Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ostindiefararen 5

Eriksberg Göteborg

6 200 000 kr

Se alla bilder


Kommande bostad

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ostindiefararen 5

Antal rum 4 rum
Boarea 115,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 31601
Våning 7 av 9, hiss finns
Ekonomi Pris: 6 200 000 kr utgångspris
Avgift: 5 469 kr/mån I avgiften ingår värme, kallvatten och Telia triple play
Driftskostnad 500 kr/år
varav
El: 250 kr
Försäkring: 250 kr
Beräknat antal pers: 4
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 2015
Energideklaration
Utfärdad den 8 mars 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 79 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Sannegården 64:1
När du stiger in över tröskeln möts du av en frihetskänsla. Generösa fönster i tre väderstreck ger dig en vidsträckt vy över takåsarna och du ser flera av Göteborgs kända landmärken. Du dras direkt in till signumet i bostad, det öppet planerade kök och vardagsrummet. Här samlar du gärna familj och vänner vare det är fest eller vardag. Ytorna är väl tilltagna och möblemanget kan varieras efter behov. Du får med enkelhet plats med stor soffgrupp, matplats och lässtolar. På golvet ligger ett rustikt ekgolv som sträcker sig genom hela bostaden.

Delvis avgränsat från de sociala ytorna finns köket. Moderna med vita ramluckor bryter av mot den mörka stenbänkskivan. Gott om plats för såväl porslin som grytor och kastruller. Kyl och frys i fullhöjd ger god avskärmning och i förlängningen skapar en naturlig arbetsbänk mot vardagsrummet. Inbyggd micro och ugn i ergonomisk arbetshöjd. Vidare hittar du spishäll och frihängande fläkt. Alla vitvaror i rostfritt utförande.

Från vardagsrum och kök når du bostadens balkong i söder. Här kan du vila ögonen på både den gröna innergården nedan och vattnet i Eriksbergsdockan. Solen njuter du av under dagen. Plats för loungemöbel med tillhörande bord.

Master bedroom ligger i andra delen av vardagsrummet. Ett generöst rum med fönster i två väderstreck. Utsikten ligger fritt mot grönskan Krokängsparken. För att lyxa till det lite extra har rummet en egen klädkammare och eget badrum.

Badrummet är inrett i sobra toner med kakel och klinker. Handfat i kommod med spegelskåp ovan. Duschen skiljs av genom två glasvikväggar. Handdukstorken är på en armlängds avstånd. Här finns även golvvärme.

Avskild från de sociala ytorna ligger de två mindre sovrummen. Perfekt för tonåringarna som vill vara för sig själva. Gemensam klädkammare ger god förvaring. Båda rummen har plats för säng och skrivbord. Fönster mot söder.

Vid entrén finns det största av badrummen. Även detta inrett i sobra toner. Kakel på väggarna och klinker på golvet. Golvvärme ger en go känsla under fötterna. Handfat integrerat med kommod. Ovan ett spegelskåp med tillhörande belysning. Dusch med glasvikväggar. Dimmbara spotlights i taket. Du hittar även handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. För att göra tvätten till en fröjd finns praktisk arbetsbänk ovan maskinerna och väggskåp för förvaring.

Fri vy över takåsarna och Göteborgs kända siluett

Sobra toner är genomgående och förstärker ljusinsläppet från generösa fönster. Kvällstid, är stämningen något alldeles extra när ljusen glittrar från stadens ljus.
På denna högt belägna plats i huset får du det alla kräsna köpare letar efter. Fri vy över takåsarna och Göteborgs kända siluett. Insynsskyddade balkonger i attraktivt söder och österläge. Modernt boende där tanke har lagts bakom varje materialval, vilket resulterat i hög standard. Sobra toner är genomgående och förstärker ljusinsläppet från generösa fönster. Kvällstid, är stämningen något alldeles extra när ljusen glittrar från stadens ljus.

Eriksbergskranen är ett monument från den gamla varvsindustrin som ger sin prägel till området kring dockan. Bo med närhet till mataffärer, restauranger, träningsanläggningar och goda kommunikationsmöjligheter både via buss och båt. Varför inte ta en promenad längst kajen och njuta av livet vid vattnet, eller slå er ner på något mysigt café?

Förening

Ostindiefararen 5

Förening

BRF Skeppsbyggaren på Eriksberg

Allmänt om föreningen

Föreningen är ägare till fastigheten Sannegården 64:1 i Göteborgs kommun. Föreningen har organisationsnummer 769626-1101.

På föreningens fastighet finns två flerbostadshus i nio våningar med totalt 89 bostadsrättslägenheter, total boarea 6 864 m2, och två lokaler med en total area om ca. 200 m2. Föreningen har 69 parkeringsplatser i garage under husen samt två platser för motorcyklar.


I fastigheten finns fyra hissar med entréer och trapphus liksom cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighetsförråd samt sopsug.

Triple Play inkluderar fiberdistribuerad tv, telefon, samt internet med total hastighet på upp till 100Mbit.

Föreningen har två i nuläget uthyrda lokaler, Restaurang Piga samt Restaurang IMO.

Teknisk förvaltning och fastighetsskötsel sköts i nusläget av GUAB AB och den ekonomiska förvaltningen i nuläget av Förvaltning i Östersund AB.

Parkering

Föreningens parkeringsplatser kostar 1045kr/månad (from april 2019). 12 av platserna har möjlighet att ladda elbil till en extrakostnad om 375kr/månad + förbrukad el. Förbrukad el debiteras i efterhand. Parkeringsplatserna fördelas med hjälp av ett kösystem, kötiden är i nuläget c:a ett halvår. Elbil eller rörelsehinder ger inte förtur till parkeringsplats. Däremot är vissa platser bättre lämpade för rörelsehindrade personer och fördelas i enlighet med detta.

Kommunal avgiftsbelagd parkering på grusat område samt parkeringshus finns vid Monsungatan. Föreningen är inte behjälplig med att få tillgång till dessa parkeringsplatser.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Avgiften höjdes med 4,5% from april 2019. Framtida höjningar beror på ändrade räntor för föreningens lån, ökade planerade avsättningar till underhåll samt allmänt ändrad prisbild. Föreningen avsätter medel till framtida underhåll enligt en 30-års underhållsplan. Tom 2019 är denna avsättning 30kr/m2, och avgiften är planerad att höjas till 60 kr/m2 from 2020. Framtida ändringar beror därefter på faktiskt utfall samt av en balansering mot amorteringstakten. Föreningen har lån på 65,2Mkr (2018-12-31) vilka i nuläget amorteras med 1,9Mkr per år.

Övrigt

Gemensam innergård med sittplatser, cykelställ, grönytor och diverse buskar och blommor finns.

Föreningen är delaktig i en sopsugsterminal med erforderlig utrustning och ledningar för sopsug inklusive ventiler. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av Eriksbergs samfällighetsförening. Annat avfall som glas, plast papper lämnas på en miljöstation på ett avstånd på 500m. Övrigt avfall lämnas på någon av kommunens återvinningsstationer.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Eriksberg, som tidigare var ett industri- och varvsområde, är idag ett bostads- och kontorsområde med utsikt över hela Göteborg. Här finns nu serveringar och utspridda småbutiker samt ett promenadstråk utefter kajen som är flera kilometer långt.

Närservice

I närheten av Eriksberg ligger dessutom Eriksbergs köpcentrum där man kan hitta ett varierat utbud av butiker med allt från kläder och blommor till mat och apotek.

Kommunikation

Centrala Göteborg ligger endast 10-15 min bort. Du väljer själv, buss eller båt. Hållplatser finner du ett stenkast från bostaden.

Övrigt

I Färjenäsparken, som är en historiskt viktig park, finns en av Göteborgs största lekplatser. Många familjer åker hit för att tillbringa helger och ledig tid. Här finns även flera idrottsplatser samt utomhusgym med motionsredskap. Vill man hellre träna inomhus finns dessutom flera gym i området.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering