Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Solhagagatan 100

Hisings Kärra

1 995 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Solhagagatan 100

Antal rum 3 rum
Boarea 76,90 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 19
Våning 3 av 3, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr
Avgift: 5 041 kr/mån inkl. värme, vatten, el, parkering, kabel-TV, bredband och telefoni.
Andel i föreningen: 0,80574%
Andel av årsavgift: 0,80574%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1978
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 21 juni 2012
Energiklass: -
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

Hall

Hallen är rymlig med anslutning till större delen av bostaden. Utmärkta förutsättningar för diverse avhängnings- och förvaringslösningar på din högra sida. Skulle dessa inte räcka till finns gott om utrymme i flertalet garderober.

Kök

Köket är inrett med vita skåpsluckor samt kakel i grått ovanför arbetsytorna. Utrustningen består av kyl & frys i fullhöjd, spis med häll och ugn, fläkt samt diskmaskin. Samtliga maskiner är i vitt utförande. I köket finner du plats för matplats intill fönstret.

Vardagsrum

Vardagsrummet är lättmöblerat och inbjuder till umgänge där plats finns för såväl soffgrupp som övrigt möblemang. Parkettgolv och ljusa väggar.

Sovrum

Två välplanerade sovrum med bra avstånd från varandra. Det första sovrummet nås från hallen och har en klädkammare att tillgå. Det andra sovrummet nås från både kök och vardagsrum. Härifrån nås även bostadens balkong.

Balkong

Den inglasade balkongen befinner sig i ett ostört och fritt läge och har en vidsträckt utsikt i söderläge. Här finns det gott om plats för sittmöbler, bord och avställningsyta. Tack vare läget på loftgången så har du även tillgång till en balkong på entrésidan.

Badrum

Helkaklat badrum, utrustat med duschkabin, wc, handfat, skåp och tvättmaskin. I taket sitter spotlights.

Högt och fritt läge!

Snart till salu! På våning 3, längst in på loftgången hittas den här trerummaren. Härligt läge med utsikt från den inglasade balkongen i söderläge. Vidare erbjuds två stora sovrum samt ett uppfräschat badrum med spotlights.
Här bor man i en populär HSB-förening med bra och skötsam ekonomi där bl.a. parkering, el och bredband ingår i avgiften.
Närhet till Kärra centrums service samt busshållplats där bussen tar dig till centrum utan byte.

Kontakta mäklaren för mer info om visning.

Förening

Solhagagatan 100

Förening

HSB Brf Räntaregård

Allmänt om föreningen

Brf Räntaregård består av fem hus med sammanlagt 125 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Fastigheterna byggdes 1978 och det var även då föreningen bildades. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal löper ut 2028-04-30.

Tv och bredband

TV/Internet/Telefoni levereras av Telia och grundutbud ingår i månadsavgiften. Anslutning via fiber, hastighet 100/10

Parkering

Föreningen disponerar över 92 garageplatser och 31 p-platser.
Till varje lägenhet hör antingen ett garage eller en parkeringsplats. Detta gäller dock inte vissa av föreningens ettor. Det finns en kö-lista till de parkeringsplatser som idag inte används av respektive bostadsrättsinnehavare. Dessa hyrs ut i andra hand: 215 kr/mån för garage.

Renoveringar - utförda och planerade

Utförda:
2008-2009: Takfläktsbyte och injustering av ventilation.
2009-2010: Nytt sophanteringssystem, så kallade moloker har tagits i bruk. Effektivisering av värmesystem, utbyte av rörförgreningar och termostater till element. Utbyte av expansionskärl och flytt av dessa från tak till apparatrum.
2011: Injektering av källarväggar på grund av vattenläckage. Renovering av fasader och tak sker löpande.
2014: Byte av mjukfogar mellan huskroppar, byte av staket runt lekplatser, renovering av tegelfasader samt byte av ventiler på stamrören för värme.
2015: Guppavtal för bredband, telefoni samt television tecknades. Inglasning av balkonger samt utbyggnad av balkongplattor har utförts. Inför detta projektet så utfördes dränering av entrésidor och gavlar på trevåningshusen. I samband med dräneringen som utfördes så rekommenderades även att ta baksidan på det ena trevåningshuset då det indikerades fuktangrepp även där. Föreningen har därför beslutat att baksidan på hus 140 skall dräneras. OVK har utförts och översyn av hissar har skett.
2016 stod uterummen klara.
2018 omläggning av takpapp, översyn av hissar, besiktning av tvättstugor samt byte av 8 garageportar.

Planerade:
Upprustning innergårdar, målning källargångar.

För detaljerad information om gjorda och kommande renoveringar samt föreningens ekonomi, se årsredovisningar samt föreningens hemsida https://www.hsb.se/goteborg/brf/rantaregard

Övrigt

På gården finns en grillplats, två lekplatser, basketkorg samt en liten fotbollsplan.

Gemensamma utrymmen:

Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd, samlingslokal, pingisrum och tvättstuga med torkrum.
I föreningen finns studie- och fritidskommitéen som anordnar olika aktiviteter, t.ex. julpysselkväll, föreningsdag och melodifestivalkväll. Det finns även en fixargrupp som fördelar arbetet under städdagar och tar hand om div. underhållsarbeten såsom mindre målningsarbeten, fasadtvätt m.m. Trädgårdsgruppen tar hand om föreningens planteringar. Besök gärna föreningens hemsida http://www.hsb.se/goteborg/rantaregard

Informationen ovan är tagen från säljare, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra som är en grön och expanderande stadsdel med en blandning av bostadsrätter, radhus och villor. Här kombineras lantliv och storstadsliv med närhet till Göteborg men ändå lugnt och skönt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med bl.a. skogspartier, bondgårdar samt fristående villor. I Kärra centrum, som är den naturliga samlingspunkten för boende i området, arrangeras midsommarfirande, julmarknad, knallemarknad och förenings- och kulturdagen Kärradagen, där föreningar, hantverkare och artister medverkar. Dessutom finns bibliotek, sim- och sporthall, fritidsklubbar, fritidsgård och vårdcentral. Till Göteborgs stadskärna tar du dig enkelt med buss eller bil. Här finns flera förskolor och grundskolor. Kärra HF (handboll) och Kärra KIF (fotboll) är två av flera aktiva idrottsklubbar som finns i området. Det finns även flera föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel på idrottsanläggningar i området. Det naturnära läget är en stor tillgång för de boende i området där skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Vill man hellre bada är det inte långt till havet och badsjöar.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter