Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Österängsgatan 12

Centrum/öster Halmstad

1 295 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Österängsgatan 12

Antal rum 2 rum
Boarea 49,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 97
Våning 1 av 5, hiss finns
Kommentar Markplan!
Ekonomi Pris: 1 295 000 kr utgångspris
Avgift: 2 418 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,16426%
Andel av årsavgift: 0,16426%
Driftskostnad 1 300 kr/år
varav
Försäkring: 1 300 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1965-1967
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 21 juni 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Övriga byggnader Till bostaden följer ett större förråd på vinden och ett matkällarförråd i markplan märkt nr 97. Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.
HALL
Välkomnande hall med ett mörkt laminatgolv som är genomgående för hela bostaden. Samtliga väggar och tak är vitmålade. Till vänster finns det helkaklade badrummet, till höger det praktiska köket och mysiga sovrummet. Rakt fram finns vardagsrummet, innan dess finns den inre hallen med flera garderober som erbjuder bra förvaring. Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Det fräscha badrummet har snyggt klinker på golvet i nyans av brons. Väggarna har ett vitt kakel. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Badrummet är utrustat med: wc, kommod, badrumsspegel, badrumsskåp samt dusch med vikbara dörrar av glas.

KÖK
Det stilrena köket renoverades 2019 med högblanka luckor i vitt samt en snygg laminat bänkskriva i grå nyans. Ett fönster sprider ljus. Över bänkskivan sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin (2016).

SOVRUM
Det mysiga sovrummet har plats för en dubbelsäng samt nattduksbord. Ett fönster sprider ljus.

VARDAGSRUM
Rummet möbleras efter behov och erbjuder plats för både en soffgrupp samt matgrupp. Fönsterpartier mot uteplatsen sprider ljus.

UTEPLATS
Det ljuvliga uteplatsen har i dagsläget ett trädäck med tillhörande paviljong (ingår i köpet). Här kan du umgås med dina vänner under större delen av vår till hösten och bjuda på grillkvällar. Uteplatsen erbjuder sol från förmiddag till strax efter lunch.

Egen uteplats!

Välplanerad tvåa med uteplats som blir din egna lilla oas. Dessutom helkaklat badrum samt nytt kök! Här bor du i stabil och trygg HSB-förening med en låg avgift om 2418kr/mån (inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg). Välkommen att upplevas på visning.

Förening

Österängsgatan 12

Förening

HSB Brf Östergård i Halmstad

Allmänt om föreningen

På lugnt läge med närhet till både city och högskola ligger välskötta HSB Östergård. Föreningen består av 390 bostadslägenheter av varierande storlek, 158 st garageplatser samt 131 st p-platser. Föreningen äger fastigheterna Hertiginnan 1,2,3,4 och 5 och föreningens hus uppfördes 1965-1967. Föreningen har fastigheten fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg.
På varje innergård finns även tvättstuga och en fritidslokal.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Övriga utrymmen så som en övernattningslägenhet som går att hyra, cykel- och barnvagnsförråd, soprum samt boulebana finns också. Trivsellokal för privata arrangemang finns att hyra.

RENOVERINGAR
Pågår: Rörinfogning (relining) samtliga bostäder. Hissar skall bytas ut allteftersom enligt underhållsplan. I övrigt inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll.

Utförda:
2018: Omläggning av 4st tak. Byte av 3 st hissar. Rörinfodring (relining) av hus B och C.
2017: Rörinfodring (relining) av hus A. Omläggning av 5st tak. Byte av 1 hiss.
2016: Takbyte. Byte av 4 hissar. Ombyggnad av parkeringsplatser. Byte av frånluftsfläktar på gård 1.
2015: Byte av två hissar och målning av trapphusen (2010-2015).
2014: Nya säkerhetsdörrar och postboxar installerades vid huvudentrén till trapphusen.
2013: Byte av all belysning till LED.
2012-2013: Fönsterbyte och nya balkongdörrar.

TV & INTERNET
Ett basutbud (Bredbandsbolaget) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Bredband (fiber, bredbandsbolaget) finns indraget i fastigheten och tecknas samt bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

PARKERING
Garageplats finns att tillgå enligt separat kö och fördelas mellan:
Parkeringsplats (40 kr).
Parkeringsplats carport (80 kr).
Parkeringsplats i garage (150 kr).
Finns även ett flertal fria parkeringsplatser att tillgå i området.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med företrädare för styrelsen 2019-07-25: I dagsläget finns det inga planer på att förändra avgifterna. Senast föreningen höjde avgiften var 2018-01-01 med 1%. innan dess 2016-01-01 med 1%.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-07-25. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

ster - Högskolan För den som inte ville bo mitt inne i stadens puls passar Öster/Högskolan perfekt. Området är ett omtyckt villaområde med flertalet parvillor och små flerfamiljshus, lugna gator och ett rikt kommersiellt utbud. Här finner du närheten till allt du kan tänka dig längs Laholmsvägen, en förbindelseväg som går mellan centrum och Hallarna vid E6:an. Området erbjuder hög service i form av flertalet förskolor, skolor, vårdcentral, matbutiker och träningsanläggningar inom kort promenadavstånd. City nås enklast med cykel, men likväl till fots eller med buss. Flertalet olika linjer trafikerar området större delen av dygnet. Nya Halmstad resecentrum byggs dryga kilometern härifrån och kommer bli hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen. Du cyklar också till Östra Stranden på några få minuter. Badplatsen är speciellt omtyckt för dess långa, finkorniga och hårt packade sandstrand samt för det långgrunda badet! På Östra stranden erbjuds förutom bad även en rad aktiviteter såsom t ex minigolf och kitesurfing.

Parkering

örskolor Granitens förskola, Grottans förskola, Klackerups förskola, Klotets förskola, Engelbrekts förskola, Rödhaken förskola, Fiskens förskola Skolor Linehedsskolan (åk F-3) Östergårdsskolan (åk 4-9) Nyhemsskolan, (åk F-5) Sturegymnasiet Sannarpsgymnasiet

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering