Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Fortunagatan 17

Gamla Kålgården Jönköping

2 200 000 kr

Se alla bilder


Kommande bostad

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Fortunagatan 17

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 65,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8-2088-1-32-3
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 200 000 kr
Avgift: 4 128 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten och tv.
Andel i föreningen: 1,34785%
Andel av årsavgift: 1,24881%
Driftskostnad 4 200 kr/år
varav
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 200 kr
Härlig balkong med en mysig vy mot föreningens gemensamma innergård. Här får du morgon- och förmiddagssol. På balkongen ryms caféset eller mindre utemöblemang.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår
Energideklaration Utfärdad
HALL
Välkommen in i hallen där ytterkläderna hängs av till vänster. I förlängningen av hallen finns gott om förvaring i både klädkammare och garderober. I entrén ligger marrakechklinker som i förlängningen övergår till laminatparkett, detta kombineras med ljusa väggar.

KÖK
Till höger i hallen nås bostadens kök som renoverades under 2016. Klassiskt speglade luckor med vackra beslag kombineras med vitt kakel och grå arbetsytor. Utrustat med kombinerad kyl/frys, glashäll, mikrovågsugn, varmluftsugn samt fläkt. Matplats för 4-6 sittande gäster. På golvet ligger laminatparkett och väggarna är grå. Härifrån nås bostadens balkong.

BALKONG
Balkongen är belägen i öster mot den gemensamma innergården. Här finns plats för utemöblemang.

BADRUM
Badrummet blir extra ljust och luftigt tack vare vädringsfönster. Utrustat med dusch, tvättställ, spegelskåp med förvaring samt wc. På golvet ligger plastmatta och väggarna är kaklade.

SOVRUM
I sovrummet finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. På golvet ligger laminatparkett och väggarna är grå.

VARDAGSRUM
I vardagsrummet finns plats för soffa samt matbord. På golvet ligger träparkett och väggarna är ljusa.

Tjusig Kålgårdare med det lilla extra!

Citypuls eller lugn och ro? Nybyggt eller äldre charm? Liten charmig förening eller stor och stabil? Det finns många val när det kommer till köp av bostad, på Fortunagatan 17 slipper du dock välja i många viktiga frågor! Här bor du ett stenkast från citypulsen men ändå i charmiga kvarter som ger dig känslan av en svunnen tid, husen är dock relativt nybyggda och föreningen är stor och ekonomiskt stabil - det bästa av allt helt enkelt.

Även lägenheten i sig bockar av de flesta punkterna på önskelistan såsom; eldningsbar kakelugn, generösa fönster med spröjs, balkong, vackert listverk med mera. Sedan 2016 har nuvarande ägare uppgraderat bostaden på många punkter, alltid med ambitionen att bevara den äldre charmen. Köket är helt utbytt och fullutrustat vilket gör det extra roligt med matlagningen. På den härliga balkongen kan du njuta av morgonkaffet under sommarhalvåret, när solen försvinner vidare så kan du traska ned till den charmiga innergården. Under vinterhalvåret blir istället vardagsrummet den självklara samlingsplatsen, där kakelugnen både värmer och höjer mysfaktorn rejält. Smarta förvaringslösningar i både klädkammare, garderober och tillhörande lägenhetsförråd gör att det finns rum för både singelhushåll och par.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information!

Förening

Fortunagatan 17

Förening

Brf Delfinen

Allmänt om föreningen

Fastigheterna bebyggdes år 1909 med 16 flerbostadshus med adresserna: Odengatan 20, 22, Kålgårdsgatan 21, 23, 25 Stenhuggargatan 2, 4, Fortunagatan 13, 15, 17, 19, 21. Föreningens fastighet Delfinen 10 innehas med äganderätt och ombildades till bostadsrätter 2007. Byggnaderna utgörs av sten- och trähus. Fastighetens värdeår är 1988. I föreningen finns 74 bostadstadsrätter, 3 hyresrättslägenheter och 5 hyreslokaler.

Föreningen arbetar ständigt med underhållsarbete av byggnaderna som målas, uppgraderas och renoveras löpande enligt underhållsplan.

Tv och bredband

Anslutet till Com Hem som levererar tv och bredband.

Parkering

Det finns 48 parkeringsplatser och 3 garage. Separat kösystem tillämpas.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Gamla Kålgården är ett av Jönköpings absolut mysigaste bostadsområden. Här samsas vackra träfasader med kullerstensgator och pittoreska innergårdar. Flera av husen på Gamla Kålgården är bevarade från 1800-talet och de hus som tillkommit under senare år har uppfört i tidstypisk stil för att smälta in i stadsbilden. En unik stadsdel med närhet till såväl stadspuls som till härlig natur!

Närservice

Från Gamla Kålgården är det endast en kort gång- eller cykelväg in till Jönköping absoluta stadskärna med ett rikt utbud av butiker, restauranger och nöjen. Östra centrum på andra sidan Odengatan erbjuder välsorterad matbutik med generösa öppettider och på Kålgården finns mysiga Café Rosetten.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationsmöjligheter via flera linjebussar som trafikerar området.

Parkering

Närmsta långtidsparkering finns på Östra Torget eller inomhus i kommunens parkeringshus "Biblioteket" mitt över Odengatan. Vid parkering på gatorna i närområdet kan en biljett för två veckor åt gången lösas för 250 kronor.

Övrigt

I närheten av Gamla Kålgården finns fina motionsspår runt Rocksjön, badplats i Knektaparken och lekplats samt utomhusgym i Kålgårdsparken. Närhet även till Vätterstranden och Munksjönpromenaden.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering