Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Tvistgången 23

Frennarp Halmstad

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Tvistgången 23

Antal rum 4 rum
Boarea 105,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1270
Våning 1 av 1, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 4 420 kr/mån inkl. sophantering, Digital-TV (paket Lagom), Internet (fiber, 100/10), bredbandstelefoni samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,7003%
Andel av årsavgift: 0,70033%
Driftskostnad 1 750 kr/år
varav
Försäkring: 1 750 kr
Beräknat antal pers: 5
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1978
Uppvärmning Direkt El/Luftvärmepump
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 26 april 2019
Energiklass: F
Energiprestanda: 99 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 172 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas/3-glas
HALL
Välkommande hall med slitstark klinker på golvet och tapetserade väggar. Det finns möjlighet att hänga av sig jackan samt ställa undan skorna. Direkt utanför entrén finns en trall för kunna avnjuta morgonkaffet på. Runt hela trädgården finns det ett staket vilket ger barnen gott om lekyta. Ta av dig skorna och välkommen in.

KÖK
Renoverat kök (2013) med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter i både under- och överskåp. Vid fönstret erbjuds ett matbord med plats för minst sex personer. Önskar kan även ett större matbord placeras i vardagsrummet. För den som önskar mer arbetsyta kan kanske en köksö byggas? Maskinpark i rostfritt utförande. Utrustning: spishäll (2021), spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, kyl, frys samt integrerad diskmaskin.

Laminat på golvet och målade väggar.
Via köket når du även husets tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet.

BADRUM
Modernt badrum renoverat 2020. Våtrumsmatta och våtrumstapet i mörkt utförande kombineras med snygga mässingdetaljer på kommod, duschväggar samt dusch-set. I taket sitter spotlights. Utrustning: wc, kommod, badrumsspegel samt duschvägg av glas.

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum som inbjuder till möblering efter behov. En braskamin har installerats både för värme och komfort. Laminat på golvet och tapetserade väggar. Härifrån når du även den trevliga altanen som erbjuder sol från tidig eftermiddag till sen kväll.

ÖVRE PLAN
På övre plan finns idag tre rymliga sovrum. Samtliga rum har laminat på golvet och tapetserade väggar i ljust utförande. Dessutom finns ett nyrenoverat badrum från 2020 med industriell stil. Våtrumsmatta och våtrumstapet i ljust utförande kombineras med mörka detaljer på kommod, duschväggar samt dusch-set. I taket sitter spotlights. Utrustning: wc, kommod, badrumsspegel samt duschvägg av glas.
Stor villakänsla med hörntomt på barnvänliga Frennarp. Bostaden har helrenoverats genom åren och erbjuder två helt nyrenoverade badrum, stilrent kök, trädäck med tillhörande altan Tre sovrum på övre plan i separat sovavdelning. Riksbyggen BRF Halmstadshus nr 8 är en stabil och välskött förening som erbjuder mervärden som festlokal, bastu samt lekplatser i området. I månadsavgiften ingår: Digital-TV (Telia lagom), Bredband (100/10), IP-Telefoni, sophantering samt bostadsrättstillägg. Varmt välkommen på visning.

Förening

Tvistgången 23

Förening

Riksbyggens brf Halmstadshus nr 8

Allmänt om föreningen

Riksbyggen brf Halmstadhus nr 8 ligger på barnvänliga Frennarp och är en ytterst välskött förening. Föreningens hus byggdes 1978-1979, består av totalt 146 bostäder, och är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Föreningen äger fastigheterna Lönnen 2, 3 och 4. Avtal med Riksbyggen finns om ekonomisk- och teknisk förvaltning. Föreningen har en egen anställd vaktmästare som kan anlitas vid behov. Läs gärna mer om föreningen på deras hemsida: http://www.halmstadshus8.se. Vid händelse av att varmvattenberedaren går sönder står föreningen för reparation eller för kostnaden av en ny.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam lokal som kan bokas för 150kr/tillfället. Föreningen har dessutom tillgång till bastu, med tillhörande duschrum, wc samt omklädningsrum, som kan bokas kostnadsfritt. Föreningen har även bilsläpp till kostnadsfri utlåning.
I anslutning till husen finns cykelförråd. Hantering av sopor sker i avfallsbingar på parkeringen. Komposterbart trädgårdsavfall kan deponeras vid Taxizon A.

RENOVERINGAR
Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
2020 - Cykelförråd installera taggssystem.
2019 - El-stolpar till elbilar (4 st igång). Totalt 16st installerade.
Föreningen friköpte marken av kommunen under 2017.
2016/2015 - Huskroppar utvändigt, kupor och ommålning. Lekplats samt utemiljö.
I dagsläget finns inga planer på större renoveringar förutom sedvanligt underhåll.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telia, lagom-paketet) ingår i avgiften. Önskas fler TV-kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet (fiber 100/100, Telia) ingår i avgiften. Önskas högre hastighet bekostas det av den enskilde medlemmen. Bostaden är även ansluten till IP-telefoni. Samtalstaxa ingår ej.

PARKERING
Föreningen har 98 garageplatser (separat kö). För aktuell kölista se föreningens hemsida. Kostnaden är 250 kr/månad.
I övrigt fri parkering i området.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med representant för föreningen 2020-09-17: I dagsläget finns inga planer på att förändra avgiften. Föreningen anser sig ha en god ekonomi och amorterar även extra på lånen. Föreningen höjde senast avgiften med 5% 2017-07-01 för att ta höjd för inköp av fastigheterna av kommunen.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I Halmstads norra del ligger Frennarp vackert beläget utmed den slingrande Nissan. Med en enkel promenad genom Slottsmöllans tegelbruk, Örjans vall och Norre Katts Park når man enkelt till city och tar man cykeln så tar det ett fåtal minuter. Området har en låg bebyggelse på max 2 våningar och här finns villor, bostadsrätter och hyreslägenheter som har planerats noga med få genomfartsvägar. Detta gör det till ett mycket lugnt och barnvänligt område. Då Frennarp ligger inbäddat i grönska gör sig naturen påmind utanför varje hus i området. Närheten till allt vad man behöver i livet gör att många väljer att stanna kvar i området även när barnen flyttat hemifrån. Det gamla tegelbruket som är en av Halmstads viktigaste kännetecken har genomgått en stor förvandling till ett modernt företagscentrum och bidrar till områdets karaktär. Det finns redan idag en livsmedelsbutik i närområdet men mer liv och service väntas till området när nu Järngrinden har byggt över 300 lägenheter i närområdet.

Bilder

Visa alla

HitCounter