Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Frökentorpsvägen 38

Sofieberg Halmstad

1 975 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Frökentorpsvägen 38

Antal rum 4 rum
Boarea 81,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 40
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 975 000 kr som utgångsbud
Avgift: 4 943 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber 100/100 mbits), bostadsrättstillägg och numrerad parkeringsplats.
Andel i föreningen: 2,43333%
Andel av årsavgift: 2,43333%
Driftskostnad 6 357 kr/år
varav
El: 5 369 kr (3871 kWh)
Försäkring: 988 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar Driftkostnaden kan variera beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 2-vånings flerbostadshus
Byggnadsår 2012
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX (från- och tilluft med återvinning)
Energideklaration
Utfärdad den 5 augusti 2014
Energiklass: D
Energiprestanda: 102 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas, isolerglas
Övriga byggnader Till bostaden följer ett stort förråd på innergården i gemensamhetsbyggnaden (nr 38).
HALL
Välkommen in till en mycket ljus och välplanerad fyra! Direkt innanför dörren möts du av ett vackert parkettgolv som följer genom bostadens samtliga rum. Till vänster finns avhängningsmöjligheter. I anslutning till hallen finns även bostadens klädkammare med generöst utrymme till förvaring.

BADRUM
Bostadens badrum är placerat till vänster om entrén. Kombinerat bad- och tvättrum med vita, helkaklade väggar och ett mörkt plastmatta på golvet. En arbetsbänk har byggt över tvättmaskin och torktumlare, perfekt avlastningsyta! Rummet innehåller: wc, handfat, badrumsskåp med spegel samt badkar.

SOVRUM
Lägenhetens första och lite mindre sovrum är placerat till höger om hallen och avskiljs via en skjutdörr. Idag används sovrummet som barnrum, men går minst lika bra att använda som kontor eller bibliotek. Möjlighet till klädförvaring erbjuds i garderob.

KÖK/VARDAGSRUM
Kök och vardagsrum går hand-i-hand och har en öppen planlösning för maximalt socialt utrymme. Från rummet nås även balkongen. Köket är väl genomtänkt och går i L-vinkel vilket skapar goda arbetsytor. Köket har utrustats med stilrena och tidlösa materialval i form av vita luckor, vitt kakel som stänkskydd vilket snyggt bryts av mot en mörk bänkskiva och rostfria kapitalvaror. Köket är utrustat med: induktionshäll, spisfläkt, ugn, diskmaskin samt två stycken kombinerade kyl och frys i fullhöjd.

BALKONG
Alla bostäder har sitt lilla extra och här är det definitivt den generösa och väl tilltagna balkongen i perfekt läge! Njut av solens strålar från lunch till tidig kväll. Här får du plats med en mindre soffgrupp eller två solstolar, varför inte både och?

SOVRUM
Via vardagsrummet nås de två större sovrummen. Det första till höger har två garderober till förvaring och ljusmålade väggar. Det andra sovrummet används idag som barnrum och går i härligt färgstarka kulörer. Bägge sovrummen har gott om utrymme för en dubbelsäng!
Nu söker denna fyra ny lycklig ägare! Sofieberg är välkänt bland barnfamiljer för sin lugna miljö och dess närhet till allt. Boendet kännetecknas av generösa umgängesytor och väl tilltagna sovrum. Totalt finns tre sovrum och en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum för social samvaro. Fräscht badrum med tvättmöjligheter. Balkongen är väl tilltagen och erbjuder härlig eftermiddagssol. Brf BoKlok Sofieberg är ytterst välskött och avgiften för denna bostad är enbart 4943 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber,100/100 mbits), bostadsrättstillägg samt numrerad parkeringsplats. Ta tillfället, de är få! Boka din privata visningstid redan idag!

Förening

Frökentorpsvägen 38

Förening

Brf BoKlok Sofieberg

Allmänt om föreningen

Brf BoKlok Sofieberg ligger på omåttligt populära och barnvänliga Sofieberg. Ett stenkast ifrån föreningen finns flertalet förskolor, skolor och närlivs. Området är fullt med barnfamiljer. Stadskärnan nås snabbt och enkelt med både buss, cykel eller till fots. Föreningen äger fastigheten Medaljen 24 och föreningens hus bebyggdes 2011 och stod klar för inflyttning under juni 2012. Föreningen består av 8 st bostadshus med 6 st lägenheter i varje huskropp, totalt 48 st bostadsrätter. Föreningens fastigheter är försäkrade i Trygg-Hansa.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På varje gårdsplan finns det plats för lek och kreation. Innergårdarna är lummiga och hemtrevliga. Det finns en gemensam redskapsbod på varje innergård. Stort miljöhus för källsortering. Gräsmattan runt huskroppen sköts av de boende. Vissa hus har valt att gemensamt köpa en robotgräsklippare.

RENOVERINGAR
Föreningen har inga större planerade renoveringar eller investeringar framför sig förutom sedvanligt underhåll. Reparationer har utförts i normal omfattning och garantiarbeten har utförts. Under de närmaste åren planeras det att anläggas 3 st grusparkeringsplatser samt 3 laddstolpar.
2017 - Föreningen har färdigställt gång- och cykelbana, grusat innergårdar samt oljat balkonger, altaner och trappor.

PARKERING
Numrerad parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Fråga ansvarig mäklare för mer information.

TV & INTERNET
TV via fiber (Telia, paket mellan) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.
Bredband via fiber (Telia, 100/100 mbits) ingår i avgiften. Föreningen har förhandlat fram avtal för 229kr/mån med Telia gällande bredband och det ligger som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften och är inkluderat i den angivna månadsavgiften.

FÖRSÄKRING
Hemförsäkring tecknas och bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter (behöver inte tecknas av den enskilde medlemmen i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSHÖJNINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande (2017-10-11): I dagsläget finns inga planer på att höja avgiften.
Enligt föreningens stadgar debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av basbeloppet för varje pantmeddelande (2017: 448 kr) samt att säljaren debiteras 2,5% av basbeloppet i överlåtelseavgift (2017: 1120kr).

Överlåtelseavgift

1 120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Sofieberg Kärleken är en av Halmstads äldsta och ”käraste” stadsdelar som till idag har utvidgats med områdena Norra Utmarken och Sofieberg. En av områdets stora fördelar är den härliga landetkänslan som finns här, endast 3 km från city. Tack vare områdets utveckling erbjuds idag en stor variation av boende. Här kan man lätt hitta sitt eget drömboende i såväl charmiga hus från tidigt 1900-tal som nyproducerade enplansvillor, radhus, hyreslägenheter eller ett hus från 1970 med utvecklingspotential. Sofiebergsområdet etablerades runt millenniumskiftet på rullstensåsens rygg. Här finns både villor och bostadsrätter omgärdat av ett öppet landskap med fält, ängar och skog. En kort promenad bort ligger välbesökta Galgbergets friluftsområde med vackra promenadstigar, elljusspår samt utegym. Fotbollsklubben IF Centern sysselsätter många av området ungdomar och både den fina anläggningen, de engagerade föräldrarna och det faktum att Fredrik Ljungberg en gång spelade för klubben har skapat en härlig vi-känsla i området. Området har bra kommunikationer. City nås med bil på 5 minuter medan cykel kräver ytterligare en liten stund. Bussen går ofta och man når city på 10 minuter. E6 nås med bil på 3 minuter. Samtliga förskolor och skolor ligger på nära håll som nås med gång och cykelbana så att barnen själva kan ta sig dit. Området har en bra servicenivå med vårdcentral, äldreboende, plantskola, handelsträdgård, livsmedelsbutik och pizzerior.

Övrigt

Förskola Trädets förskola, Sofiebergs förskola, Stenstorps förskola, Kärlekens villaförskola Skola Sofiebergsskolan, Åk F-3 Stenstorpsskolan, Åk 4-9 Kuriosa; Det första skolhuset på Stenstorp byggdes 1875 och det är en av Halmstads första skolor. Det var också en av de första skolorna i Sverige som fick en egen idrottsplats på 1940 talet. Därför är platsen utsedd till en idrottshistorik plats av Riksidrottsförbundet.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter