Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Slåttervägen 8B

Centrum/öster Halmstad

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Slåttervägen 8B

Antal rum 2 rum
Boarea 54,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 50
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 3 382 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber, 100/100) samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 1,628%
Andel av årsavgift: 1,62564%
Driftskostnad 3 150 kr/år
varav
El: 1 800 kr (1500 kWh)
Försäkring: 1 350 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Föreningen debiterar den enskilde medlemmen 25 kr/mån för nätavgiften (inkluderat i den annonserade månadsavgiften). Utöver det betalar bostadsrättsinnehavaren ca 1,2kr/kWh till föreningen för förbrukningen. Det medför att både föreningen och medlemmen får en lägre totalkostnad för elförbrukningen.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1951
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utfärdad den 12 november 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 85 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas
HALL
På tredje våningsplan finner du denna välskötta och ljusa tvåa. Bostaden har en stor välkomnande hall med parkett på golvet samt målade väggar i vitt och en fondtapet. Hallen fungerar som ett nav och binder samman bostadens samtliga rum. På höger sida finns en stor PAX-garderob med skjutdörrar. På vänster sida finns plats för ytterligare förvaring om så önskas. Idag finns en platsbyggd skrivbord. Ta av dig skorna och välkommen in!

KÖK
Det trevliga köket erbjuder rejält med ljusinsläpp från burspråket där även ett större matbord kan få plats. Köksluckorna har ljusgrå lackering och svarta beslag, bänkskivorna är av massiv ek. Köket erbjuder bra förvaring i både över- och underskåp. Över arbetsbänken sitter mönstrat stänkskydd bakom plexiglas. Det finns även förvaring i form av skafferi och städskåp. Ljust parkettgolv och tapetserade väggar. Utrustning: spishäll, ugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med stora fönsterpartier mot föreningens innergård. Möblering sker efter tycke och du får enkelt plats med en större soffgrupp och matgrupp om så önskas. Parkett på golvet och målade väggar samt fondvägg med slammad betong. Härifrån nås även den trevliga balkongen med trall och vitmålade platsbyggda möbler. Njuter av solen gör du under större delen utav dagen. Grillkvällarna spenderas på föreningens gemensamma innergård.

BADRUM
Läckert badrum som är delvis kaklat och målat i vitt samt målat klinker på golvet. Mörk fog ger karaktär åt badrummet. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp, badrumsskåp samt dusch.

SOVRUM
Stort och luftigt sovrum med parkett på golvet, vitmålade väggar samt fondvägg. Du får enkelt plats med en större säng om så önskas samt tillhörande nattduksbord. Önskar du mer förvaring finns möjlighet att sätta upp fler garderober, om de två i rummet inte räcker till.

Välkommen att flytta rakt in!

Mysig tvåa med balkong!

Med ett av föreningens trevligaste lägen finns denna välskötta tvåa i stabil och trygg Riksbyggen-förening. Njut av ett modernt kök, fräscht badrum samt ljuvlig balkong med sol under större delen av dagen samt utsikt över föreningens grönskande innergård. Dessutom luftiga rum med karaktärsfulla inslag. I den låga avgiften ingår värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (Fiber) samt bostadsrättstillägg. På Slåttervägen bor du nära Högskolan i Halmstad, city med puls samt Östra Stranden för salta bad inom 10 minuter. Välkommen på visning!

Förening

Slåttervägen 8B

Förening

Riksbyggen BRF Halmstadshus nr 1

Allmänt om föreningen

Riksbyggen BRF Halmstadshus nr 1 ligger på ett utmärkt läge med närhet till både Högskolan i Halmstad och stadens puls. Föreningen äger fastigheten Granaten 4 och föreningens tre hus uppfördes 1951. Föreningen består av totalt 54 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Föreningen har avtalat med Riksbyggen om ekonomisk- och teknisk förvaltning. Föreningen har från och med 2018 tecknat ett gemensamt nätavtal med HEM för föreningens samtliga medlemmar. Det innebär att den enskilde medlemmen inte behöver teckna ett eget el abonnemang. Föreningen debiterar medlemmen på avgiftsavin för den elförbrukning som görs.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje lägenhet följer ett vinds- och källarförråd. I varje hus finns även en tvättstuga i källaren som renoverats.
Tvättstugorna har 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp och torkrum. Det finns även cykelförråd i källaren samt soprum på innergården.

2016 installerades fläktar på vinden (frånluft) för att sänka radonhalten genom att skapa bättre ventilation i befintliga kanaler. Föreningen har slutfört installationen och en ny mätning har gjorts med gott resultat. Denna bostad har ett värde på 90Bq/m3 (Gränsvärdet och riktlinjerna är 200 Bq/m3). Fråga ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som följs.
Kommande: Byte av tak samt installera solceller. Fasader på kortsidorna. I övrigt inget större förutom sedvanligt underhåll.
Utförda:
2017- Nya termostater på föreningens samtliga element 2017, i energibesparingssyfte.
2016-2017- Frånluftsfläktar installerades i alla tre husen för att förbättra ventilationen och energieffektivisera. I samband med det lades även en ny fjärrvärmekulvert ner mellan husen.
2013- Ytterbelysning och diverse elarbeten
Fönsterbyte (slutet av 90-talet) och relining av stammarna är utförda.

PARKERING
Föreningen har 8 garageplatser och 36 parkeringsplatser. Garage går att hyra för 350 kr/mån och parkeringsplats för 100kr/mån. Separat kö tillämpas. I övrigt fri parkering i området utmed gatan.

TV & INTERNET
TV (grundutbud) via Sappa ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet (Fiber, 100/100 mbits) via Net at Once ingår i avgiften.
IP-telefoni via Sappa ingår i avgiften, samtalskostnad står den enskilde medlemmen för.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2020-04-27: I dagsläget finns det inga planer på att höja avgiften. Senast avgiften höjdes var 2019-07-01 med 2 %. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi och har dessutom en låg belåning. Kommande projekt skall inte påverka avgiften mer än den årliga höjningen.

Överlåtelseavgift

1 138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger den snart helt nya Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och snart även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum kommer när det står klart bli knytpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor: Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9), Gymnasieskolor: Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter