Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Vallavägen 139

Centrala Handen Handen

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Vallavägen 139

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 80,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 00116
Våning 3 av 3, hiss finns
Ekonomi Avgift: 5 231 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv (grundutbud)
Andel i föreningen: 0,520466%
Driftskostnad 4 200 kr/år
varav
El: 4 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftskostnaderna är individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1965
Uppvärmning Bergvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Fastighetsbet. Söderbymalm 7:67
Övriga byggnader Förrådsutrymme.
Mer info kommer inom kort ...

Ytterst välplanerad 3:a i toppskick!

Välkommen till Vallavägen 139 och denna moderna trea högst upp i huset med hiss! Här erbjuds en bostad om 80 kvm med inglasad balkong, renoverat kök, fräscht badrum, två rymliga sovrum och goda förvaringsmöjligheter. Maila gärna din intresseanmälan redan idag till samuel.soderling@mohv.se.

Förening

Vallavägen 139

Förening

Brf Solstigen

Allmänt om föreningen

Föreningen har 194 lägenheter, varav 168 bostadsrättslägenheter och 26 hyreslägenheter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken. Delat ägande godkänns (minst 10% andel).

Se gärna föreningens informativa hemsida http://brfsolstigen.se/

Tv och bredband

Analogt basutbud via Com Hem (ingår i avgift) samt bredband som betalas som en obligatorisk avgift på 100 kronor för 100/100 mbit varje månad.

Parkering

Det finns totalt 68 carports och 153 parkeringsplatser i föreningen. Just nu är det väntetid på parkeringsplatser och carports. Det går att ställa sig i kö för parkeringsplats eller carport. För information om aktuell status på parkering, kontakta föreningens ekonomiska förvaltare: info@brfkonsulterna.se. Priserna är enligt följande: Parkering - 160:-/mån samt carport - 275:-/mån. Max två parkeringar per hushåll och av dessa två max en carport. Det är också bara medlemmar som får ha parkering. Om man tex skulle vara inneboende (även barn till medlemmar) så kan man inte skaffa en parkering utan måste vara medlem.

Renoveringar - utförda och planerade

Styrelsen arbetar utefter en underhållsplan. Under 2017 påbörjades projektarbetet med att se över eventuellt skadad sockelputs. För att komma åt alla ytor vid markplan genomfördes rensning av växtligheten utmed fasaderna. Utöver det så har det lagts ett nytt dräneringsskydd (dräneringsgrus och dräneringsskiva) mot fasaderna. Detta var klart sommaren 2018.

Under hösten 2016 genomfördes en energigenomgång i föreningen. Rapporten konstaterade att föreningens fastigheter har hög energiförbrukning jämfört med liknande fastigheter. Bergvärme installeras under 2019.

Renovering av två hissar genomfördes under 2018.

Avloppsteknik Svenska AB gjorde under 2012 en förnyad mer utförlig besiktning av både liggande och stående avloppsrör. Besiktningen visade att rören i allmänhet var i mycket gott skick. Avloppsteknik rådde att genomföra en ordentlig rensning och spolning. Under 2013 spolades och rensades avloppen (både liggande och stående). Dessa åtgärder är gjorda för att slippa genomföra stambyte inom de närmaste 15 åren. Alla rör filmades i samband med spolningen. Insatsen resulterade i 5 reliningar i stående rör i köksavloppen, ett antal liggande rör i krypgrund renoverades, 2 krypgrunder sanerades på grund av läckande "skarvar och böjar".

Övrigt

Det finns två tvättstugor, en på vardera gård. Enligt ritningen på hemsidan är de belägna mellan 113 och 115 samt 137 och 139. Kostnaden för ett tvättpass på fyra timmar är satt till 25 kronor.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Här bor du i ett lugnt och barnvänligt område och på gångavstånd till Haninge Centrum, gym, förskolor och skolor. En promenad på ca 10 min tar dig till sjön Rudan där det finns bad, möjlighet till joggingturer och en fin frisbeegolfbana. Vintertid kan du åka skidor och skridskor där på plogade banor!

Närservice

Från Vallavägen har du nära till flertalet skolor, förskolor, gymnasium och sjukhus. Är du ute efter shopping finns Haninge centrum på bekvämt promenadavstånd från bostaden med flertalet affärer, trevliga restauranger och caféer. Skulle shoppingsuget kvarstå efter ett besök i Haninge C finns både Port 73 och Länna handelsplats på rimligt avstånd.

Kommunikation

Goda kommunikationsmöjligheter med flertalet busslinjer i nära anslutning till bostaden. Bl. a. 810 som tar dig till Gullmarsplan på ca 25 min. Gångavstånd till pendeltågsstationen i Handen där tåg mot centralen och Nynäshamn avgår med jämna mellanrum.

Parkering

I föreningen finns 131 parkeringsplatser, 20 carportar, 38 garage. Man ställer sig i kö för en plats och blir man hänvisad en så går det bra att ställa sig i kö för ytterligare en plats. Man får om man har ett garage eller en carport endast stå i kö för en parkeringsplats ytterligare (med andra ord; man får bara ha en carport/garage per hushåll). Läs gärna mer på www.brfsoluret.se

Övrigt

Här bor man även nära Slätmossens naturpark och Rudans friluftsområde med många möjligheter till aktiviteter. Här finns fina motionsspår och vandringsleder, en stor frisbeebana och badplats. På vintern anordnas även skidspår. Även Torvalla idrottsplats med bland annat utomhusplaner för fotboll och friidrott samt sim- och idrottshallar finns på promenadavstånd från bostaden!

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter