker, affärer, restauranger, grönområden (Friaredalen) och även Jönköping University. Fem minuters gångavstånd tar oss till tre olika busshållplatser med flertalet busslinjer, otroligt praktiskt!

HSB BRF Karl är en stor förening fördelad på tre hus och tillhandahåller garageplatser och utomhusparkeringsplatser. Dessa uthyres via kösystem och finns oftast att tillgå ganska snabbt efter inflytt. I månadsavgiften på 3 536 kr ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, kabel-tv, telefoni samt internet (fiber 250/250 Mbit) via Telenor. Större renoveringar är utförda som exempelvis ny fasad & fönster, inglasning av balkonger, Relining, samt renovering av tvättstugor. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar (2021-05-11).

Missa nu inte chansen att förvärva en bostad i en av Jönköpings mest stabila och populära bostadsrättsföreningar! Vem vet, detta kanske kan bli just ditt drömhem?

Maybe it's time to MOHV?

Förening

Gröna gatan 12

Förening

HSB Brf Karl i Jönköping

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Karl har haft sitt givna läge i centrala Jönköping alltsedan 1963. Den består av 156 lägenheter fördelade på tre hus. I varje trappuppgång finns även tillgång till hiss. Byggnaderna är grupperade kring en grön gård med grillplats och möjlighet till umgänge. Strax intill ligger Friardalen med större lekplats samt skate- , bmx-och parkouryta (information från föreningens hemsida: http://brfhsbkarl.se).
Det finns tre tvättstugor belägna på Gröna gatan 10 och 18 samt Kristinedalsgatan 5. Finns även en grovtvättstuga på Kristinedalsgatan 5. Bokning görs på valfri informationstavla i fastigheternas entréer eller via appen. Dessa utrymmen är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och mangel. Tvättstugan på gröna gatan 10 är utrustat med torkskåp, de andra har två torkrum var.

Tv och bredband

Anslutet till Fiber.
Lägenheter har TV, internet och telefoni från Telenor som ingår i hyran.
Bredbands TV: TV Bas. Även Telenor Stream ingår.
Följande kanaler ingår i TV Bas: SVT1, SVT2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, Eurosport, Discovery channel, SVT r.
Internet: Fiber 250/250 MBit/s.
Telefoni: Telefoni mini.

Parkering

I föreningen finns 116 platser i centralgaraget samt 50 utomhusparkeringsplatser och 11 separata garage i Gröna gatan 18 samt Kristinedalsgatan 5. Föreningen har installerat flera laddstolpar. Månadsavgiften är 250:- för en utomhusplats (200:- för platserna utmed Kristinedalsgatan) samt 450:- för en enskild garageplats (400:- för garageplats i gemensamt garage). Parkerings- och garageplatser följer inte lägenheten vid försäljning utan fördelas via separat kö. Vid hyrning av garageplats erbjuds tillgång till billtvätthall.

Invändig cykelpakering finns i källarplan K1 Gröna gatan 18 respektive Kristinedalsgatan 5. På gården finns cykelparkering under skärmtak.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen har en god ekonomi och i dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-05-11).

Renoveringar - utförda och planerade

UTFÖRDA RENOVERINGAR:
* 2006/2007 Ventilationsarbeten
* 2009 Stamrenovering - Inplastningsmetoden
* 2010 Installation av närvarostyrd belysning
* 2012 VVS-system - Ombyggnation
* 2013 Fiberinstallation
* 2014 Renovering av tvättstugor
* 2015-2016 Passagesystem med taggar och digitala anslagstavlor
* 2016-2018 Fasadrenovering, balkongrenovering samt fönsterbyte
* 2018 Nya säkerhetsdörrar från Daloc
* 2019 OVK och ventilationsarbeten, byte av avloppspump och pressostat
* 2020 Nytt avtal med Telenor ang tv, telefon och fiber
* 2020-2021 Renoveringar i garaget samt plantering och asfaltering av gården, renovering av tvättstuga (Gröna gatan 10 -16)

PLANERADE RENOVERINGAR:
* Årliga underhåll enligt plan
* Diskuterat behov av framtida stambyte

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Söder i Jönköping, i folkmun även känt som Torpa, erbjuder de flesta tänkbara bekvämligheter. Dessutom finns flera grönområden för motion och rekreation, exempelvis Idas Park, Munksjöparken och Friaredalen. En kortare promenad eller cykeltur tar dig till hjärtat av Jönköping.

Närservice

I närområdet finns livsmedelsbutiker, shopping, restauranger, caféer, blomsterbutik, apotek och vårdcentral. På lördagar har du handeln på Västra Torget på ett bekvämt avstånd.

Kommunikation

Linje 3 och linje 1 går från närliggande station med täta avgångar. En kortare promenad tar dig till Jönköpings resecentrum med såväl tåg- som bussavgångar.

Parkering

Boendeparkering på omkringliggande gator via Jönköpings kommun går teckna för dig som är ägare till ett fordon samt folkbokförd området. Ansökan sker till Jönköpings kommun, kostnad 660 kr/kvartal.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter