Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Vasängsvägen 262

Vallås Halmstad

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Vasängsvägen 262

Antal rum 3 rum
Boarea 91,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 32
Våning 1 av 1, hiss finns ej
Kommentar markplan!
Ekonomi Avgift: 4 169 kr/mån inkl. vatten, carport, internet (100 mibts), TV (48 st kanaler), IP-telefoni, bostadsrättstillägg samt 151 kr i avsättning till inre reparationsfond.
Andel i föreningen: 0,66977%
Andel av årsavgift: 0,66977%
Driftskostnad 19 926 kr/år
varav
El: 18 626 kr (12755 kWh)
Försäkring: 1 300 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar OBS! Säljaren använder två luft/luft-pumpar för både värme vintertid och kyla under sommaren. Se årsförbrukning. I kostnaden för el ingår uppvärmning av vatten samt hushållsel. Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 1-plans radhus i bostadsrättsform
Byggnadsår 1972-1974
Uppvärmning Direkt El /Luftvärmepump
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 4 maj 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 108 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Övriga byggnader Förråd i anslutning till radhuset med ingång både från trädgården och utsidan. Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.
HSB:s brf Ängsgård, även känt som "sockerbitarna", är ett ytterst populärt område i lugn omgivning på Vallås. Här finns en god blandning av yngre och äldre och är ett trivsamt boende. Föreningen är välskött och erbjuder flera tvättstugor, samlingslokal, övernattningsrum mm. Några steg från din egna carport finns denna bostad i markplan med sin charmiga och trevliga innergård. Precis utanför entrén finns det möjlighet att placera ett litet cafébord med tillhörande stolar. Härifrån nås även förrådet som även leder rakt in till atriumträdgården.

HALL
Välkomnande hall med klinker på golvet som följer med in i den inre hallen vidare in till köket. Väggarna är målade. Till höger finns ett sovrum, som enkelt kan avgränsas till två. Till vänster finns det fräscha helkaklade badrummet samt tvättstuga (omgjord gästtoalett). Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Det fräscha och helkaklade badrummet har ljust klinker och kakel. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Badrummet är utrustat med: wc, kommod, dusch med skjutbara dörrar av glas samt varmvattenberedare.

TVÄTTSTUGA
Gästtoaletten är ombyggd till en mindre tvättstuga och går att återställa om så önskas. Klinker på golvet och våtrumstapet. Över kombimaskinen sitter en arbetsbänk samt förvaringsskåp.

SOVRUM
Till höger om hallen finns sovrummet som idag har två dörrar. Önskas kan den ena dörren sättas igen eller avgränsa rummet så det blidas ett extra sovrum. Nymålade väggar i vitt utförande. Laminat på golvet.

KÖK
Köket är ljust och luftigt samt erbjuder rikligt med förvaring i både över- samt underskåp. Det finns plats för ett köksbord om så önskas. Utrustning: spis med häll, spisfläkt (2015), diskmaskin(2015) samt kombinerad kyl/frys.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet inbjuder till möblering efter behov. Du får både plats med en soffgrupp samt matgrupp om så önskas. På golvet ligger en originalparkett, målade väggar i vitt utförande.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås via vardagsrummet. Laminat på golvet och tapetserade väggar. Du får enkelt plats med en större säng. Här finns även en större klädkammare som du kan göra om till en egen walk-in-closet.

UTERUM/TRÄDGÅRD
Här har du din egna lilla oas! Snyggt uterum med inglasade partier. Dessutom har en luft/luft-pump installerats för både kunna värma ock kyla rummet för kunna brukas större delen av året. Utanför finns en liten gräsmatta samt planteringar om så önskas.

Uppskattat hörnläge!

Trevligt radhus i bostadsrättsform med mycket trevlig inglasat uterum. Här bor du med fräscht kök och badrum samt två sovrum. Önskas kan bostaden med lätta medel göras om till tre sovrum. Utmärkt läge med närhet till både din egna carport samt föreningens tvättstuga. Dessutom en egen carport, TV (48 st kanaler), Internet (fiber, 100/100) samt IP-telefoni som ingår i den låga månadsavgiften! Varmt välkommen att boka din personliga visningstid.

Förening

Vasängsvägen 262

Förening

HSB Brf Ängsgård i Halmstad

Allmänt om föreningen

Populära och ytterst välskötta HSB Brf Ängsgård ligger på ett bekvämt avstånd till vardagens behov samt med närhet till kommunikationer. I Vallås centrum finns mataffär, apotek, vårdcentral, förskola och grundskola. Föreningen är mycket aktiv och har precis genomgått större investeringar på byggnaderna vilket gör de är väl utrustade inför framtiden. Föreningen består av 162 st bostadsrätter, samtliga på markplan! Föreningen äger fastigheterna Halmstad Vattumanen 1, 2 och 3 och bebyggdes mellan åren 1972-1974. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar där även momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra ingår.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Soprum med källsortering finns i anslutning till garagen. Föreningen har två stycken tvättstugor, tvättplatser för bilar samt 6 st cykelrum. Det finns även en rymlig fritidslokal som medlemmar får hyra för 300 kr/dygn.

Det finns även övernattningslägenhet med kök som innehåller två bäddsoffor som ger totalt 4 bäddar. Det finns även extra sängar att sätta in. Kostnad för att hyra övernattningslägenheten är 200 kr om den är en person som bor där och sedan tillkommer 100kr/person. Barn under 12 år bor gratis.

RENOVERINGAR
Pågående: Översyn av taken ca 14 tak per år.
Utförda:
2019 - Byte av förrådsdörrar.
2017: Nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2016 - Fönsterbyte samt nya säkerhetsdörrar.
2015/2016 - Byte av taken. Installation av Telia trippel play.
2010 - Friköpte fastigheten från Halmstad Kommun.

PARKERING
Till varje bostadsrätt följer en parkeringsplats under carport. Föreningen har även 66 st garageplaster med separat kö (fr. 200 kr/mån). Flera besöksparkeringar finns i området.

TV & INTERNET
Föreningen har installerat Telia Trippel Play där ett basutbud ingår i avgiften. Det är det stora kanalpaketet på 48 st kanaler som ingår samt bredband 100/10 och IP-telefoni.

FÖRSÄRKING
Hemförsäkring tecknas och bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter (behöver inte tecknas av den enskilde medlemmen i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2020-01-20: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Senast föreningen höjde avgiften var med 2% 2020-01-01.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Cirka 3 kilometer öster om centrala Halmstad hittar du det trevliga bostadsområdet Vallås. Vallås har en bred och varierande bebyggelse med allt från lägenheter till friliggande villor för alla behov. Här bor idag ca 6 000 personer. Runt och omkring Vallås finns flertalet rekreationsområden samt flertalet natursköna promenadstråk och motionsslingor. För de små finns större lekplatser, fotbollsplaner och tennisbanor. Närhet till fritidsaktiviteter finns vid Sannarp och Halmstad Arena. Närheten till city är förträfflig med flertalet busshållplatser och generösa avgångstider, även till expanderande köpcentrumet Eurostop! Det finns även bra cykelvägar i området för transport inom och till/från Vallås. Vallås Centrum expanderar just nu med nybyggnation av hyresrätter. Vallås Centrum erbjuder mängder med tjänster samt bra service i from av ICA Supermarket, vårdcentral, folktandvård, apotek, körskola, närlivs, kemtvätt och restauranger.

Övrigt

Förskolor: Rännebackens förskola, Förskola Vallgården, Strandvallens förskola, Ängsgårds förskola, Nordala förskola. Skola: Vallåsskolan F-9.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter