Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Färgfabriksgatan 8

Kvillebäcken Göteborg

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Färgfabriksgatan 8

Antal rum 3 rum
Boarea 83,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1201
Våning 3 av 8, hiss finns
Ekonomi Avgift: 3 771 kr/mån Inklusive värme, vatten, digital-TV, bredband (100/100), IP-telefoni (ej samtalskostnad) via fiber samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 1,3111%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2013
Energideklaration
Utfärdad den 24 januari 2017
Energiklass: -
Primärenergital: 73 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Kvillebäcken 79:1
I moderna och expansiva Kvillebäcken finner du denna smakfulla bostad med fönster i två väderstreck. Bostaden präglas av ljusa och tidlösa inredningsval där mycket tanke lagts på så väl funktion som design. Här erbjuds ett stilfullt kök och vardagsrum med öppet samband vilket lämpar sig väl för sociala sammankomster. Den härliga söderbalkongen blir en förlängning av vardagsrummet under sommarhalvåret, där får du plats med loungemöbel eller matgrupp om så önskas. Vidare finns här två bra sovrum, helkaklat badrum utrustat med allt man behöver samt en stor klädkammare med plats för både kläder och allt annat som ska stuvas undan. Genomgående är den trivsamma känslan som gör sig väl påmind i bostadens samtliga rum.
Med låg avgift i moderna och expansiva Kvillebäcken finner du denna smakfulla bostad med både fönster och balkong i två väderstreck. Ena sidan vätter mot den trivsamma innergården och den andra har helt insynsfritt läge mot Färgfabriksgatan. Bostaden präglas av ljusa och tidlösa inredningsval där mycket tanke lagts på så väl funktion som design. Här erbjuds ett stilfullt kök och vardagsrum med öppet samband vilket lämpar sig väl för sociala sammankomster. Den härliga söderbalkongen blir en förlängning av vardagsrummet under sommarhalvåret, där får du plats med loungemöbel eller matgrupp om så önskas. Vidare finns här två bra sovrum, helkaklat badrum utrustat med allt man behöver samt en klädkammare med plats för kläder och annat som ska stuvas undan. Genomgående är den trivsamma känslan som gör sig väl påmind i bostadens samtliga rum.

Bo i navet i den modernaste stadsdelen Kvillebäcken med alla bekvämligheter runt hörnet. Centrala Göteborg ligger endast en kort spårvagnstur över Göta Älvbron. Området kring bostaden är expansivt och har på kort tid vunnit många hjärtan. Backaplan har flera butiker och restauranger som förenklar vardagen. Kville Saluhall ligger även det ett stenkast bort. Där kan du handla färsk fisk, kött, goda ostar och charkuterier. Här finns även några av Kvillebäckens bästa lunchrestauranger. För den som vill ha grönska och fina promenadstråk finns Ramberget och Hisingsparken en kort promenad bort.

Förening

Färgfabriksgatan 8

Förening

Brf Silverlöken

Allmänt om föreningen

Brf Silverlöken. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2011. I föreningen finns 81 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna Färgfabriksgatan 6-8 och Penselgatan 20.

Föreningen köpte fastigheten 2013 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. I föreningen finns barnvagnsförråd och cykelrum i varje uppgång. I garaget finns även ett rum avsett för handikappfordon som behöver laddas.

Välskött innergård med grillplats, utemöbler och planteringar.

Föreningen är delaktig i två gemensamhetsanläggningar. Den ena gemensamhetsanläggningen (GA:5) omfattar parkeringsgaraget och innergård med ett andelstal av 53% och den andra gemensamhetsanläggningen (GA:22) avser sopsugsanläggning och återvinningscentral med ett andelstal 8 050/167 834 (4,80%).

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Erik Olsson ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Senaste kontroll utfördes 2020-08-26.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via Telia (fiber).

Parkering

I föreningen finns 42 garageplatser i fastighetens källare. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 000 kr/månad. Föreningen förfogar även över 2 MC-platser som kan hyras till en kostnad av ca 250 kr/månad. Till samma pris finns även möjlighet att hyra MC-plats av grannföreningen Brf Cyklisten som också håller till i garaget. Det finns även 12 cykelgarderober som kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/månad. I dagsläget finns lediga platser för bil och cykel, kö till MC-plats. Via Ivar Kjellberg Fastighets AB finns möjlighet att hyra garageplats på Rundbäcksgatan 10 samt Solventilsgatan 8 till en kostnad om ca 1 138 kr/mån. För vidare information och aktuell tillgång, vänligen ring 031-42 84 00 eller gå in på deras websida: https://ikfab.kjellberg.se/parkering. I P-hus Kvilletorget kan man hyra parkering. För priser och tillgång se www.parkeringgoteborg.se. Vid Backaplan (NetOnNet) finns det möjlighet att hyra parkeringsplats till en kostnad om ca 500 kr/månad. Det går ej att hyra någon specifik plats. Gå in på http://www.parkeringstjanst.se, ring 031 - 51 88 10 eller skicka ett mail till; hyraparkering@parkeringstjanst.se för mer information.

Renoveringar - utförda och planerade

Huset byggdes 2011-2013.
2016 förstärktes källar- och entrédörrar med brytskydd och inglasning av ett stort antal balkonger genomfördes. Åtgärdsarbeten i lägenheter utifrån 2-års garantibesiktningen genomfördes. Genomgång av brandskydd och underhållsbehov resulterade i att brandskyddsrutin och underhållsplan upprättades.
2017 genomfördes en OVK-besiktning.
2018 skapades fler garageplatser (bil/mc/moped) och kameraövervakning installerades i soprum och styrelserum.
2019 utfördes en OVK med godkänt resultat, fastigheternas passersystem uppgraderades, möjlighet för fjärrkontroll till garageporten installerades samt en grillplats byggdes på innergården. Belysning i trapphusen byttes till LED för att spara energi och även belysning på innergården uppgraderades.

Inga större underhåll planerade i dagsläget.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

På centrala Hisingen och Kvillebäcken finns allt du kan behöva, en kombination av ett stort serviceutbud, vacker natur och närhet till vatten. I området finner ni olika typer av bebyggelse, både flerbostadshus och villor. I det äldre delarna, såsom Brämaregården, finns främst låga landshövdingehus. Kvillebäcken är den nya bebyggelsen som snabbt hittat till mångas hjärtan. Här finns flera hundra lägenheter med många kringliggande grönytor och området utvecklas ständigt. Här bor ni med närhet till Backaplan som erbjuder ett komplett serviceutbud med butiker, mataffär, caféer etc. På Centrala Hisingen ligger Ramberget, ett välkänt landmärke, med en hänförande utsikt som lockar många besökare, både lokalbor och turister. Det finns många grundskolor och gymnasium representerade i området. Alltifrån förskolor, både kommunala och enskilda, till gymnasium.

Kommunikation

Kommunikationsmöjligheterna i området är mycket goda. Närmaste spårvagn hittar du på Vågmästareplatsen, någon minut bort. Från Hjalmar Brantingsplatsen som är knutpunkten på Hisingen kan du ta dig i princip vart du vill med buss eller spårvagn. För den som gillar motion kan man även ta cykeln över bron in till city.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter