Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ridhusgatan 8

Centrum Halmstad

2 650 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ridhusgatan 8

Antal rum 3 rum
Boarea 79,70 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 133
Våning 3 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 650 000 kr utgångspris
Avgift: 4 649 kr/mån inkl. värme, vatten, internet (Fiber, 100/100), TV (grundutbud), IP-telefoni samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 2,636%
Andel av årsavgift: 2,64%
Driftskostnad 5 150 kr/år
varav
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 550 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Varje månad debiteras preliminärt 300 kr för hushållsel vilken sedan avräknas 1 ggr per år mot verklig förbrukning. Schablonmässigt skall kostnaden för el ligga på en lägre nivå än 300 kr/mån. De boende betalar bara för energiförbrukningen och ingen nätavgift. En besparing på någon tusenlapp per år!
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 2016
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, FTX
Energideklaration
Utfärdad den 15 oktober 2019
Energiklass: C
Energiprestanda: 66 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 75 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas, isolerglas
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan.
HALL
Välkommen in till denna trevliga trea som stod inflyttningsklar 2016. Här är allt nytt så det är bara att flytta rakt in i ett bekymmersfritt boende. Entrén når du via trapphuset som har hiss. Hissen går även ner till förrådet och garaget (ledig parkeringsplats finns). Hallen har ett ekparkettgolv som är genomgående för hela bostaden. Några steg in i hallen finns en stor garderob med skjutdörrar. Direkt till vänster finns det möjlighet att hänga av sig jackan och ställa undan skorna. Då lägenheten är genomgående upplevs den som mycket ljus och fräsch. Välkommen in!

SOVRUM
Det första av två sovrum finns till höger om hallen. Luftigt sovrum som erbjuder förvaring i garderob med skjutdörrar. Du får enkelt plats med en större säng om så önskas. Härifrån nås även den mysiga balkongen med förmiddagssol. Perfekt till morgonkaffet! Parkett på golvet och vitmålade väggar.

KÖK
Köket har en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Kökets utformning gör att du får plats med ett större matbord om så önskas. Dessutom finns ett inrett skafferi med egen dörr, perfekt för torrvaror eller till övrig förvaring. I taket sitter infällda spotlights. Köket erbjuder rejält med förvaring i både över- och underskåp. Generösa arbetsytor på arbetsbänk av laminat. Ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Parkett på golvet och vitmålade väggar. Köket har kapitalvaror från Bosch form av: induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd micro, integrerad diskmaskin, kyl och frys.

VARDAGSRUM
Rummet möbleras efter behov och önskas får du plats med både en mat- och soffgrupp. Det stora fönstret mot balkongen ger ett härligt ljusinsläpp. Parkett på golvet och målade väggar. Härifrån nås även den underbara balkongen med vy mot Galgberget.

BADRUM
Det fräscha och helkaklade badrummet har mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Golvvärme har installerats för maximal komfort. I taket sitter infällda dimningsbara spotlights. Badrummet erbjuder tvättmöjligheter och en bra arbetsbänk av laminat. Dessutom finns ett badrumsskåp till förvaring. Utrustning: wc, kommod, badrumsskåp, dusch med vikbara dörrar av glas, tvättmaskin samt torktumlare.

SOVRUM
Det mindre av de två sovrummen nås via vardagsrummet. Perfekta tonårsrummet eller kontor/bibliotek. Rummet är även utrustat med en garderob. Parkett på golvet och målade väggar.
Söker du ett bekymmersfritt boende på centralt läge med absolut närhet till stadens puls är det dags att slå till! Vid Galgbergets fot lät 2016 Skanska bygga brf Galgbergsterrassen med dessa ljusa, luftiga och toppmoderna lägenheter! Här presenteras en trea om ca 80 m2 med en social och trivsam planlösning. Två bra sovrum, varav det ena med en mysig liten balkong med förmiddagssol. Dessutom stor ljuvlig balkong med vy mot Galgberget. Lägre avgift är svårare att hitta i området och för 4649 kr/mån ingår värme, vatten, internet (Fiber, 250/100), TV (grundutbud), IP-telefoni samt bostadsrättstillägg. Föreningen erbjuder flera mervärden såsom egen grillplats, hiss, övernattningslägenhet samt möjlighet till garageplats. Vi ses på visningen!

Förening

Ridhusgatan 8

Förening

BRF Galgbergsterrassen

Allmänt om föreningen

Brf Galgbergsterrassen ligger centralt belägen precis vid Galgbergets fot. Föreningen består av 40 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger fastigheten Eskadern 3 och dess hus uppfördes 2016 av Skanska. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa. Föreningen har tecknat avtal med Riksbyggen om ekonomisk- och teknisk förvaltning. Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang och debiterar respektive bostadsrättshavare för dennes förbrukning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan finns ett förråd som följer bostaden. I källarplan finns även cykelförråd. På innergården finns en trivsam miljö med bänkar och grill, samt ett miljöhus.

RENOVERINGAR
Föreningen har inga kommande renoveringar planerade och inte utfört några renoveringar sedan byggnadsåret, förutom sedvanligt underhåll samt garantiarbete. Föreningen har en upprättad underhållsplan.

PARKERING
Föreningen har 36 st parkeringsplatser i garaget. En parkeringsplats kostar 836 kr/mån. Separat kö tillämpas.
Möjlighet till plats i garage finns idag (4/6 2018).

TV & INTERNET
I avgiften ingår Internet (fiber 100/10) och TV (grundutbud) via Bredbandsbolaget. Önskas högre hastighet eller fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2020-01-10: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Föreningen har en genomsnittsränta på ca 1%. Föreningen anser sig inte behöva höja avgiften med dagens räntenivåer.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter