Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Fritiof Anderssons Gata 5

Eriksberg Göteborg

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Fritiof Anderssons Gata 5

Antal rum 4 rum
Boarea 95,90 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 132
Våning 1 av 4, hiss finns
Kommentar Entréplan
Ekonomi Avgift: 4 537 kr/mån inklusive kabel-tv och bredband
Andel i föreningen: 1,41195%
Andel av årsavgift: 1,41196%
Driftskostnad 10 700 kr/år
varav
El: 4 000 kr
VA: 4 500 kr
Försäkring: 2 200 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar Driftkostnad är uträknad enligt schablon. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2015
Energideklaration
Utfärdad den 1 oktober 2019
Energiklass: -
Primärenergital: 73 kWh/m² och år

Högkvalitativt boende med två uteplatser varav en inglasad.

Den välskötta och gröna innergården inbjuder till härliga stunder för både stora och små. På Fritiof Anderssons gata väntar en högkvalitativ bostad där varje detalj är noga utvald. Genomgående parkett och ljus färgsättning i skandinaviska toner gör detta till ett tidlöst boende. Här har du möjlighet att njuta av solen på två uteplatser varav en inglasad. Inglasningen fungerar som ett extra rum där man vill spendera många timmar även när hösten smyger sig på. Utöver högkvalitativt kök och härliga sociala ytor finns två toaletter som sig bör när man är fler än två i familjen. Här bor du med egen entré från gården vilket skapar lite av en huskänsla.

Området Platån har sina gator uppkallade efter Evert Taubes sångtexter. Platån ligger på en höjd, kant i kant med den grönskande Färjenäsparken. Här finner ni flertalet lekplatser och en fotbollsplan med konstgräs, perfekt för hela familjen. En kort promenad bort når ni den träskodda kajen som löper längs Göta Älv. Goda kommunikationsmöjligheter till centrala delarna av Göteborg, både via buss och båt. Hållplatser i nära anslutning.

Förening

Fritiof Anderssons Gata 5

Förening

Brf Flatön

Allmänt om föreningen

Brf Flatön ligger på platån i Västra Eriksberg. Föreningen består av 85 stycken lägenheter fördelat på fyra våningar som stod klart för inflytt hösten 2015. Här bor ni privat innaför stängda grindar där förgården leder er till respektive entré. Mysigt för hela familjen att spendera tid med grannarna här på lekytorna där det även finns möjlighet att grilla. Fastigheten är miljöcertifierad enligt Sweden Green Building Council, nivå silver. Det betyder bland annat att det är stränga krav på bullernivå, luftkvalité, byggmaterial och energiåtervinning. Detta gör att alla ölägenheter är moderna, ljusa och energieffektiva. Byggnaden har solpaneler och bergvärmepump vilket reducerar värmeförbrukningen. Lägenheterna har individuell mätning och debitering (IDM) vilket betyder att var och en kan påverka sin energikostnad. I fastigheten finns en marklokal med hyresrätt för restaurang-, och caféverksamhet.

I föreningen finns en gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter, relaxavdelning med bastu, tvättstuga samt cykelrum.

Ekonomisk förvaltning via Riksbyggen.

Tv och bredband

Föreningen har ett gruppavtal med Comhem. I avgiften ingår Tv-silver, internet 250 mbit och IP-telefoni (ej samtalskostnad).

Parkering

I huset finns 44 garageplatser. Kösystem tillämpas. Det finns även platser utomhus som administreras av GUAB.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

På Eriksberg blandas modern design med bevarandet från den forma varvstiden. Den blandade arkitekturen i området har bidragit till att många söker sig hit. Här finns bostads-, och hyresrätter, skolor och företag. Det finns ett bredd utbud av restauranger, caféer, hotell med mera som gör stadsdelen spännande och intressant. Här bor ni i en marin miljö med vattnet runt knuten. Sommartid vallfärdar turister hit för att strosa runt längs kajerna och njuta av omgivningen. Flertalet restauranger och caféer ligger längs vägen om hungern slår till. Här bor ni även med närhet till naturen med flera grönområden och promenadstråk. Färjenäsparken lockar både barn som vuxna med stora lekplatser och fotbollsplan. Även Krokängsparken och Sörhallsberget är mysiga alternativ där ni kan plocka med en picknick. För den träningsintresserade finns flertalet gym i området; Sats, Nordic Wellness, Fitness 24/7 samt Friskis och Svettis. Vid Eriksbergs köpcentrum finner ni Coop, apotek, systembolag, pizzeria samt några butiker. För den som vill avjuta en god middag finns välrenommerade restaurang Piga och Tapas By River vid Eriksbergs hamnbassäng.

Kommunikation

Kollektivtrafiken är något utöver det vanliga. Älvsnabben tar er snabbt och smidigt in till city med täta avgångar. Vill man hellre åka buss finns goda förbindelser. Bland annat stombuss 16 tar er smidigt in till centrala delarna av Göteborg. Även andra bussar går så som 58, 99, och 45. För den som gillar motion är det mysigt att bara strosa runt i området eller ta en cykeltur.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter