Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hemmansvägen 1

Centrum/öster Halmstad

1 395 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Hemmansvägen 1

Antal rum 2 rum
Boarea 63,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 11
Våning 4 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr utgångspris
Avgift: 3 786 kr/mån inkl. värme, vatten, internet (fiber, 100/100), TV (Paket "lagom") samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 1,6575%
Andel av årsavgift: 2,92108%
Driftskostnad 1 345 kr/år
varav
Försäkring: 1 345 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1961
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas, isolerglas
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan, märkt nr 11.
HALL
Välkomnande hall med stilrent laminat på golvet. På höger sida kan du hänga upp jackan och ställa undan skorna. Väggarna är målade i en ljusgrå ton. Hallen binder ihop bostaden samtliga rum. Till vänster finns vardagsrummet sovrummet rakt fram och på höger sida badrum samt köket. Några steg in i hallen på vänster sida finns en klädkammare till förvaring. Dessutom finns det flera garderober. Välkommen in!

KÖK
Det fräscha köket erbjuder förvaring i både över- och underskåp och har målade (2020) köksluckor i grått utförande. Arbetsbänk av laminat och ett målat vitt kakel som stänkskydd. Det finns plats för ett matbord åt fyra personer. Laminat på golvet och målade väggar i grå ton. Utrustning: spis, spisfläkt, diskmaskin och kombinerad kyl/frys (2020).

BADRUM
Renoverat badrum (2017) med stilrena materialval. Grått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp, dusch med vikbara dörrar av glas, handdukstork samt tvättmaskin!

SOVRUM
Det luftiga sovrummet erbjuder plats för både en större säng och ett skrivbord om så önskas. Laminat på golvet och målade väggar i grå ton.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är luftigt samt erbjuder möblering efter behov. Du får plats med både en mat- och soffgrupp om så önskas. På golvet ligger en väl omhändertagen fiskbensparkett. Väggarna är målade i vitt. Härifrån nås även den mysiga lilla balkongen, utsikten som bjuds härifrån är mycket trivsam!

Renoverat badrum!

Tvåa på populära Hemmansvägen med väldisponerade ytor och renoverat badrum! Här erbjuds väldisponerade ytor och en trevlig vy. På Hemmansvägen bor du med närhet till det mesta och inom 10 minuter med cykel når du både centrum för puls, havet för salta bad samt Hallarna för trevlig shopping. Högskolan når du med en kort promenad! I avgiften ingår värme, vatten, TV (paket "Lagom"), Internet (fiber, 100/100 mbits) samt bostadsrättstillägg vilket ger en låg totalkostnad varje månad. Välkommen på visning!

Förening

Hemmansvägen 1

Förening

Riksbyggen BRF Halmstadshus nr 3

Allmänt om föreningen

Välskötta Riksbyggens BRF Halmstadshus nr 3 ligger på populära Hemmansplatsen i Halmstad. Föreningen bildades 1958 och består av 28 st bostadsrätt , 18 garage och har 4 st lokaler. Föreningen innehar fastigheten Höghuset 2 med tomträtt (föreningen har precis fattat beslutat om att köpa fastigheten, fråga ansvarig mäklare för mer information) och föreningens hus uppfördes 1961. Fashastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar samt kollektivt tecknat bostadsrättstillägg. Föreningen är en sk. äkta bostadsrättsförening. Föreningen har tecknat avtal med Riksbyggen om ekonomisk- och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje bostadsrätt följer ett förråd i källarplan. På entréplan finns det tvättstuga samt torkrum. Grönytor att användas fritt.

RENOVERINGAR
I dagsläget finns inga planerade renoveringar. Föreningen har upprättat en underhållsplan som följs och uppdateras kontinuerligt.
2018: Byte till energisnålare lampor.
2017: Fönsterbyte samt plåtarbete. Ny värmeväxlare. Fönster bytta 2017 i hela fastigheten + plåt
Relining av föreningens tre-rummare, två-rummare vid tidigare tillfälle.
2012 - Hiss

TV & INTERNET
I avgiften ingår internet (Telia (fiber), 100/100) samt TV (Telia paket "Lagom").
Önskar snabbare internet eller fler TV-kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen har 18 st garage (separat kö, 3 st 2019-08-06). Kö finns till garagen, just nu 3st i kö (totalt 18 garage)
Utöver garagen finns kostnadsfria parkeringar på grusplanen vid garagen (ca 18 st). I övrigt fri parkering i närområdet.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE ÄGARFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2019-11-14: Föreningen kommer att förvärva fastigheten som de idag innehar med tomträtt. Detta kommer göra att avgiften troligtvis höjs med 2 % 2020-06-01 för att finansiera köpet.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

För den som inte ville bo mitt inne i stadens puls passar Öster/Högskolan perfekt. Området är ett omtyckt villaområde med flertalet parvillor och små flerfamiljshus, lugna gator och ett rikt kommersiellt utbud. Här finner du närheten till allt du kan tänka dig längs Laholmsvägen, en förbindelseväg som går mellan centrum och Hallarna vid E6:an. Området erbjuder hög service i form av flertalet förskolor, skolor, vårdcentral, matbutiker och träningsanläggningar inom kort promenadavstånd. City nås enklast med cykel, men likväl till fots eller med buss. Flertalet olika linjer trafikerar området större delen av dygnet. Nya Halmstad resecentrum byggs dryga kilometern härifrån och kommer bli hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen. Du cyklar också till Östra Stranden på några få minuter. Badplatsen är speciellt omtyckt för dess långa, finkorniga och hårt packade sandstrand samt för det långgrunda badet! På Östra stranden erbjuds förutom bad även en rad aktiviteter såsom t ex minigolf och kitesurfing.

Övrigt

Förskolor: Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9), Gymnasieskolor: Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Bilder

Visa alla

HitCounter