Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Nyhemsgatan 16

Centrum/öster Halmstad

1 995 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Nyhemsgatan 16

Antal rum 2 rum
Boarea 55,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1309
Våning 4 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 208 kr/mån Inkl Värme, vatten, fiber (250/250 mbits), TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 1,7437%
Andel av årsavgift: 1,74%
Driftskostnad 4 815 kr/år
varav
El: 4 815 kr (3284 kWh)
Beräknat antal pers: 1
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 2018
Uppvärmning Fjärrvärme/ bergvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utfärdad den 19 januari 2021
Energiklass: C
Primärenergital: 61 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas isoler
Övriga byggnader Till varje lägenhet följer ett förråd i källarplan (märkt med 1309).
HALL
Stor välkomnande hall med härligt ljusinflöde från flera håll. På höger sida finns möjlighet att hänga av sig jackan och till vänster finns en perfekt yta för att ha ett praktiskt skoskåp. I hallen ligger ett snyggt mattlackerat ekparkettgolv som sedan är genomgående i hela lägenheten. Väggarna är målade i vitt och ett fönster på höger sida bidrar till det fina ljusinsläppet.

SOVRUM
Från hallen nås sovrummet in till vänster via två ingångar där man gjort en smart lösning med skjutdörrar som går inuti väggen. På grund av den smarta lösningen med dörrarna har man verkligen optimerat ytan i sovrummet där det finns plats för en stor dubbelsäng samt sängbord, lätt att ta sig till vardera sida av sängen via dörrarna. På höger sida av rummet finns 2 garderober med smart garderobsinredning för maximal förvaring samt ett städskåp. I sovrummet finns tre mindre fönster ut mot föreningens lugna innergård.

BADRUM
Det stora helkaklade badrummet nås via hallen in till höger. För maximal komfort finns här golvvärme, handdukstork samt en egen tvättavdelning med tvättmaskin samt torktumlare. Belysningen är dimbar med installerade spotlights som gjordes som ett extra tillval från början. På golvet ligger ett mörkgråttklinker och på väggarna ett vitt kakel. Ovanför tvättavdelningen finns en arbetsbänk i grå laminat samt förvaringsskåp med hyllor och eluttag för smidig användning vid bänken samt handfatet. Badrummet är i övrigt utrustat med: handfat med kommod, wc samt dusch med vikbara dörrar i glas.

KÖK
Hallen leder vidare fram till köket som finns på höger sida. En öppen planlösning mot vardagsrummet gör det perfekt för socialt umgänge. Med stora fönster längst hela vänstersida så blir det ett härligt ljusinflöde i kök och vardagsrum. I köket finns en naturlig matplatsdel framför det ena fönstret, här finns plats för 4-6 personer. Skåpsinredningen är från Ballingslöv med vita luckor och rostfria handtag. Köket är utrustat med inbyggnadsugn samt micro, diskmaskin, kombinerad kyl- och frysskåp, fläkt samt en dubbeldiskho i rostfritt. En laminatskiva i grått som arbetsbänk samt ett vitt kakel som stänkskydd. Köket är målat i vitt. För den som önskar finns det plats att ha en köksö som vissa har valt att tillföra.

VARDAGSRUM
Tack vare den öppna planlösningen samt de många fönsterna blir detta rymligt och ljust. Här finns plats för att ha en större hörnsoffa eller mindre soffa och ytterligare möblemang. Det går även utmärkt att ha en skrivbordshörna samt soffa för den som önskar då rummet är stort. Rummet är målat i vitt. Från vardagsrummet når vi även balkongen via altandörren.

KLÄDKAMMARE
Från hallen direkt in till vänster når vi en walk-in-closet, här finns mycket plats för kläder samt annan förvaring för den som önskar att använda det till detta. Det går även utmärkt att använda som gamingrum/ kontor för den som önskar det. Då det finns ett fönster på höger sida så släpper det in ett fint ljus. Även här ligger det snygga parkettgolvet och väggarna är målade i vitt.

BALKONG
Stor mysig balkong i bästa läge med eftermiddagssol. På balkongen finns gott om plats för att ha allt som man behöver. Använd det som nuvarande ägare gör med en praktisk matplatsdel där man kan avnjuta den grillade maten och lite loungemöbler i andra delen som man kan njuta av eftermiddagssolen i.

På framsidan utanför dörren finns plats för att ha ett mindre caféset för att kunna sitta och njuta av förmiddagssolen på.

Nyproduktionskänsla!

Välkomna till denna lägenhet belägen på 4:e våningen med nyproduktionskänsla där allt är nytt och fräscht, då den stod inflyttningsklar så sent som sommaren 2018. Lägenheten erbjuder ett stort kök med en öppen planlösning, stor klädkammare samt ett helkaklat badrum med golvvärme och tvättmöjligheter. Stora fönster samt en genomgående lägenhet skapar ett härligt ljusinflöde och en öppen planlösning ger optimala sociala ytor. Som om det inte vore nog finns även en stor balkong på ca 14 m2 med eftermiddagssol. Högre upp än såhär går det inte att få en tvåa i byggnaden så passa på och bli ny lycklig ägare till denna mysiga lägenhet med ett högt läge.

I den låga avgiften på endast 3208 kr ingår: Fiber (250/250mbits), TV (grundutbud), värme, vatten samt bostadsrättstillägg. I föreningen Brf Glashuset bor man perfekt mellan Högskolan och City!

Välkommen att boka in din privata visningstid redan idag.

Förening

Nyhemsgatan 16

Förening

BRF Glashuset

Allmänt om föreningen

Brf Glashuset ligger med kännetecknande arkitektur utmed Laholmsvägen, mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. Föreningen består av två huskroppar med loftgångar och totalt 54 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningens hus stod klart 2018 och föreningen äger fastigheten Gasen 1. Föreningen hus är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar där även momenten styrelseansvar samt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter ingår. Föreningen har tecknat avtal med PART Fastighetsförvaltning om ekonomisk- och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras för 150kr/natten. Cykelförråd både på markplan och i källarplan. I källarplan finns ett förråd som följer varje lägenhet.

RENOVERINGAR
Då föreningens hus omfattas av garantier fram till 2028 finns inga planerade renoveringar eller underhåll, förutom sedvanligt underhåll.
Under 2020 kommer tvåårsbesiktning att genomföras och reaparationer utföras (augusti 2020).
Genomförda renoveringar:
2019 - Utökat antal parkeringsplatser.
2018 - Inrett gästlägenhet.

TV & INTERNET
Föreningen har infört kollektivt abonnemang för TV (grundutbud) & Internet (fiber 250/250 mbits) som ingår i månadsavgiften. Önskas sedan fler kanaler eller högre hastighet på internet tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen har 35 parkeringsplatser mot en kostnad om 400kr/mån (separat kö tillämpas). I övrigt fri parkering i närområdet. Parkeringsgarage finns att tillgå i anslutning till föreningens hus. Läs mer på www.hfab.se.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2021-05-12: I dagsläget finns inga planer på att förändra avgiften. Föreningen anser sig ha bra ekonomi och har en lägre snittränta än den ekonomiska planen. Föreningen har nyligen amorterat 850.000kr på de befintliga lånen.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger den snart helt nya Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum kommer är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor: Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9), Gymnasieskolor: Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter