Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Monsungatan 108

Eriksberg Göteborg

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Monsungatan 108

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 87,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1141
Våning 4 av 6, hiss finns
Ekonomi Avgift: 3 772 kr/mån I avgiften igår värme och Telia Tripla Play (bredband, tv och telefoni) Värme och el betalas efter förbrukning och kommer på månadsavin.
Andel i föreningen: 2,42812%
Andel av årsavgift: 2,40472%
Driftskostnad 7 800 kr/år
varav
El: 2 500 kr
VA: 3 500 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar Observera att förbrukning kan variera beroende på vem som bo i bostaden.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 2019
Energideklaration
Utfärdad den 4 september 2019
Energiklass: C
Energiprestanda: 55 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 85 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Sannegården 70:5

På första parkett invid Göta Älvs strömmande vatten

På första parkett invid Göta Älvs strömmande vatten, ett helt unikt hem där vattenkontakten är påtaglig. Fritt läge i sydväst låter dig blicka ut över ett ständigt föränderligt sceneri på Göta Älv och Göteborgs kända siluett. Kvällstid, är stämningen något alldeles extra när ljusen glittrar från älvens båtar och livet i innerstaden. På sin högt belägna plats i huset får du det alla kräsna köpare letar efter. Panoramavy och helt insynsskyddad med balkong i attraktivt läge. Denna kombination gör lägenheten exklusiv och häpnadsväckande unik. Om du anser att personlighet är hemmets viktigaste inredningsdetalj är det här du ska bo.

I området finns trevliga promenadstråk både vid vattnet och i omgivande natur. Norra Älvstranden är en växande stadsdel som har fått en speciell plats i många människors hjärtan. Hit söker sig både turister och göteborgarna för att strosa omkring en solig dag, sommar som vinter. Centrala Göteborg ligger endast 10–15 min. bort. Du väljer själv, buss eller båt. Hållplatser finner du ett stenkast från bostaden.

Förening

Monsungatan 108

Förening

HSB Skaftö i Göteborg

Allmänt om föreningen

Brf Skaftö ligger längst ut på kajen, granne med både havet och Färjenäsparkens grönytor. Det ena huset ligger bara några meter från vattnet och trädäcket längs kajen går precis utanför. Husen färdigställdes under senare halvan av 2019.

Föreningen är uppdelad i två 6-våningshus med sammanlagt 47 lägenheter på 1,5–3 RoK. Här får du boendekvaliteter utöver det vanliga med toppmodern, stilren inredning. De flesta av lägenheterna har utsikt över älv som möter hav från härliga balkonger i syd och sydvästläge.

Ytan framför huset kommer inom kort förvandlats till ett stort parkområdet. Läs mer om detta på: https://stadsutveckling.goteborg.se/projekt/farjenasparken/

Tv och bredband

Telia Triple Play står som leverantör för bredband och tv.

Parkering

Det finns garage under huset. En plats kostar 1250kr.
Samtliga parkeringar är uthyrda och ett kösystem för att få parkeringsplats finns. Kontakta Malin Thormén på telefon 010-442 21 62 för mer information kring parkeringsplatserna.

Övrigt

Gemensam trädgård för de boende där du som medlem kan grilla och nyttja. Dessutom finns en gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet för 200 kr/natt.

Cykelförråd i båda husen och rum för barnvagnar och rullstolar finns i innersta huset.
Till bostäderna hör ett källarförråd.

HSB-medlemsinformation
Som köpare av en bostadsrätt i HSB Göteborg behöver du vara medlem. På HSB Göteborgs hemsida kan du läsa mer om medlemskapet och hur det fungerar i en bostadsrättsförening i HSB Göteborg.
Gå in på hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/, längre ned på sidan hittar du blanketter och broschyrer med information om medlemskapet med mera.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

På Eriksberg blandas modern design med bevarandet från den forma varvstiden. Den blandade arkitekturen i området har bidragit till att många söker sig hit. Här finns bostads-, och hyresrätter, skolor och företag. Det finns ett bredd utbud av restauranger, caféer, hotell med mera som gör stadsdelen spännande och intressant. Här bor ni i en marin miljö med vattnet runt knuten. Sommartid vallfärdar turister hit för att strosa runt längs kajerna och njuta av omgivningen. Flertalet restauranger och caféer ligger längs vägen om hungern slår till. Här bor ni även med närhet till naturen med flera grönområden och promenadstråk. Färjenäsparken lockar både barn som vuxna med stora lekplatser och fotbollsplan. Även Krokängsparken och Sörhallsberget är mysiga alternativ där ni kan plocka med en picknick. För den träningsintresserade finns flertalet gym i området; Sats, Nordic Wellness, Fitness 24/7 samt Friskis och Svettis. Vid Eriksbergs köpcentrum finner ni Coop, apotek, systembolag, pizzeria samt några butiker. För den som vill avjuta en god middag finns välrenommerade restaurang Piga och Tapas By River vid Eriksbergs hamnbassäng.

Kommunikation

Kollektivtrafiken är något utöver det vanliga. Älvsnabben tar er snabbt och smidigt in till city med täta avgångar. Vill man hellre åka buss finns goda förbindelser. Bland annat stombuss 16 tar er smidigt in till centrala delarna av Göteborg. Även andra bussar går så som 58, 99, och 45. För den som gillar motion är det mysigt att bara strosa runt i området eller ta en cykeltur.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter