Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hemmansvägen 18

Centrum/öster Halmstad

1 495 000 kr

Se alla bilder


Kommande bostad

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Hemmansvägen 18

Antal rum 2 rum
Boarea 59,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 70
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 495 000 kr utgångspris
Avgift: 3 032 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,94634%
Andel av årsavgift: 0,94634%
Driftskostnad 5 340 kr/år
varav
El: 3 940 kr (2180 kWh)
Försäkring: 1 400 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnaden kan variera beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1961
Uppvärmning Fjärrvärme med vattenburen golvvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 24 augusti 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 134 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas, isolerglas
Övriga byggnader Det finns ett källarförråd samt matkällarförråd som följer bostaden. Märkta med nr 70. Det finns även cykelförråd samt övernattningslägenhet.
HALL
Välkommen in till denna mycket trevliga och välrenoverade tvåa om 59,5 m2. Större delen av bostaden har senaste två åren genomgått en renovering i form av nytt helkaklat badrum, snyggt kök med nya kapitalvaror samt genomgång av väggar och tak. Då hela bostaden är uppvärmd med vattenburen golvvärme ger det maximal komfort. Direkt i hallen möts du upp av fyra stora garderober på vänster sida, med spotlights. Till höger finns en garderob som möjlighet till att hänga av sig jacka och ställa undan skorna. På golvet ligger ett snyggt slitstarkt klinkergolv. I taket sitter infällda spotlights och väggarna är vitmålade samt har en stenvägg mot badrummet. Ta av dig skorna och välkommen in!

SOVRUM
Till vänster om hallen finns sovrummet. Det ljusa sovrummet är tillräckligt stort för att rymma en större dubbelsäng samt en byrå. Väggarna är målade i grå nyans och på golvet ligger en vacker ekparkett.

BADRUM
Rakt fram från hallen ligger det renoverade och helkaklade badrummet. På golvet ligger ett mörkt klinkergolv. Väggarna har vitt samt mörkt kakel vilket ger en modern touch. Badrummet är utrustat med wc, kommod, spegel, vikbara duschväggar av glas samt spotlights.

KÖK
Det mycket trivsamma köket har lackerade luckor i vit nyans. Beslagen är av rostfritt stål. Det kaklade stänkskyddet som avgränsar ytan mellan bänkskivan och överskåpen harmoniserar mycket bra ihop. Kapitalvarorna är av rostfritt stål. Förvaring erbjuds i flera över- och underskåp. I köket finns även ett städskåp placerat. I köket får du med lätthet plats med ett matbord för fyra personer.
Köket är utrustat med: spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, kombinerad kyl/frys samt mikro.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är placerat till höger om hallen och har ett vackert valnötsgolv. Väggarna är vitmålade samt har en fondvägg. Rummet möbleras efter behov och önskas får du med lätthet plats med en soffgrupp samt matgrupp. Härifrån når du även den inglasade balkongen som blivit renoverad och förlängd så sent som under sommaren!

Balkongen är stor nog för en matgrupp och förlänger säsongen från tidig vår till sen höst.

Toppskick!

Toppskick med närhet till Högskolan i Halmstad! Här finner du en mycket välrenoverad lägenhet med nyare kök och helkaklat badrum. Den ljuvliga balkongen glasades in och förlängdes med ca en meter så sent som under sommaren vilket snabbt har blivit mycket uppskattat av föreningens medlemmar. Interiört har större delen av bostaden har blivit renoverad de senaste åren, så bara till att flytta rakt in. HSB:s Brf Lineslätt är en mycket välskött förening som har låga månadsavgifter där värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg ingår i avgiften. På Hemmansvägen bor du på ett lugnt område med närhet till det mesta och Högskolan i Halmstad, city för puls och havet med salta bad når du enklast på några minuter med cykeln. Välkommen på visning.

Förening

Hemmansvägen 18

Förening

HSB Brf Lineslätt i Halmstad

Allmänt om föreningen

HSB:s brf Lineslätt i Halmstad ligger på ett lugnt och lummigt läge i östra Halmstad. Området är mycket populärt bland ungdomar och studenter som studerar vid Högskolan i Halmstad. Föreningen är mycket aktiv och välskött. Föreningen äger fastigheten Hörnan 1 och föreningens hus uppfördes 1961. Utöver fastigheten Hörnan 1 har föreningen bebyggt marken på Höghuset 4. Marken arrenderas av HSB brf Linehed, men föreningen är garagebyggnaden som uppförts på marken. Föreningen består av 102 st bostadsrätter, 3 lokaler och 36 st garage. Samtliga 3 lokaler är i dagsläget uthyrda. Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Föreningen har fyra tvättstugor till medlemmarnas förfogande. Tvättstuga 1 är avsedd för grovtvätt, bokningssystem tillämpas. Det finns ett källarförråd som följer varje bostad. Cykelförråd finns på gaveln Hemmansvägen 12. Gemensam motionslokal samt övernattningslägenhet.

RENOVERINGAR
Kommande 2019: Förlängning av balkongen med ca 80 cm samt inglasning. OVK besiktning. Rensning av kanalerna.
2018 - Fönsterbyte samt byte till säkerhetsdörrar. Renovering av trapphusen samt ny sophantering.
2014 - Spolning av avloppstammar. Tvättstuga nr 2 renoverad.
2013 - Motionsrum färdigställt. Installation av ny belysning.
2012 - Asfaltering av planen till garagen utförda.
2011 - Staket vi parkering mot Östergårdsskolan ersattes med havtornshäck. Blomlådor utplacerade vid infarten.
2010 - Tvättstuga 4 renoverades. Tomten köptes av kommunen.
2009 - Spolning av stammar. Tvättstuga 3 renoverades samt samtliga torkrum. Nya bänkar och bord samt utegrill uppfört på gården. Blomsterbodens lokaler renoverades.

PARKERING
Varje bostadsrättsinnehavare får två stycken parkeringskort som kan nyttjas på föreningens gemensamma parkeringsplatser. Fri parkering råder runt Hemmansplatsen.
Garage mot en kostnad av 325 kr/månaden, separat kö tillämpas.
200 kr/månad kallgaraget, separat kö tillämpas.

TV & INTERNET
Ett grundutbud med tv-kanaler från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Bredband (fiber) via Bredbandsbolaget. Valfritt abonnemang tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2018-12-05: efter samtal med föreningens ordförande: Inga planerade avgiftsförändringar 2019. När balkongerna är färdigställda höjs avgiften med 270kr/mån. Föreningen höjde avgiften 2017-10-01 med ca 9 % för att täcka kostnaden för nya fönster, säkerhetsdörrar, renovering av trappuppgångar samt miljöhus.

Överlåtelseavgift

1 138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Öster - Högskolan För den som inte ville bo mitt inne i stadens puls passar Öster/Högskolan perfekt. Området är ett omtyckt villaområde med flertalet parvillor och små flerfamiljshus, lugna gator och ett rikt kommersiellt utbud. Här finner du närheten till allt du kan tänka dig längs Laholmsvägen, en förbindelseväg som går mellan centrum och Hallarna vid E6:an. Området erbjuder hög service i form av flertalet förskolor, skolor, vårdcentral, matbutiker och träningsanläggningar inom kort promenadavstånd. City nås enklast med cykel, men likväl till fots eller med buss. Flertalet olika linjer trafikerar området större delen av dygnet. Nya Halmstad resecentrum byggs dryga kilometern härifrån och kommer bli hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen. Du cyklar också till Östra Stranden på några få minuter. Badplatsen är speciellt omtyckt för dess långa, finkorniga och hårt packade sandstrand samt för det långgrunda badet! På Östra stranden erbjuds förutom bad även en rad aktiviteter såsom t ex minigolf och kitesurfing.

Övrigt

Förskolor Granitens förskola, Grottans förskola, Klackerups förskola, Klotets förskola, Engelbrekts förskola, Rödhaken förskola, Fiskens förskola Skolor Linehedsskolan (åk F-3) Östergårdsskolan (åk 4-9) Nyhemsskolan, (åk F-5) Sturegymnasiet Sannarpsgymnasiet

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering