Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Birkagatan 30B

Gamla Vättersnäs Jönköping

995 000 kr

Se alla bilder


Kommande bostad

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Birkagatan 30B

Antal rum 1 rum + kök
Boarea 30,50 kvm
föreningens info, se allmänt

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 5
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 995 000 kr utgångspris
Avgift: 1 086 kr/mån I månadsavgiften ingår kostnad för värme, vatten och kabel-TV.
Andel i föreningen: 3,7%
Andel av årsavgift: 3,7%
Reparationsfond: 1 118 kr
Driftskostnad 3 600 kr/år
varav
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Kommentar Driftkostnaderna baseras på en vuxen person i hushållet.
I anslutning till lägenheten finns möjlighet att nyttja en del av föreningens trädgård (ca 5 kvm) till egen uteplats. Uteplats och trädgård nås smidigt via egen trappa från lägenheten.
Pantsatt Nej
Allmänt Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadsår 1960
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Utfärdad
Övriga byggnader Gemensamt i föreningen finns tvättstuga, torkrum och cykelförvaring i källarplanet. Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.
HALL
Välkomnande hall med yta för avhängning direkt till höger innanför entrén samt goda förvaringsmöjligheter via tre platsbyggda helgarderober. På golvet ligger mörkgrå klinkers och väggarna är ljusa.

BADRUM
Till höger ligger badrummet som är utrustat med dusch bakom skjutbara duschväggar, handfatskommod, överskåp med spegeldörrar, badrumsskåp för förvaring samt WC. Golvet är beklätt med plastmatta och väggarna i ljus våtrumstapet.

RUM
Stort rum som får gott om ljusinsläpp från fönster och balkongdörr i söder. Rummet är välplanerat och erbjuder plats för separat sovalkov. På golvet ligger vacker fiskbensparkett och väggarna är ljusa, undantaget i sovalkoven där väggarna är klädda i en mörkare tapet. Från vardagsrummet leder en trappa ner till föreningens trädgård i bästa söderläge. Här finns möjlighet att ställa ut ett mindre möblemang och nyttja ytan nedanför trappan som en egen liten uteplats.

KÖK
Trevligt kök med separat matplats för fyra sittande intill köksfönster som erbjuder god uppsikt över föreningens välskötta trädgård. Köket är utrustat med spis/ugn, köksfläkt samt kyl/frys. Skåpsluckorna är målade i en ljusgrå nyans och ovan den mörkare bänkskivan sitter kakel i svartvitt utförande. På golvet ligger ljus trälaminat och väggarna är vita.

Välplanerade kvadrat till oslagbart låg månadsavgift!

Välplanerad etta med närhet till busshållplats där bussarna avgår tätt och tar dig in till Jönköpings högskola och stadskärnan på bara några få minuter. I det direkta närområdet finns även Österängens centrum med bland annat välsorterad matbutik, gym och restauranger. Närhet även till vackra naturområden så som Bondberget och Vätternstranden. Supersmidigt med all tänkbar service så nära inpå! Själva bostaden är belägen en halvtrappa upp och erbjuder en oerhört välplanerad planlösning med separat sovalkov, matplats i köket samt goda förvaringsmöjligheter via flera garderober i hallen. Gott om ljusinsläpp via flera fönster och balkongdörr i söder mot föreningens lugna och insynsskyddade gård. Från balkongdörren leder en trappa ner till trädgården och här har man möjlighet att placera ett mindre möblemang för att på så sätt skapa sig en egen liten uteplats. Oslagbart låg månadsavgift gör det här till ett riktigt bra alternativ för den blivande studenten, eller varför inte för dig som söker en övernattningslägenhet nära mässområdet på Elmia?

Missa inte detta härliga hem, varmt välkommen på visning!

Förening

Birkagatan 30B

Förening

Brf Vapensmeden 8

Allmänt om föreningen

Välskött bostadsrättsförening som består av totalt 15 lägenheter upplåtna med bostadsrätt på adresserna Birkagatan 30 A & B. Föreningens medlemmar sköter tillsammans trappstädning och trädgårdsskötsel via rullande schema (se bifogat dokument "information för föreningen"). Gräsklippningen tar automovern hand om.

Tv och bredband

Fastigheten är idag ansluten till Comhem.
Föreningen håller på att installera fiber (Wetternet) som ska vara klart i september 2020.

Parkering

11 Garage. Till garagen är det separat kö via föreningen. Kostnad 150 kr/månad.
8 P-platser. Kostnad 25 kr/mån (50 kr/mån för p-plats med elstolpe).
Föreningen tillhandahåller även gästparkeringar.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen har en välskött ekonomi med låg belåning. I samband med att föreningen ansluter sin fastighet till fibernätet kan en höjning av månadsavgiften (5-10%) bli aktuell.

Renoveringar - utförda och planerade

Ny fjärrvärmeanläggning 2017
Balkonger 2013
Dränering 2010
Stambyte 2006
Fönsterbyte 1995

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Gamla Vättersnäs är beläget cirka 5 kilometer från centrala Jönköping. Området är vackert beläget med natursköna omgivningar och med promenadavstånd till Bondberget, Rosenlunds sandbankar, Vätterstranden, Elmia med mera. I området finns huvudsakligen flerfamiljshus.

Närservice

En kort promenad tar dig till Österängens centrum som har en stor Willysbutik, fiskbutik, charkbutik, hårsalong, pizzeria, närlivs, postombud mm

Kommunikation

Närliggande busshållsplatser där stadsbussarna nummer 1, 2 och 18 stannar. Till centrala Jönköping tar du dig på cirka 10-15 minuter med lokaltrafik. En promenad på cirka 15 minuter tar dig till Huskvarnas tågstation. E4an nås på endast ett par minuter med bil.

Parkering

Gratis parkering på omkringliggande gator.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering