Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Tuskaftgången 6A

Halmstad

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Tuskaftgången 6A

Antal rum 3 rum
Boarea 84,00 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 3 610 kr/mån
Driftskostnad 17 906 kr/år
varav
El: 12 945 kr (6568 kWh)
VA: 3 394 kr
Försäkring: 1 567 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftskostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. I posten el ingår kostnaden för uppvärmning av varmvatten samt hushållsel. Förbrukning av vatten ca 81 m3.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1979
Uppvärmning Direktverkande el
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 26 april 2019
Energiklass: F
Energiprestanda: 90 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 156 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas/3-glas
Övriga byggnader I nära anslutning finns även cykelförråd.
Du välkomnas av en mysig liten stensatt uteplats med en insynsskyddande häck. Här får du plats med en mindre utegrupp. Det finns även ett litet förråd till förvaring.

HALL
Välkomnande hall med laminat på golvet. På entréplan finns det även en generös klädkammare till förvaring. Bostaden boyta finner du en trappa upp. Ta av dig skorna och välkommen in.

VARDAGSRUM
En trappa upp möts du av ett luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot grönområde. Rummet inbjuder till möblering efter behov och du får både plats med en soffgrupp och matgrupp. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är tapetserade. Härifrån når du även den trevliga balkongen som erbjuder sol från förmiddagen.

SOVRUM
Det första av två sovrum ligger till vänster upp för trappan. Här får du plats med en säng samt garderober. Ett fönster sprider ljus. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar.

KÖK
Köket ligger vägg-i-vägg med det första sovrummet. Generöst med förvaring erbjuds i både över- och underskåp. Arbetsbänken är av rostfritt stål samt en bänkskiva av laminat. Ovanför sitter ett kaklat stänkskydd. Den naturliga matplatsen finns vid fönsterpartierna. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Köket är utrustat med: spis med häll, spisfläkt, kyl och frys.

BADRUM
Badrummet är i originalutförande med plastmatta på golvet och våtrumstapet. Utrustning: wc, handfat, spegelskåp, duschkabin, varmvattenberedare, tvättmaskin samt torkskåp.

SOVRUM
Det andra sovrummet ligger vägg-i-vägg med vardagsrummet. Laminat på golvet och tapetserade väggar. Garderob erbjuder förvaring.
Trevlig trea på Frennarp! Här bor du på barnvänligt område med närhet till lek och natur. Bostadens yta fördelas över två sovrum, luftigt vardagsrum samt kök och badrum. Trevlig balkong med förmiddagssol. Välkommen på din personliga visning.

Förening

Tuskaftgången 6A

Förening

Riksbyggens brf Halmstadshus nr 8

Allmänt om föreningen

Riksbyggen brf Halmstadhus nr 8 ligger på barnvänliga Frennarp och är en ytterst välskött förening. Föreningens hus byggdes 1978-1979, består av totalt 146 bostäder, och är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Föreningen äger fastigheterna Lönnen 2, 3 och 4. Avtal med Riksbyggen finns om ekonomisk- och teknisk förvaltning. Föreningen har en egen anställd vaktmästare som kan anlitas vid behov. Läs gärna mer om föreningen på deras hemsida: http://www.halmstadshus8.se.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam lokal som kan bokas för 150kr/tillfället. Föreningen har dessutom tillgång till bastu, med tillhörande duschrum, wc samt omklädningsrum, som kan bokas kostnadsfritt. Föreningen har även bilsläpp till kostnadsfri utlåning.
I anslutning till husen finns cykelförråd. Hantering av sopor sker i avfallsbingar på parkeringen. Komposterbart trädgårdsavfall kan deponeras vid Taxizon A.

RENOVERINGAR
Kommande: El-stolpar till elbilar (4 st).
Föreningen friköpte marken av kommunen under 2017.
2016/2015 - Huskroppar utvändigt, kupor och ommålning. Lekplats samt utemiljö.
I dagsläget finns inga planer på större renoveringar förutom sedvanligt underhåll.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telia, lagom-paketet) ingår i avgiften. Önskas fler TV-kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet (fiber 100/10, Telia) ingår i avgiften. Önskas högre hastighet bekostas det av den enskilde medlemmen. Bostaden är även ansluten till IP-telefoni. Samtalstaxa ingår ej.

PARKERING
Föreningen har 98 garageplatser (separat kö). För aktuell kölista se föreningens hemsida. Kostnaden är 250 kr/månad.
I övrigt fri parkering i området.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2019-07-03: I dagsläget finns inga planer på att förändra avgiften. Föreningen höjde senast avgiften med 5% 2017-07-01 för att ta höjd för inköp av fastigheterna av kommunen.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I Halmstads norra del ligger Frennarp vackert beläget utmed den slingrande Nissan. Med en enkel promenad genom Slottsmöllans tegelbruk, Örjans vall och Norre Katts Park når man enkelt till city och tar man cykeln så tar det ett fåtal minuter. Området har en låg bebyggelse på max 2 våningar och här finns villor, bostadsrätter och hyreslägenheter som har planerats noga med få genomfartsvägar. Detta gör det till ett mycket lugnt och barnvänligt område. Då Frennarp ligger inbäddat i grönska gör sig naturen påmind utanför varje hus i området. Närheten till allt vad man behöver i livet gör att många väljer att stanna kvar i området även när barnen flyttat hemifrån. Det gamla tegelbruket som är en av Halmstads viktigaste kännetecken har genomgått en stor förvandling till ett modernt företagscentrum och bidrar till områdets karaktär. Det finns redan idag en livsmedelsbutik i närområdet men mer liv och service väntas till området när nu Järngrinden bygger över 300 lägenheter i närområdet.

Övrigt

Förskola: Duvans förskola, Frennarps förskola, Talldungens förskola, Kattens Montessoriförskola, Lilla Spinnrockens förskola. Skola: Frennarps Byskola, Åk F-3, Wallbergsskolan, Åk F-9 och Engelska skolan Åk 1-9.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering