Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Gelbgjutargatan 16C

Gamla Kålgården Jönköping

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Gelbgjutargatan 16C

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 88,00 kvm
föreningens info, se allmänt

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1528.0000.01.1006
Våning 1 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 5 665 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg på 220 kr/mån avs. kabel-TV och bredband från ComHem tillkommer. Ingen avgiftshöjning planerad enl samtal med styrelsen 6/4 2021.
Andel av årsavgift: 4,01981%
Driftskostnad 4 800 kr/år
varav
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Pantsatt Ja
Allmänt Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår ca 1850
Energideklaration
Utfärdad den 17 februari 2020
Energiklass: E
Primärenergital: 141 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Draken 20
Övriga byggnader Till bostaden hör ett förråd om ca 6 kvm smidigt placerat på innergården endast ett par meter från entrédörren. 3 st fullutrustade tvättstugor finns, en på varje gård. Cykelställ och cykelförråd finns också liksom soprum med ett särskilt rum för sopsortering. De tre innergårdarna är gemensamma för samtliga boende och det står var och en fritt att vistas där det känns bäst för stunden. Planer finns att under 2021 låta bygga en takbeklädd pergola med plats för upp till 10 personer på mellangården.

HALL

När du tagit dig in genom den gröna porten tar du dig tvärs över den vackra kullerstenslagda gården och styr stegen mot den röda dörren med nummer 16C. När du kliver över tröskeln kommer du in på golv belagda med svarta klinkerplattor. Ytterkläder och skor har sin egen plats i den L-formade hallen och här är det lätt att möblera med både skoskåp och byrå eller liknande för att verkligen nyttja hallens rymd. Städskåp och en garderob är placerade här. En ljus hall tack vare de vitmålade väggarna och det stora fönstret som ger fint ljusinsläpp och aviserar vem du får på besök.

RUM 1

Till höger i hallen leds du till stort rum om närmare 19 kvm med fönster i två väderstreck. Nuvarande ägare har här haft sitt vardagsrum med plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang. TV-möbel, bokhyllor och läshörna finns det självklart plats för. Naturligtvis kan du använda detta rum som sovrum istället. Du kommer att få plats med stor dubbelsäng med tillhörande möblemang samt flera garderober och byråer. Jobbar du hemifrån väljer du kanske att ha ditt skrivbord här med fin utsikt över innergården. Golv och väggar är vitmålade.

WC/DUSCH

Rakt fram i hallen finner du lägenhetens badrum, helkaklat och i en modern stil som faller de flesta i smaken. Stora vita rektangulära kakelplattor satta i rakt förband pryder väggarna och ett svart kvadratiskt klinker ligger på golvet, också i rakt förband. Badrummet är utrustad med WC, handfat med svart kommod, dusch bakom en fast monterad glasvägg, ett väl tilltaget spegelskåp med speglar all-over-the-place och som rymmer allt du behöver och lite till, vägg- och takmonterad belysning samt ännu ett väggmonterat skåp i högblankt vitt. Ett insynsskyddat fönster förser rummet med naturligt ljus och ger goda vädringsmöjligheter.

KÖK

Köket som totalrenoverades 2010 är som resten av lägenheten ljust, socialt och trivsamt. Här finns gott om arbetsytor, rikligt med förvaring och en stor köksö med bardisk i massiv ek där du med fördel kan inta ditt morgonkaffe. Köksön hyser både induktionshäll, grillplatta, ugn och en takhängd fläkt. Köket är inrett med släta högblanka luckor i vitt, en mörk laminatbänkskiva och utrustat med kylskåp från Smeg, integrerad diskmaskin samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare bakom skåplucka. Bakom arbetsbänken sitter en vit mosaik, övriga väggar är vitmålade och på golvet svart klinker som löper tröskelfritt ut mot hallen.

RUM 2

Detta rum är bostadens absoluta mittpunkt i flera avseenden. Först och främst för att det är centralt placerat i bostaden men också för att du här kan möblera med både matsalsgrupp och mindre soffgrupp, vitrinskåp, drinkbord med ett par sköna fåtöljer eller vad som passar dig. Möjligheterna är oändliga. Rummet är stort och luftigt med sina dryga 20 kvadrat och ligger i öppen planlösning mot köket och blir därför den naturliga platsen för social samvaro. Stora fönster i motsatta väderstreck ger ett mycket fint ljusinsläpp. Den vitlaserade ekparketten på golvet tillsammans med väggarnas vita nyans förstärker ljusinsläppet och skapar en fantastisk atmosfär. Detta är ett rum man verkligen vill vistas i och det blir därför lägenhetens självklara sociala centrum.

RUM 3

Det finns sovrum och så finns det väl tilltagna sovrum med många garderober. Det här sovrummet tillhör den senare kategorin. Direkt till vänster innanför dörren finns en hel vägg med garderober med vita högblanka dörrar. Hur mycket får det inte plats där! De sväljer massor och döljer allt du inte vill se, rymmer såväl sängkläder som vinterkläder samt en och annan stilfull kostym och den lilla svarta. Behöver du fler garderober finns det gott om plats för det i detta rum som rymmer dubbelsäng i full size format med tillhörande möblemang och även byrå modell större om så önskas. Du kan ha en extra TV här, kabeln är redan framdragen. Väggarna är vitmålade och på golvet en antracitfärgad parkett. Sov gott & dröm sött.

Social & ljus trea med härlig gårdsmiljö i historiska kvarter

Detta är en kommande försäljning som just nu förbereds. Kontakta ansvarig mäklare redan nu så får du löpande information om aktuell bostad.
Välkomna till Brf Draken och de vackra innergårdarna som omfamnas av husen på pittoreska Gamla Kålgården. Innanför den gröna porten "Västra Fridhem" har du en lugn, fridfull och dold liten oas med grönskande växter, fruktträd, vackra stensättningar och trevliga uteplatser. Här bor du i kvarter med kulturhistoriskt värde och då flera av föreningens hus är K-märkta sköts både byggnader och innergårdar med varsam hand för att bevara den historiska miljön.

Den trevliga och ljusa gavellägenheten på 16C ligger i ett av föreningens äldsta hus och bjuder med sina 88 kvadrat på öppna sociala ytor med ljusinsläpp från tre håll. Tre spatiösa rum, ett modernt badrum och ett kök med köksö där såväl familj som vänner får plats vid anrättning av middagen. Utanför dörren finns härligt blomstrande rabatter samt att en mindre gräsyta ligger i anslutning till bostaden. Många är de stunder då nuvarande ägare i goda vänners lag njutit av kvällssolen här vid diverse grillaftnar, fotbollskvällar och andra tillställningar då även musiken fått flöda fritt genom fönsterna.

Som om detta inte skulle vara nog ligger City bara några minuters promenad bort med sitt rika utbud av butiker, restauranger, service och kommunikationer. Runt hörnet hittar ni såväl Spira som vackra naturområden så som Rocksjöns naturreservat och Kålgårdsparken med lekplatser och utegym. På andra sidan Odengatan glimtar Stadsbiblioteket med sin varma sandstensfasad.

Här bor du i en välskött förening med god ekonomi. MOHV IN, njut och ha det bäst!

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information om aktuell bostad!
Maria Hyll Bjellebeck 0735 - 18 97 76

Förening

Gelbgjutargatan 16C

Förening

Brf Draken

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Draken förvaltas sedan 1/4 2021 av FF Fastighetsservice och består av 32 lägenheter upplåtna med bostadsrätt på adresserna Gelbgjutargatan 16-22. Husen är samlade kring 3 innergårdar i genuin miljö. Vissa hus är K-märkta. Föreningen hus är byggda vid olika tidpunkter; Huset på Gelbgjutargatan 16 benämns Västra Fridhem och är byggt under första delen av 1800-talet, nr 18 som benämns Rosenholm, är uppfört på 1990-talet och fastigheten som omfattar nummer 20-22 är byggd någon gång under 1870-talet. FF Fastighetsservice ansvarar för teknisk och ekonomisk förvaltning. Trappstädning och skötsel av de gemensamma utrymmena och utomhusmiljöerna sköts av föreningens medlemmar.

Föreningen har full sopsortering i sina hus, i soprummet på gården till nummer 20-22 kan man utöver brännbart och komposterbart även kasta kartong, papper, plast, färgat & ofärgat glas samt metall.

Tv och bredband

Föreningens fastigheter är anslutna till Comhem. Ett obligatoriskt tillägg på 220 kr/mån tillkommer avs. ett basutbud av TV-kanaler samt bredband upp till viss hastighet. Avtal avseende större TV-utbud, snabbare bredband och hemtelefoni kan tecknas med Comhem.

Parkering

Det finns 14 st parkeringsplatser att hyra via föreningen, dessa kostar 350 kr/månad. Till parkeringsplatserna är det separata kö.

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningen har god koll på sina fastigheter och under årens lopp har många omfattande renoveringar och moderniseringar utförts under de vackra äldre fasaderna: Elsystem, ventilationssystem, stamrör och vattenrör samt tak är alla genomgångna under senare år. Föreningen arbetar efter en 30-årig underhållsplan. Mer information om genomförda renoveringar finns i årsredovisningens verksamhetsberättelse.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Gamla Kålgården är ett av Jönköpings absolut mysigaste bostadsområden. Här samsas vackra träfasader med kullerstensgator och pittoreska innergårdar. Flera av husen på Gamla Kålgården är bevarade från 1800-talet och de hus som tillkommit under senare år har uppfört i tidstypisk stil för att smälta in i stadsbilden. En unik stadsdel med närhet till såväl stadspuls som till härlig natur!

Närservice

Från Gamla Kålgården är det endast en kort gång- eller cykelväg in till Jönköping absoluta stadskärna med ett rikt utbud av butiker, restauranger och nöjen. Östra centrum på andra sidan Odengatan erbjuder välsorterad matbutik med generösa öppettider och på Kålgården finns mysiga Café & Bageri Rosetten.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationsmöjligheter via flera linjebussar som trafikerar området.

Parkering

Närmsta långtidsparkering finns på Östra Torget eller inomhus i kommunens parkeringshus "Biblioteket" mitt över Odengatan. Vid parkering på gatorna i närområdet kan en biljett för två veckor åt gången lösas för 250 kronor.

Övrigt

I närheten av Gamla Kålgården finns fina motionsspår runt Rocksjön, badplats i Knektaparken och lekplats samt utomhusgym i Kålgårdsparken. Närhet även till Vätterstranden och Munksjönpromenaden.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter