Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Övre Hallegatan 34

Centrala Hisingen GÖTEBORG

2 250 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Övre Hallegatan 34

Antal rum 2 rum
Boarea 64,10 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 270
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Kommentar Halv trappa upp.
Ekonomi Pris: 2 250 000 kr utgångspris
Avgift: 4 322 kr/mån inkl. värme, internet, kabel-tv, IP-telefoni och garage.
Andel i föreningen: 0,20839%
Andel av årsavgift: 0,20839%
Driftskostnad 3 900 kr/år
varav
El: 1 800 kr
VA: 1 200 kr
Försäkring: 900 kr
Kommentar Obligatoriskt tillägg på månadsavgiften tillkommer på 84 kr för balkonginglasningen.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 1969
Energideklaration
Utfärdad den 11 juli 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 3689 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 112 kWh/m² och år

Hall

Hallen ger plats för avhängning och möblemang. På golvet ligger klinker vid entrédelen som sedan övergår till ekparkett. Samma parkett finner du även i kök och sovrum.

Kök

Totalrenoverat kök från 2017. Köksinredning i grått med handtag och knoppar i mässing. Gott om skåp för förvaring och arbetsytor. Ovan bänkskivan sitter kakel i bistro-stil. Köket är utrustat med häll, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn & mikro samt integrerad kyl / frys. Yta finns för matplats.

Vardagsrum

I vardagsrummet får du plats med större soffgrupp. Utöver detta ryms även matplats eller läshörna om så önskas. På golvet ligger vacker fiskbensparkett och väggarna är bredspacklade och målade.

Balkong

Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen med skjutbara glaspartier. Direkt söderläge med utsikt över innergården.

Badrum

Renoverat och stambytt badrum som inretts med mörkt klinker och vitt kakel. Utrustningen består av dusch, handfat i kommod, spegelskåp, wc samt tvättmaskin/torktumlare (2020). I taket sitter dimbara spotlights.

Sovrum

Sovrummet ger plats för större dubbelsäng. Storleken på rummet gör också att du kan få plats med garderob eller skrivbord.

Totalrenoverad och inflyttningsklar

Totalrenoverad tvåa på hela 64,1 kvm med inglasad balkong i söderläge. Här erbjuds kök från 2017 som inretts med exklusiva detaljer och ett stambytt badrum med spotlights. Samtliga väggar i bostaden har målats om och nya golv har lagts med undantag från den välbevarade och klassiska fiskbensparketten i vardagsrummet. De generösa kvadratmetrarna visar sig bl.a. genom den stora klädkammaren. Välskött HSB-förening där bl.a. garageplats och bredband ingår i månadsavgiften. Tvättstuga och tillhörande förråd finns i källaren.

Från bostaden har du nära till Rambergets trevliga promenadstråk och Keillers Park. Service finns det gott om vid Wieselgrensplatsen och Vågmästareplatsen. Vid hållplatserna med samma namn har du suveräna förbindelser in mot centrala Göteborg som nås på ca 6 minuter.

Förening

Övre Hallegatan 34

Förening

HSB Brf LInjalen i Göteborg

Allmänt om föreningen

HSB Linjalen omfattar 420st bostadsrättslägenheter, 6 studentlägenheter, en gästlägenhet samt ett antal gemensamma lokaler. Fastigheten innehas med tomträtt. Till föreningen hör adresserna: Västra Stillestorpsgatan 1-21 (udda nummer) och Övre Hallegatan 8-52 (jämna nummer)

Tv och bredband

Telia är leverantör av TV, bredband (100/100 Mbit) och IP-telefoni i föreningen. Detta ingår i månadsavgiften. Man betalar endast minuttaxa vid användning av IP-telefoni.

Parkering

Garageplats ingår i månadsavgiften. Det finns garageplatser till samtliga 420 bostadsrättslägenheter i föreningen. Garagen ligger på Västra Stillestorpsgatan samt vid Övre Hallegatan 50 med flera gemensamma tvätt platser (högtryckstvätt). Föreningen erbjuder MC-garage samt extra parkeringsplats, fördelas enligt kösystem.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Ingen avgiftshöjning är planerad i dagsläget. För detaljerad information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning och föreningens hemsida: http://www.hsb.se/goteborg/linjalen

Renoveringar - utförda och planerade

2007 renoverades samtliga hissar med nya innerdörrar.
2009 energideklarerades huset.
2009-2010 renoverades garaget.
2011 renoverades och glasades befintliga balkonger in. I samband med detta renoverades fasader.
2010-2012 byttes V/A-stammar i samtliga kök och badrum. I samband med detta renoverades även badrummen. Samma år installerades ny el-central 3-fas samt 5-ledarsystem med jordfelsbrytare och föreningen såg över samtliga radiatorer och termostater.
2012 Takrenovering
2013 genomfördes små förbättringar av fasad. Samma år monterades postboxar i trappuppgångar. Föreningen har även satt in nya tvättmaskiner och torkrumsaggregat samt målat om i tvättstugan.
2014 installerades elektroniska lås till postboxar samt entrédörrar. En godkänd två-årsbesiktning på stamrenoveringen utfördes. Dillfogar reparerades i fasaderna.
2014/2015 fräschades upp tvättstugornas ytskikt och nya tvättmaskiner installerades i de tvättstugor där det var möjligt. Torkrummen fick nya torkaggregat. Under vintern dränerades huset på Övre Hallegatan 16-18 på grund av fuktskada i källaren. Trappan flyttades ut och rättades upp i samband med återställandet.
2016 renoverades gården vid Västra Stillestorpsgatan 1-21, lekplatser och sandlådor på samtliga gårdar besiktigades och reparerades och i vissa fall flyttades på för att följa ny säkerhetsstandard för lekplatser. Nya armaturer med LED-lampor sattes upp på samtliga gårdar och parkeringar, asfalt gångar och parkeringar asfalterades efter behov och fuktskador åtgärdades.
2017 renovering av gården
2018 utfördes OVK och rensning av ventilationskanaler, dränering av mark mot mot källarfasad samt byte av entrédörrar.
2018-2020 utfördes fasadrenovering och byte av samtliga fönster. Utomhusbelysningen har även fått LED-belysning.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Nej. Tomträtt. Omförhandlas 2028.

Området

På Hisingen finns allt du kan tänkas behöva: en kombination av ett stort serviceutbud, vacker natur och närhet till vatten. I området finner ni olika typer av bebyggelse, både flerbostadshus och villor. I det äldre delarna, såsom Brämaregården, finns främst låga ladshövdingehus. Kvillebäcken är den nya bebyggelsen som snabbt hittat till mångas hjärtan. Här finns flera hundra lägenheter med många kringliggande grönytor och området utvecklas ständigt. Här bor ni med närhet till Backaplan som erbjuder ett komplett serviceutbud med butiker, mataffär, caféer etc. På Centrala Hisingen ligger Ramberget, ett välkänt landmärke, med en hänförande utsikt som lockar många besökare, både lokalbor och turister. Det finns många grundskolor och gymnasium representerade i området. Alltifrån förskolor, både kommunala och enskilda, till gymnasium.

Kommunikation

Kommunikationsmöjligheterna i området är mycket goda. Från Hjalmar Brantingsplatsen som är knutpunkten på Hisingen kan du ta dig i princip vart du vill med buss eller spårvagn. För den som gillar motion kan man även ta cykeln över bron in till city.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter