Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hemmansvägen 29

Centrum/öster Halmstad

1 495 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Hemmansvägen 29

Antal rum 2,5 rum
Boarea 64,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 5
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Kommentar Halv trappa upp!
Ekonomi Pris: 1 495 000 kr utgångspris
Avgift: 3 833 kr/mån inkl. värme, vatten, tv (Paket "Mellan") samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,94052%
Andel av årsavgift: 0,94064%
Driftskostnad 4 500 kr/år
varav
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden kan variera beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 3-vånings flerbostadshus
Byggnadsår 1961
Uppvärmning Internt fjärrvärmesystem med bergvärme/fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 26 februari 2019
Energiklass: -
Energiprestanda: 73 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 92 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas/3-glas
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan, märkt med 5.
ENTRÉ
Välkomnande entré med klinker på golv som sedan övergår till ett snyggt laminatgolv (2017). Ytan fördelas över ett sovrum, vardagsrum och idag en större matsal. Önskas kan en garderob sättas upp mellan entrén och matsalen för öka möjligheten till förvaring. Väggar och tak är vitmålade. Det finns utrymme att hänga upp jackan till höger och ställa undan skorna. Välkommen in!

KÖK/MATPLATS
Det trevliga köket (IKEA) är U-format. Matplatsen är mot fönstren som ger bra ljusinsläpp och gör rummet ljust och luftigt. Härifrån nås även den ljuvliga inglasade balkongen med sol fram till eftermiddagen. Köket har vita skåpluckor med beslag av rostfritt stål. En snygg bänkskiva avgränsar underskåpen och det kaklade stänkskyddet som går ända upp till taket. Köket är utrustat med: häll, inbyggt ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

BADRUM
Det fräscha badrummet ligger rakt fram från entrén och har ljust klinker på golvet och kakel på väggarna. Det är förberett för tvättmaskin som enkelt kan installeras om så önskas. Badrummet är utrustat med: wc, handdukstork (2018), handfat, dusch med dörr av glas (2018).

VARDAGSRUM
Vardagsrummet möbleras efter behov och här får du plats med både en TV-hörna och sällskapshörna. På golvet ligger ett fint parkettgolv (2017). Väggar och tak är vitmålade.

SOVRUM
Sovrummet är stort nog för en dubbelsäng eller en mindre säng med kontorshörna. En klädkammare finns som sväljer bra med förvaring. Även här är ljusa väggar och laminat på golvet.

Välkommen till ett omtyckt boende i välskött förening!

2,5:a på lugnt område!

Välskött 2,5:a i välskött förening! En halvtrappa upp finns denna bostad belägen med renoverat kök och fräscha ytskikt. Riksbyggens brf Halmstadhus nr 2 är en välskött förening som genomgått alla större renoveringar de senaste åren och därmed väl rustade för framtiden. På Hemmansvägen bor du nära Högskolan i Halmstad, city med puls inom 10 minuter samt Östra Stranden för salta bad. Önskas finns möjlighet till snabbt tillträde. Välkommen att boka din personliga visning.

Förening

Hemmansvägen 29

Förening

Riksbyggens BRF Halmstadshus nr 2

Allmänt om föreningen

Riksbyggen brf Halmstadshus nr 2 ligger medett lugnt och stillsamt läge på Öster i Halmstad. Föreningen består av 96 st lägenheter, 31 garage samt 6 lokaler. Föreningen innehar fastigheten HÄSTSKON 2 i Halmstad med tomträtt och avtalet med Halmstad Kommun skrevs nyligen om med en löptid på 20 år till 2037 år. Föreningen är ytterst välskött och samtliga större renoveringar är genomförda.

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Föreningen har tecknat avtal med Riksbyggen om ekonomisk och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga finns vid Hemmansvägen 43. Cykelförråd i källarplan samt relaxavdelning med bastu och övernattningslägenhet finns i 41:an.
Trivsam innergård med murad utegrill och trädgårdsmöbler.

RENOVERINGAR
Kommande: Inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll.
Utförda:
2018 - Nya tvättmaskiner och inloggningssystem till tvättstugorna.
2016/2017 - Installering av bergvärme och elektriska handdukstorkar.
2015 - Nytt taggsystem till portarna.
2013/2014 - Renovering av fasader och nya balkonger.
2006 - Bastu med tillhörande relaxavdelning.
2003 - Nya säkerhetsdörrar.
1999 - Stambyte samt installering av standardbadrum. Takbyte samt renovering av tvättstugor.
1998 - Fönsterbyte.

PARKERING
Föreningen förfogar över 31 garage mot en kostnad av 190 kr/mån (separat kö tillämpas). Fri parkering kring Hemmansplatsen.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telia, mellan-paketet) ingår i avgiften. Önskas fler TV-kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet (fiber, Telia) med valfri hastighet väljs och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI
Efter samtal med föreningens ordförande 2019-07-25: Det finns i dagsläget inga planer på att höja avgiften. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Senast föreningen höjde avgiften var 2017-07-01 med 2 % samt 2014-01-01 med 6,5%. Höjningen har främst gjorts för att bekosta investeringarna av nya balkonger samt bergvärme.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Öster - Högskolan För den som inte ville bo mitt inne i stadens puls passar Öster/Högskolan perfekt. Området är ett omtyckt villaområde med flertalet parvillor och små flerfamiljshus, lugna gator och ett rikt kommersiellt utbud. Här finner du närheten till allt du kan tänka dig längs Laholmsvägen, en förbindelseväg som går mellan centrum och Hallarna vid E6:an. Området erbjuder hög service i form av flertalet förskolor, skolor, vårdcentral, matbutiker och träningsanläggningar inom kort promenadavstånd. City nås enklast med cykel, men likväl till fots eller med buss. Flertalet olika linjer trafikerar området större delen av dygnet. Nya Halmstad resecentrum byggs dryga kilometern härifrån och kommer bli hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen. Du cyklar också till Östra Stranden på några få minuter. Badplatsen är speciellt omtyckt för dess långa, finkorniga och hårt packade sandstrand samt för det långgrunda badet! På Östra stranden erbjuds förutom bad även en rad aktiviteter såsom t ex minigolf och kitesurfing.

Övrigt

Förskolor Granitens förskola, Grottans förskola, Klackerups förskola, Klotets förskola, Engelbrekts förskola, Rödhaken förskola, Fiskens förskola Skolor Linehedsskolan (åk F-3) Östergårdsskolan (åk 4-9) Nyhemsskolan, (åk F-5) Sturegymnasiet Sannarpsgymnasiet

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering