Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Gelbgjutargatan 20

Gamla Kålgården Jönköping

Se alla bilder


Kommande bostad

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Gelbgjutargatan 20

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 71,00 kvm
föreningens info, se allmänt

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 215313001-0025
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 4 570 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV, Bredband och bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.
Andel i föreningen: 3,27468%
Driftskostnad 4 200 kr/år
varav
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Observera att driftkostnaderna är cirkauppgifter baserade på två vuxna i hushållet.
Pantsatt Nej
Allmänt Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadsår 1800-tal
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration Utfärdad
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas
Övriga byggnader Gemensamt i föreningen finns tvättstuga och cykelförråd. Till varje lägenhet finns ett lägenhetsförråd.
HALL
Rymlig och välkomnande entréhall med gott om plats för avhängning av ytterkläder samt förvaringsmöjligheter via två helgarderober. Hallens storlek gör det möjligt att möblera och på så sätt få in mer förvaring om så önskas. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita.

KÖK
Till höger från entréhallen sett ligger köket. Här är utförandet tidlöst med vita skåpsluckor och vitt kakel ovan arbetsbänken i ek. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med glashäll, köksfläkt samt diskmaskin. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita, Plats finns för matbord om så önskas.

BADRUM
Stort badrum med vita helkaklade väggar och ljus plastmatta på golv. Badrummet är utrustat med badkar, handfat, överskåp med spegeldörrar, WC samt vädringsfönster.

VARDAGSRUM
Ett fantastiskt trivsamt vardagsrum med vacker kakelugn, robust trägolv och höga fotlister. Rummet får gott om ljusinsläpp via stora fönster och balkongdörr i väst. Här finns plats för soffgrupp och stora sällskap. Ett rum att trivas och umgås i!

BALKONG
Urmysig balkong vänd mot den lummiga innergården i väst. En perfekt plats att njuta av kvällssolen i lugn och ro.

SOVRUM
I fil med vardagsrummet ligger det stora sovrummet som möjliggör plats för såväl dubbelsäng med tillhörande möblemang som för separat arbetshörna. Praktisk förvaring erbjuds via totalt fyra helgarderober. Vackert trägolv, vita väggar och spröjsade fönster.

Kärlek vid första ögonkastet!

Ni som söker en bostad utöver det vanliga vill vi välkomna till Gamla Kålgårdens kanske mysigaste kullerstensgata Gelbgjutargatan! Här finns inom kort möjlighet att förvärva en stor tvåa smidigt belägen en trappa upp i den charmigt ljusblå fastigheten med spröjsade fönster på gatans tjugonde nummer. Byggnaden är uppförd omkring 1870 och här finns mycket av den historiska charmen bevarad i detaljer där den vita, värmande kakelugnen blir kronan på verket. Ytorna är väl tilltagna och rummen lättmöblerade. Förvaringsmöjligheterna är goda tack vare flera platsbyggda garderober samt tillhörande lägenhetsförråd så här behöver paret inte bli trångbodda. Balkongen som är belägen i väst bjuder på goda chanser till kvällssol och för de dagar ni önskar känna gräs under fötterna finns husets gemensamma trädgård att tillgå.

Här bor ni lugnt och skönt i idylliska omgivningar samtidigt som ni aldrig har långt till stadspulsen. Från ytterdörren är det nämligen smidigt gångavstånd till hela Jönköping centrums utbud av butiker, restauranger och nöjen. Även naturen är lättillgänglig och i det absoluta närområdet återfinns några av Jönköpingsbornas favoritplatser när det kommer till motion och rekreation. Motionsspåren runt Rocksjön, badplatsen i Knektaparken eller varför inte utomhusgymmet i Kålgårdsparken? Här finns allt för er som söker en aktiv livsstil.

Varmt välkomna på visning!

Förening

Gelbgjutargatan 20

Förening

Brf Draken

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Draken förvaltas av Riksbyggen och består av 32 lägenheter upplåtna med bostadsrätt på adresserna Gelbgjutargatan 16-22. Föreningen hus är byggda vid olika tidpunkter; Gelbgjutargatan 16 är byggt under första delen av 1800-talet, nr 18 är uppfört på 1990-talet och fastigheten som omfattar nummer 20-22 är byggd någon gång under 1870-talet. Riksbyggen i egenskap av förvaltare ansvarar för såväl ekonomi som för trappstädning och skötsel av de gemensamma utrymmena och utomhusmiljöerna.

Föreningen har full sopsortering i sina hus, i soprummet på gården till nummer 20-22 kan man utöver brännbart och komposterbart även kasta kartong, papper, plast, färgat & ofärgat glas samt metall.

Tv och bredband

Föreningens fastigheter är anslutna till Comhem. Ett grundutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften. Avtal avseende bredband och hemtelefoni tecknas direkt med Comhem.
på www.comhem.se finns information om vilka paket som erbjuds och kostnader för dessa.

Parkering

Det finns 13 st parkeringsplatser att hyra via föreningen, dessa kostar 350 kr/månad. Till parkeringsplatserna är det separata kö.

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningen har god koll på sina fastigheter och under årens lopp har många omfattande renoveringar och moderniseringar utförts under de vackra äldre fasaderna: Elsystem, ventilationssystem, stamrör och vattenrör samt tak är alla genomgångna under senare år. Föreningen arbetar efter en 30-årig underhållsplan. Mer information om genomförda renoveringar finns i årsredovisningens verksamhetsberättelse

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Gamla Kålgården är ett av Jönköpings absolut mysigaste bostadsområden. Här samsas vackra träfasader med kullerstensgator och pittoreska innergårdar. Flera av husen på Gamla Kålgården är bevarade från 1800-talet och de hus som tillkommit under senare år har uppfört i tidstypisk stil för att smälta in i stadsbilden. En unik stadsdel med närhet till såväl stadspuls som till härlig natur!

Närservice

Från Gamla Kålgården är det endast en kort gång- eller cykelväg in till Jönköping absoluta stadskärna med ett rikt utbud av butiker, restauranger och nöjen. Östra centrum på andra sidan Odengatan erbjuder välsorterad matbutik med generösa öppettider och på Kålgården finns mysiga Café Rosetten.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationsmöjligheter via flera linjebussar som trafikerar området.

Parkering

Närmsta långtidsparkering finns på Östra Torget eller inomhus i kommunens parkeringshus "Biblioteket" mitt över Odengatan. Vid parkering på gatorna i närområdet kan en biljett för två veckor åt gången lösas för 250 kronor.

Övrigt

I närheten av Gamla Kålgården finns fina motionsspår runt Rocksjön, badplats i Knektaparken och lekplats samt utomhusgym i Kålgårdsparken. Närhet även till Vätterstranden och Munksjönpromenaden.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering