Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mölndalsvägen 87B

Johanneberg/Almedal GÖTEBORG

2 395 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mölndalsvägen 87B

Antal rum 1 rum
Boarea 35,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 61905
Våning 9 av 9, hiss finns
Kommentar Högst upp i huset
Ekonomi Pris: 2 395 000 kr utgångspris
Avgift: 2 084 kr/mån Inklusive kallvatten och uppvärmning. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift på 220 kr bredband och Triple Play (TV och telefoni). Utöver månadsavgiften tillkommer årsavgift för varmvatten och hushållsel.
Andel i föreningen: 1,1155%
Andel av årsavgift: 1,12%
Driftskostnad 5 880 kr/år
varav
El: 2 160 kr
VA: 1 920 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2018
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Energideklaration
Utfärdad den 4 juni 2018
Energiklass: C
Primärenergital: 65 kWh/m² och år
Vi kan stolt presentera denna påkostade etta högst upp i huset på våning nio av nio!

Light Factory Göteborg är kvarteret som markerar Göteborgs växande södra centrum på kartan. Projektet är signerat välrenommerade JM som är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Nu har de uppfört elegant upplysta byggnader med adresserna Mölndalsvägen samt Falkenbergsgatan. I byggnaden har det gjorts plats för en gemensam tvättlounge och lyxig takterrass med många soltimmar för föreningens medlemmar att njuta av. Byggnaden är formad som ett L och har hela 10 våningar (takterrassen inkluderad). I projektet ingår totalt 234 lägenheter med allt från 1 till 5 rum och kök.

Nyxkonceptet som i den grekiska mytologin betyder nattens gudinna tillhör den mörkare delen av Light Factory. I denna del finns ettor om 35 kvm, tvåor om 43 kvm samt treor om 72 kvm. Det mörkare konceptet är genomgående för dessa bostäder. Mot ljusgråa ytskikt bryter svarta lister och strömbrytare ut och ger en exklusiv industriell känsla. Vitvaror i svart, djupa fönsternischer och trådlös ljudanläggning i badrum är några av många spännande detaljer som ger hemmet rätt karaktär. De solida materialen och det dova färgtemat gör Light Factory Nyx till ett konceptboende utöver det vanliga.

Hall

Ta hissen högst upp i huset till våning 9 och möts av en härlig hotellkänsla. Korridoren med en svartmönstrad matta från Bolon tar dig vidare till lägenheten. Det första du slås av är det stora fönsterpartiet och de smarta ytorna, ett hem som känns större än sina kvadrat. Häng av dig, ställ skorna i skjutdörrsgarderoben i helglas och stig in. Golvets breda plankgolv är gråtonat, väggarna är dovt gråmålade och längs golvet sitter vackra golvlister i svart utförande. Från hallen når du både köket och badrummet.

Badrum

Ett välplanerat badrum med mycket hög standard. Grått klinker på golvet. Väggarna är helkaklade i grått. Här finns en duschhörna med stilren glasvägg, takdusch, handdukstork, wc-stol, handfat i vitt porslin med ovansittande spegel samt en tillhörande kommod. Här finns även en inbyggd trådlös ljudanläggning.

Kök

Köket från Marbodal är inrett med ljusgrå luckor, svart laminatbänkskiva och stänkskydd i mattsvart laminat. Allt noggrant ihopsatt. Kyl/frys samt diskmaskin är helintegrerade medan övriga vitvaror som spishäll, ugn och mikro går i svart – liksom diskhon, fläktkåpan och blandaren i mörk krom. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, vilket ger lägenheten en mycket attraktiv planlösning med fokus på samvaro.

Vardagsrum

Rummet är rymligt med gott om plats för både soffgrupp, säng, tv-möbel, fåtöljer och ett middagsbord. Sängplatsen avgränsas med en snygg och smart vägg i stål. Ett stort fönsterparti med sittplatser släpper in rikligt med ljus.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Centralt läge och högst upp i huset!

Underbar kvadratsmart etta allra högst upp i huset! Välplanerad med bra förvaring. Med sitt stora kök och rum känns lägenheten större än sina 35 kvadratmeter. Sedan kan du förstås varken undgå eller värja dig mot inredningens karismatiska fabrikscharm. Från samma våningsplan når du föreningens ljuvliga takterrass som blir en självklar plats för såväl lata sommardagar som glada nyårsfester. Centralt läge med några minuter från Korsvägen. Välkommen på visning.

Förening

Mölndalsvägen 87B

Förening

Brf Nyx

Allmänt om föreningen

Brf Nyx är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 80 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal.

JM har påbörjat sin byggnation i södra Centrum. För mer information om projekten vänligen se hemsida. https://www.jm.se/bostader/sok-bostad/vastra-gotaland/goteborg/sodra-centrum/

Föreningens ekonomiska förvaltning sker av Husjuristerna.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfnyx.se
Föreningen har nyligen bytt ekonomisk förvaltare till Husjuristerna och den tekniska förvaltningen kommer att bytas till Riksbyggen.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget enligt representant från styrelsen. (2020-01-31).

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en tvättlounge belägen på plan 1 och är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighets- och rullstolsförråd. Gemensam innergård med utemöbler samt takterrass.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet (100/100) och telefoni via Telia Triple Play (fiberLAN).

Parkering

I föreningen finns det 26 garageplatser. Går att hyra för 1 300 kr/månad. Föreningen förfogar även över 2 MC-platser samt 5 cykelboxar. Mc-plats går att hyra för 400 kr/månad och 70 kr/månad för cykelbox. Till samtliga platser är det separat kö.

Renoveringar - utförda och planerade

Inga renoveringar är gjorda då huset stod klart 2018. Föreningen har inga planerade underhåll. Just nu pågår 2års besiktning enligt representant från styrelsen. (2020-01-31).

Övrigt

Varje bostad är utrustad med kärl för källsortering av hushållsavfall under diskbänken. Avfallet lämnas i en gemensam miljöstation. I miljöstationen sorteras förutom komposterbart och brännbart även tidningar, glas, pappersförpackningar, metallförpackningar och plastförpackningar. Grovsopor som till exempel wellpapp, större emballage och möbler lämnas till någon av kommunens återvinningscentraler. För information om var din närmaste återvinningscentral finns och dess öppettider kontakta din kommun eller gå in på deras hemsida.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar och i det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

Närservice

Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

Kommunikation

Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Övrigt

Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter