Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Doktor Forselius Gata 6

Guldheden Göteborg

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Doktor Forselius Gata 6

Antal rum 4 rum
Boarea 81,50 kvm
Info från ekonomisk förvaltare

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 050
Våning 5 av 8, hiss finns
Ekonomi Avgift: 5 129 kr/mån inkl. värme, vatten, tv och bredband.
Andel i föreningen: 0,27573%
Andel av årsavgift: 0,27478%
Driftskostnad 4 500 kr/år
varav
El: 2 000 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftskostnaderna är schablonberäknade och kan variera beroende på avtal, familjesammanställning, levnadssätt, väderlek, m.m.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 19 november 2019
Energiklass: F
Primärenergital: 161 kWh/m² och år
Magiskt utsiktsläge! Söker Du en rymlig Guldhedsfyra med vidsträckt vy så har Du hittat rätt!

Inom kort kommer denna pärla ut på marknaden. Anmäl intresse så kontaktar mäklare Dig för mer info!

Tillträde mot sommaren 2021

- Panoramavy!
- Ljust genomgångsläge och fina sociala ytor!
- Nära Chalmers, Sahlgrenska och centrala Göteborg
- 3 st sovrum - klädkammare - badrum med tvättmaskin

Guldheden är ett lugnt och mycket populärt område nära centrala Göteborg. Här bor man i ett behagligt område med grönskande omgivningar med gångavstånd till innerstaden. I området finns flera förskolor och skolor. Närhet till både Chalmers och Sahlgrenska akademin samt goda kommunikationer med buss och spårvagn på nära håll. Fina rekreationsområden finns vid Änggårdsbergen, Botaniska trädgården, Guldhedsdalen och Slottsskogen.

Förening

Doktor Forselius Gata 6

Förening

BRF Doktor Forselius

Allmänt om föreningen

Brf Doktor Forselius, fd Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 23, bildades i samband med att husen byggdes 1960. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Guldheden 65:8-14 med adress Doktor Forselius gata 2-36. Tomträttsavgälden omförhandlades i november 2018. Föreningen består av 6 bostadshus med 378 lägenheter varav 3 upplåts med hyresrätt. Total boendeyta 29 909 kvm. Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en god ekonomi. I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Tv och bredband

Kabel-TV via Comhem ingår i avgiften. Om man önskar digital-tv kan det tecknas via Comhem eller Bredbandsbolaget. Föreningen är ansluten till fibernät via Bredbandsbolaget, hastigheten är 100 Mbit i båda riktningarna. Föreningen har avtal om gruppanslutning av bredband och kostnaden ingår i avgiften.

Parkering

Det finns 165 parkeringsplatser i föreningen. Kostnad för att hyra en parkering är ca 400 kr/mån. I dagsläget är det ca 1 års kö. Boende i föreningen kan också köpa p-tillstånd för besöksplatserna, dessa kostar ca 250 kr/mån. Det finns även ett antal garage inom föreningens område, dessa sköts av en separat garageförening.

Renoveringar - utförda och planerade

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2019 till 2048.
Urval av utförda renoveringar:
1995 lades tak om.
2001-2003 byttes samtliga V/A-stammar successivt i kök och badrum då badrum även renoverades.
2002-2003 renoverades tvättstugorna.
2006-2008 målades entréer och underhåll samt ombyggnad av hissar utfördes.
2007-2008 införskaffades en torktumlare och två avfuktare till tvättstugor.
2008 utfördes ett termostatbyte.
2009 energideklarerades huset.
2011/2012 kontrollerades och tätades yttertak.
2012 kompletterades undercentral till fjärrövervakning och översyn av tappvatten och värmesystem genomfördes. Under samma år revs värmeaggregat och installationer i källare, radonmätning utfördes och skador från brand färdigställdes.
2012-2013 byttes ett antal vindsfläktar ut.
2013 reparerades avlopp i källare och mark samt golv i loftgångar. Samma år kompletterades hissar med nya styrskenor samt automatiskt smörjsystem och radiatorer installerades i lägenheter som har gavelläge. Radonmätning åtgärdades och källarväggar dränerades och fuktisolerades.
2014 utfördes arbete med att lägga ett material som motverkar halka i loftgångar och entrédörrarna sågs över. Under samma år rustades soprum upp samt en underhållsplan upprättades.
2015 rustades vissa tvättstugor upp med nya maskiner och utrustning, läckage i några gavelväggar reparerades, nya vindsfläktar installerades och den stora renoveringsprojektet påbörjades. Samma år tecknade föreningen ett avtal med Bredbandsbolaget om att få fiberkabel indragen i husen. En omdragning av elkablar gjordes även.
2015/2016 utfördes OVK-besiktning i samtliga lägenheter och lokaler samt brandskyddskontroller av föreningens fastigheter.
2016 installerades fibernät i fastigheten.
2016-2017 utfördes renoveringsprojekt på hus A (2-6) och hus B (8-12).
2018-2020 utfördes ett stort renoveringsprojekt som omfattade reparation av balkongerna, byte av balkongdörrar och fönster, byte och tilläggsisolering av fasad- och gavelmaterial samt förstärkning och tilläggsisolering av taken. Vissa dräneringsarbeten, injustering samt rensning av ventilation utfördes allt eftersom husen blev färdigrenoverade.

Övrigt

Till de flesta lägenheter hör ett lägenhetsförråd. Vissa har även ett matförråd. I föreningen finns föreningslokal, gästlägenhet, bastu, cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum, en tvättstuga i varje hus samt två små lekplatser och en stor lekplats. Vid överlåtelse ska lägenheten genomgå en överlåtelsebesiktning som utförs av Riksbyggen. Kostnaden för besiktning står föreningen för. Vi som mäklare eller mäklarföretaget MOHV ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Uppgifterna är inhämtade från föreningens hemsida. Vi råder Dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för Dig. Föreningens hemsida: https://www.doktorforselius.se/

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. De två vattentornen: Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator. Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg. Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Närservice

Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Kommunikation

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter