Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Torsgatan 3A

Antal rum 3 rum
Boarea 77,00 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1008
Våning 3 av 3, hiss finns
Ekonomi Avgift: 4 551 kr/mån inkl.
Andel i föreningen: 0,9065%
Andel av årsavgift: 0,9684%
Driftskostnad 1 450 kr/år
varav
Försäkring: 1 450 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1991
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system
Energideklaration
Utfärdad den 1 november 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 97 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas/3-glas
Övriga byggnader Till bostaden finns ett större förråd på vindsplan. Enligt föreningens lägenhetsutdrag kallas lägenheten som en 2,5:a.
HALL
Den höga detaljrikedomen slås direkt när du öppnar entrédörren. Hallen vittnar om ett skådespel du snart skall få uppleva. Bostaden har blivit varsamt renoverad under större delen utav 2021 med påkostade materialval och stor detaljrikedom. Väggen mellan vardagsrum och hall har tagits ner för att skapa en mer öppen och modern planlösning. Ljuset från fönsterna når nu längre in i hallen och träffar den specialbeställda spegeln (ca 2,3x1.7m) vilket skapar en härlig rymd åt hallen. På höger sida finns en garderob för att erbjuda förvaring, samt en platsbyggd bänk (som försetts med en Terazzo-bänkskiva) för extra förvaring och som även fungerar utmärkt när du skall ta på dig skorna. Förvaringsluckorna är lackerade i "greige" och har räfflade beslag i svart utförande. På golvet ligger ett stilrent Terazzo-klinker som sedan övergår till ett vitlaserat 1-stavs ekparkett. Hallen är målade i kulören greige. Samtliga innerdörrar har även bytts ut till massiva innerdörrar med samma beslag som hallens garderob. Känn på kvalitén! Ta av dig skorna och välkommen in!

KÖK/VARDAGSRUM
Redan i hallen vittnar den stora spegeln om den totala wow-faktorn när du tar dina kliv mot köket. Ljusa väggar bryts hastigt av ett mycket elegant köket! Allt i köket är genomtänkt in i minsta detalj för att skapa raka linjer och vara i symbios med den hög detaljrikedom. I taket sitter tre-fasskenor med specialbeställda butikspotlights med mässigstopp. Köket är från E-poq, grafitgrå stomme med sidostycken av glas, vars luckor har blivit speciallackerade i samma nyans som övriga delar av köpet (extra matt) i efterhand. Stora, gedigna och räfflade beslag av äkta mässing ger ett kraftfullt intryck åt köket. Även bänkskivan är specialbeställd, gjord av laminat, och är mattpolerad. Ovanför bänkskivan har väggen målats i samma nyans som övriga detaljer. Underlimmad disko av komposit har försetts med en köksblandare av mässing (tapwell). Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter i flera underskåp samt ett skafferi. Lådan under diskhon har försetts med en elektisk motor som enkelt öppnas vid beröring. Köket erbjuder flera möjligheter till möblering med t.ex. en köksö, barbord eller matbord om så önskas. Trotts sina mörka detaljer upplevs köket som behagligt tack vare sitt rikliga ljusinsläpp från fönstret i kök och vardagsrum. Utrustning: induktionshäll (Whirlpool), spisfläkt (Franke), ugn (Bosch), integrerad diskmaskin (Electrolux), integrerad kyl (Electrolux) samt integrerad kyl (Electrolux).

Ett större matbord placerar du med fördel i utrymmet mellan kök och vardagsrum. Vardagsrummet i sin tur har försetts med en platsbyggd bokhylla. Bokhyllan är perfekt till förvaring, placering utav inredning samt att rama in en större TV på (allt är spårat för sladd-dragning). Du får även enkelt plats med en större soffgrupp. Vardagsrummet har målade väggar i kulören gregie. Det är via vardagsrummet som du når den mysiga inglasade balkongen med sol från förmiddag till tidig eftermiddag. Då den är inglasad gör det att du även kan nyttja den under svalare årstider.

SOVRUM
Det första av två sovrum nås direkt till höger om hallen. Sovrummet har designats för att skapa känslan av ett eget hotellrum hemma. Detaljrikedomen är enastående med b.la. målade lister, panelvägg samt svarta detaljer. Ta gärna en extra titt på den målade innerdörren. Sovrummet har målats med färgen industrial blue och försetts med en ljus textilmatta på golvet för ge en känsla av lyx. I klädkammaren finns en platsbyggd garderob som erbjuder mycket god förvaring.

SOVRUM
Sesam, öppna dig! Det är nog det bästa sättet att förklara hur du når bostadens andra rum. Rummet är stort nog för en större säng samt förvaring. Rummet har försetts med platsbyggda garderober som vackert ramar in fönstret. Väggarna samt garderobsluckorna bär kulören greige. Även här har garderobsluckorna räfflade beslag i mörkt utförande. En bänkskiva av Terazzo-kompsit har byggts ovanför en av förvaringslådorna vilket gör det möjligt till sittplats för de mindre. Sovrummet passar även förträffligt som kontor.

BADRUM
Stilrent badrum där kökets detaljer återspeglar sig i badrumsinredningen. På golvet ligger en våtrumsmatta och väggarna bär ett vitt kakel. Badrummet har utrustats med: wc, duschväggar av glas, kommod, badrumspegel samt tvättmaskin....Denna del är inte klar ännu ;)

Något utöver det vanliga.

För dig som gillar kvalité, söker något unikt med genomtänkta detaljer samt vill ha ett modernt hem - här är det! Här säger en bild mer än tusen ord. Varmt välkommen att upplevas på plats.

Förening

Torsgatan 3A

Förening

Brf Tre Björnar

Allmänt om föreningen

Brf Tre Björnar ligger mitt i centrala Halmstad. Föreningen består av 115 lägenheter, varav 9 upplåtna med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten Björnen 18 och bebyggdes med föreningens hus 1990-1991. Fastigheten förvärvades genom ombildning 2007 till bostadsrätter. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Föreningen har avtal med Riksbyggen AB att förvalta fastigheten.

Besök gärna föreningens hemsida: www.trebjornar.se.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Till varje bostad följer ett förråd.
Varje trappuppgång har en egen tvättstuga för föreningens medlemmar samt på innergårdarna finns låsbara cykelförråd.
På Torsgatan 9D har föreningen ett övernattningsrum som går att hyra mot en avgift på 250kr/natten.

RENOVERINGAR
Föreningen har upprättat en underhållsplan. Inga större planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll.
Pågående: Beställt det sista 3 hissarna, sedan är alla utbytta.
Utförda:
Ny belysning i de gemensamma utrymmena (2019).
Rörelsestyrda lampor (2019)
Renovering av innergårdar (2018).
Renovering 2 st Hissar (2018).
Installerat nya porttelefoner, förbättrat ventilationen för lägre driftkostnader (2017).
Ny garageport (2015)

PARKERING
Föreningen har 115 parkeringsplatser i källarplan. Separat kö tillämpas till samtliga (i dagsläget är det ingen kö till standardparkering).
Kostnad: Standardparkering: 480kr/månad, Bur: 600kr/månad, Bur med motorvärmare: 700kr/månad. Korttidsparkering: 50kr/24h.
MC-plats (180 kr/mån).

Om det finns lediga parkeringar hyrs dessa ut till icke-medlemmar för inbringa extra intäkter till föreningen.

Parkering finns även utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se.

TV & INTERNET
Grundutbud (Bas, 18 st kanaler) av kabel-tv från ComHem ingår i avgiften. Internet (50 mbits) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler/högre hastighet tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSHÖJNINGAR
2020-01-01: Efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Senast föreningen höjde avgiften var 2020-01-01 med 2%. I övrigt inga planerade avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor: Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola. Skolor: Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter