Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Österängsgatan 40

Centrum/öster Halmstad

1 595 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Österängsgatan 40

Antal rum 3 rum
Boarea 83,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 317
Våning 4 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr utgångspris
Avgift: 4 296 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,28349%
Andel av årsavgift: 0,28349%
Driftskostnad 4 500 kr/år
varav
El: 3 250 kr
Försäkring: 1 250 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1961
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 23 oktober 2020
Energiklass: E
Energiprestanda: 134 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 109 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas/3-glas
Övriga byggnader RENOVERINGAR 2019: Nytt badrum. Målat om. Nya golv i hall, kök, sovrummen. Till bostaden finns två förråd. Ett på vinden och ett matkällarförråd.
HALL
Välkomnade och rymlig hall med laminat på golvet och vitmålade väggar. Till höger kan du hänga undan jackan samt ställa undan skorna. Önskas kan även förvaring ske i en av de tre garderoberna på höger sida. Hallen fungerar som ett nav och binder samman bostadens samtliga rum. Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Det renoverade (2019) och mycket fräscha badrummet har mönstrad våtrumsmatta på golvet och vit våtrumstapet på väggarna. Ett fönster ger ljus åt badrummet. Badrummet har delvis förberetts för att enkelt kunna installera en tvättmaskin. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp samt badkar.

KÖK
Retro mitt i prick! Köket är i stort sett helt i original med ytterst få skönhetsfläckar. Den senaspgula köksluckorna har tillförst beslag av mässing. Över den rostfria arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Förvaring erbjuds i flera under-, överskåp samt skafferi. Vid fönstret får du plats med ett större matbord för upp till sex personer. Laminat på golvet och vitmålade väggar. Utrustning: spis, spisfläkt och kyl/frys.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet möbleras efter behov och rymmer både mat- och soffgrupp om så önskas. Härifrån når du även den trevliga balkongen med vy mot föreningens grönskade innergård. Vardagsrummet har en vacker parkett på golvet och vitmålade väggar.

SOVRUM
Det första av de två sovrummen nås direkt till vänster om hallen. Två garderober finns till förvaring. Önskas kan dörren mellan sovrummen sättas igen. Laminat på golvet och målade väggar i mörkt utförande.

SOVRUM
Det andra sovrummet är något större och ligger vägg-i-vägg med det första sovrummet. Rummet erbjuder möblering efter behov och du får enkelt plats med en större säng med tillhörande nattduksbord. Två garderober erbjuder bra förvaring. Laminat på golvet och målade väggar i ljust utförande.
I populära HSB Brf Östergård har du chansen att förvärva denna trevliga trea med balkong. Här erbjuds ett mycket välbevarat kök med äkta retro-känsla, nyrenoverat badrum samt två bra sovrum. Balkongen är pricken över i:et och erbjuder, förutom ett soligt läge, en trevlig vy mot föreningens grönskande innergård. Bostaden är i mycket gott skick och det är bara att flytta rakt in. Vi ses på visningen.

Förening

Österängsgatan 40

Förening

HSB Brf Östergård i Halmstad

Allmänt om föreningen

På lugnt läge med närhet till både city och högskola ligger välskötta HSB Östergård. Föreningen består av 390 bostadslägenheter av varierande storlek, 158 st garageplatser samt 131 st p-platser. Föreningen äger fastigheterna Hertiginnan 1,2,3,4 och 5 och föreningens hus uppfördes 1965-1967. Föreningen har fastigheten fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg.
På varje innergård finns även tvättstuga och en fritidslokal.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Övriga utrymmen så som en övernattningslägenhet som går att hyra, cykel- och barnvagnsförråd, soprum samt boulebana finns också. Trivsellokal för privata arrangemang finns att hyra.

RENOVERINGAR

Pågår: Hissar skall bytas ut allteftersom enligt underhållsplan. I övrigt inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har ansökt om bygglov för att förlänga och glasa in balkongerna. Fråga ansvarig mäklare för mer information.

Utförda:
2021: Digitala displayer i trappuppgångar. Nya entrédörrar med porttelefoner.
2020-2021: Rörinfogning (relining) samtliga bostäder (sista huskroppen kvar under våren 2021).
2019: Byte av 3 hissar, rörinfodring av hus D och E.
2018: Omläggning av 4st tak. Byte av 3 st hissar. Rörinfodring (relining) av hus B och C.
2017: Rörinfodring (relining) av hus A. Omläggning av 5st tak. Byte av 1 hiss.
2016: Takbyte. Byte av 4 hissar. Ombyggnad av parkeringsplatser. Byte av frånluftsfläktar på gård 1.
2015: Byte av två hissar och målning av trapphusen (2010-2015).
2014: Nya säkerhetsdörrar och postboxar installerades vid huvudentrén till trapphusen.
2013: Byte av all belysning till LED.
2012-2013: Fönsterbyte och nya balkongdörrar.

TV & INTERNET
Ett basutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Bredband (fiber, Telenor) finns indraget i fastigheten och tecknas samt bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

PARKERING
Garageplats finns att tillgå enligt separat kö och fördelas b.la. mellan:
Parkeringsplats (45 kr).
Parkeringsplats carport (80 kr).
Parkeringsplats i garage (175 kr).

Alla boende i föreningen, som äger en bil, måste betala för en parkeringsplats enligt styrelsebeslut.
Besöksparkering för besökande är kostnadsfri.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med företrädare för styrelsen 2021-07-06: I dagsläget finns det inga planer på att förändra avgifterna.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-07-06. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger den snart helt nya Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum kommer är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor: Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9), Gymnasieskolor: Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Bilder

Visa alla

HitCounter