Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Blåklintsgatan 21

Bränninge Habo

2 200 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Blåklintsgatan 21

Antal rum 4 rum + kök
Boarea 107,70 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Ekonomi Pris: 2 200 000 kr
Avgift: 4 375 kr/mån
Andel i föreningen: 6,25%
Andel av årsavgift: 6,25%
Driftskostnad 31 800 kr/år
varav
El: 10 800 kr
VA: 6 000 kr
Renhållning: 3 000 kr
Försäkring: 12 000 kr
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Parhus
Byggnadsår 2015
Uppvärmning Frånluftsvärmepump Nibe 750 med vattenburna radiatorer
Energideklaration Finns för närvarande inte

NEDRE PLAN

HALL

Redan när du kliver över tröskeln in i hallen för du en bra överblick av nedre plan. Här kan ytterkläderna hängas av till vänster och garderob finns till vänster. Förråd under trappan passar utmärkt för att stuva undan såväl kläder som övrig förvaring i. I hallen finns plats för mindre hallmöbel med exempelvis sitt- eller förvaringsmöjlighet. På golvet ligger laminat och väggarna är ljusa.

VARDAGSRUM

Det rymliga vardagsrummet ansluter fint till köket tack vare den öppna planlösningen. Här ryms både en generös soffa eller soffbord samt matsalsbord för upp till 8 sittande gäster. Härifrån nås bostadens stora uteplats samt trädgård i söderläge. På golvet ligger laminat och väggarna är ljusa.

KÖK

Rymligt kök från HTH med vita luckor som snyggt bryts av med grått stänkskydd. Här finns gott om rum för såväl förvaring som matlagning. Utrustat med inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, spishäll, fläkt samt diskmaskin. Hela maskinparken är av fabrikat Siemens. På golvet ligger laminat och väggarna är ljusa.

BADRUM

Fräscht badrum med egen tvättavdelning. Utrustat med dusch med vikbara glasdörrar, tvättställ med förvaring, spegel, wc, tvättmaskin samt torktumlare. På golvet ligger grå våtrumsmatta och på väggarna sitter granitfärgad våtrumspanel. I badrummet är även bostadens värmepump installerad.

ÖVRE PLAN

I övre hallen finns plats för en mindre möbel. Ingång till rymlig klädkammare med gott om förvaring. På golvet ligger laminat och väggarna är ljusa.

LÄSHÖRNA

Här finns plats för en mindre soffa eller fåtölj. För den som önskar går det även att nyttja ytan som lekhörna för barnen. Vissa har satt upp en vägg för att skärma av denna yta och på så vis få ett mindre, fjärde sovrum. På golvet ligger laminat och väggarna är ljusa.

SOVRUM 1

Här finns plats för säng med tillhörande möblemang. Förvaring i garderob. På golvet ligger laminat och väggarna är ljusa.

BADRUM

Badrummet är utrustat med badkar, spegelskåp med förvaring, tvättställ samt wc. På golvet ligger grå våtrumsmatta och på väggarna sitter vit, kakelmönstrad våtrumspanel.

SOVRUM 2

Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Förvaring i garderob. På golvet ligger laminat och väggarna är ljusa.

SOVRUM 3

Även här ryms större säng med tillhörande möblemang. Fransk balkong ger en god vädringsmöjlighet. På golvet ligger laminat och väggarna är ljusa.

Välplanerat parhus i hemtrevliga kvarter!

Att bo i ett bostadsrättsparhus är faktiskt lite som att plocka det bästa av villalivet och kombinera det med höjdpunkterna från att ha en bostadsrätt. Du får känslan av ett alldeles eget hus, men har tryggheten och stabiliteten som det innebär att vara del av en bostadsrättsförening. Första inflyttningen skedde så sent som 2015, så något större underhåll är visserligen inte på gång än, men det kan vara skönt att veta att när det väl blir dags så sker det i föreningens regi.

På Blåklintsgatan 21 är det enkelt att komma hem och trivas. Nuvarande ägare har bott i huset sedan det var nytt och vårdat det väl, vilket gör att känslan av nytt fem år senare fortfarande dröjer kvar. Oavsett om du idag bor i lägenhet och är sugen på att testa villalivet eller om du idag bor i villa och är sugen på att byta till ett bekvämare boendeformat så är detta definitivt en lyckad lösning.

Bostaden har en fin fördelning mellan de privata och sociala ytorna där nedre plan bjuder på en väl tilltagen sällskapsyta och övre plan rymmer tre sovrum samt läs- eller lekhörna. Dubbla badrum gör att morgonrutinen går som en dans. Bra förvaringslösningar i både förråd under trappan, klädkammare samt garderober. Om förvaringsytorna inne i huset är fulla har du ytterligare 8 kvadratmeter förråd i trädgården som rymmer mer än bara trädgårdsredskap.

Baksidan av huset, där både uteplats och trädgård finns, är placerad i söderläge vilket gör att du kan njuta av solen från morgon till sen eftermiddag. Här kan med andra ord allt från frukosten till kvällsgrillningen avnjutas. I centrum av alla husen finns en grönskande allmänning med lekplats. Omgivande häck samt träplank på uteplatsen ger ett ostört och insynsskyddat läge. Bilen parkerar du smidigt i din egen carport i anslutning till bostaden.

Sammanfattningsvis en bostad väl värd ett besök, välkommen att kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information!

Förening

Blåklintsgatan 21

Förening

Brf Bränninge 2

Allmänt om föreningen

Brf Bränninge 2 består av 16 bostadsrätter fördelade på 8 st parhus med adresserna Klövergatan och Blåklintsgatan. Föreningen innehar fastigheten Bränninge 3:192 med äganderätt. Första inflyttning skedde i mars 2015.
En underhållsplan finns framtagen för föreningens byggnader som sträcker sig mellan 2017-2027.

Genomförda förbättringar:

- Asfaltering av parkeringsplatser 2016
- Plantering av häck 2017
- Staket runt soptunnor 2018

Tv och bredband

Fastigheten är ansluten till fiber.

Parkering

Samtliga bostadsrätter har en egen carport i anslutning till byggnaden samt en asfalterad parkeringsyta. Fri parkering på omkringliggande gator.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Nyckeltal 2018: Årsavgift kr/kvm: 491 Lån kr/kvm: 10 686 Soliditet: 56%

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Bostadsområdet ligger ca 1.5 km söder om Habo centrum. Här ligger villor blandat med radhus. Habo är ett blomstrande samhälle med alla tänkbara bekvämligheter i alldeles lagom format. Här blir livet enkelt och det är en sann idyll för såväl gammal som ung.

Närservice

I Habo centrum finns livsmedelsbutik, kläd- och inredningsbutiker, systembolag, frisörer, bokhandel, bageri, bibliotek, bank, med mera. Även på Kärrsområdet vid södra infarten till Habo finns det en hel del handel, t ex byggvaruhus och sportbutik. I Habo finns det en vårdcentral som tillhör landstingets egna vårdcentral Bra Liv. I angränsning till vårdcentralen finns det också ett apotek.

Kommunikation

Goda kommunikationer med både buss och tåg från centralstationen och omkringliggande busshållplatser. I stort sett varje timme går det ett tåg i vardera riktning mot Nässjö och mot Skövde. Från Habo busstation går det också halvtimmestrafik in mot Jönköping med linje 101. För att komma till Mullsjö väljer du antingen tåget eller linje 116.

Övrigt

I Habo kommun finns det fyra skolområden och de flesta skolorna ligger i tätorten. På Bränningeområdet finns Bränningeskolan som är en låg- och mellanstadieskola. Högstadiet går eleverna i Hagabodaskolan som ligger i Habo centrum. Det finns gott om förskolor i kommunen. I Lilla Bränningen ligger Ur och Skur Oxdragaren och i närheten av Bränningeområdet ligger även Solhöjdens förskola, Bränninge förskola, Bäckgatans förskola samt Solstrålens förskola som är fristående. http://www.habokommun.se/Barn--utbildning/

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter