Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Birkagatan 34A

Österängen JÖNKÖPING

1 395 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Birkagatan 34A

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 53,50 kvm
föreningens info, se allmänt

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 305787001-0013
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr utgångspris
Avgift: 2 473 kr/mån Inklusive värme och vatten.
Andel i föreningen: 6%
Andel av årsavgift: 6,03336%
Reparationsfond: 276 kr
Driftskostnad 3 700 kr/år
varav
El: 2 500 kr
Försäkring: 1 200 kr
Kommentar Driftkostnaderna är cirkauppgifter baserade på en vuxen i hushållet.
Pantsatt Ja
Allmänt Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadsår 1962
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 28 december 2020
Energiklass: E
Primärenergital: 108 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Övriga byggnader Till lägenheten hör ett förråd beläget i källarplan. I källarplan finns även tvättstuga och cykelförråd.

HALL

Välkomnande entréhall med gott om yta för avhängning av ytterkläder direkt till vänster innanför dörren. I hallen finns förvaringsmöjligheter i form av tre inbyggda garderober med överskåp. I anslutning till hallen finns även en rymlig klädkammare som erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter. På hallgolvet ligger ljust trämönstrad laminat och väggarna är klädda i vacker tapet.

BADRUM

Till vänster från entrén sett ligger badrummet som renoverades i sin helhet så sent som 2018. Stilrent och modernt utförande med vita helkaklade väggar som på ett snyggt sätt bryts av med mosaik-detaljer i blåa nyanser samt gråa klinkers på golv. badrummet är utrustat med dusch bakom duschväggar i klarglas, handfat, överskåp med spegeldörrar, extra badrumsskåp, WC samt tvättmaskin. Badrummet är dessutom utrustat med reglerbar golvvärme.

KÖK

Ljust och trevligt kök med matplats för 4-5 sittande intill stort fönster som bjuder på vackra vyer över närområdet. Köksluckorna är ljusa och ovan arbetsbänken sitter vitt kakel. Köket är utrustat med diskmaskin, spis/ugn med glashäll, köksfläkt samt kyl/frys. Ljust trämönstrat golv och tapaetserade väggar.

SOVRUM

Väl tilltaget sovrum med plats för antingen enkel- eller dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter via tre st helgarderober. På golvet ligger en trämönstrad matta och väggarna är tapetserade i en ljus nyans.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum som får härligt ljusflöde tack vare fönster i två väderstreck. Här finns plats för rejäl soffgrupp och matsalsbord om så önskas. På golvet ligger vacker fiskbensparkett och väggarna är tapetserade.

INGLASAD BALKONG

Från vardagsrummet nås den härliga inglasade balkongen belägen i trevligt söderlägex. Här kan du njuta av såväl sol som vackra vyer utan att störas av insyn. Balkongens storlek möjliggör möblemang efter önskemål.

"GÄSTRUM"/FÖRRÅD

I anslutning till vardagsrummet har tidigare ägare öppnat upp mot lägenheten mot det tidigare vindsförrådet för att skapa ett extra utrymme. Nuvarande ägare nyttjar utrymmet som gästrum, möblerat med en enkelsäng, men självklart kan det nyttjas efter önskemål eller behov.

Trevlig tvåa med oslagbart låg månadsavgift!

Detta är en kommande försäljning som just nu förbereds. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare redan idag för mer information om huset och den planerade försäljningsprocessen.
Varmt välkomna till Birkagatan 34A och detta härliga hem beläget högst upp i huset. Bostaden är i genomgående fint skick där badrummet som renoverades så sent som 2018 blir kronan på verket- helkaklat och utrustat med både golvvärme och tvättmaskin. Här erbjuds dessutom en stor inglasad balkong som tack vare sitt trevliga söderläge gör att ni kan njuta av fria vyer och goda solchanser.

Utöver modernt badrum och rymlig inglasad balkong finns även ett trevligt kök med matplats för 4-5 sittande, sovrum med plats för dubbelsäng, vardagsrum med fiskbensparkett och fönster i två väderstreck samt ett extra utrymme i form av det tidigare lägenhetsförrådet som idag nyttjas som gästrum. Lägenheten erbjuder dessutom goda förvaringsmöjligheter tack vare flera platsbyggda garderober samt en rymlig klädkammare.

Här bor ni bra till en oslagbart låg månadsavgift på endast 2473 kr, vilket gör att ni får pengar över till annat. I det direkta närområdet finns det mesta som behövs för att underlätta vardagen. Närhet till busshållplats varifrån flera av stamlinjerna avgår med täta avgångar och på ett smidigt sätt tar er till såväl Jönköping som till Huskvarna centrum och vidare. I Österängens centrum finns flera butiker och diverse service.

Missa inte detta härliga hem- varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information redan idag!

Förening

Birkagatan 34A

Förening

Brf Vapensmeden 10

Allmänt om föreningen

Välskött och trivsam förening bestående av 16 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
Föreningens medlemmar ombesörjer trappstädning, källarstädning samt "vaktmästarvecka" och rengöring av sopkärl via rullande schema.

Tv och bredband

Föreningens fastighet är ansluten till fibernätet (wetternet). Avtal tecknas direkt med valfri leverantör.

Parkering

Garageplats kostar 200 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö via föreningen.
Parkeringsplats finns att hyra för 100 kr/mån.
Gästparkering (3 st) finns på innergården.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Ekonomiskt stabil bostadsrättsförening med låg belåning. Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar (information från ordförande 21/11-18).

Renoveringar - utförda och planerade

2004 Fönster
2010 Stamrenovering kök/badrum
2011 Tak
2013 Installation av kodlås
2015 Dränering husgrund
2016 Fasad
2017 Nyasfalterad infart
Efter 2017: Fiber intraget
Efter 2017: Låsbyte

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Österängen är beläget cirka 5 kilometer från centrala Jönköping. Området är vackert beläget med natursköna omgivningar och promenadavstånd till naturreservatet Bondberget, Rosenlunds sandbankar, Vätterstranden, Elmia med mera. I området finns huvudsakligen flerfamiljshus.

Närservice

En kort promenad tar dig till Österängens centrum som har en stor Willysbutik, fiskbutik, charkbutik, hårsalong, pizzeria, närlivs, postombud m.m.

Kommunikation

Närliggande busshållsplatser varifrån stadsbussarna nummer 1, 2 och 18 avgår. Till centrala Jönköping tar du dig på cirka 10-15 minuter med lokaltrafik. En promenad på cirka 15 minuter tar dig till Huskvarnas tågstation. E4:an nås på endast ett par minuter med bil.

Parkering

Gratis parkering på omkringliggande gator.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter