Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Bratteråsgatan 62

Eriksberg Göteborg

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Bratteråsgatan 62

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 68,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 31101
Våning 1 av 6, hiss finns
Kommentar Ej markplan
Ekonomi Avgift: 3 679 kr/mån värme, kall-vatten och telia triple play
Andel i föreningen: 0,8351%
Tillträde våren/sommaren 2021
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 2013
Energideklaration
Utfärdad den 4 juli 2018
Energiklass: C
Energiprestanda: 43 kWh/m² (Atemp) och år
Redan när du stiger in genom dörren slås du av ljuset och den trivsamma känsla bostaden präglas av. I hallen, direkt vid tröskeln finns praktisk klinker som sedan övergår i ekparkett vilket är genomgående för bostaden.

Från hallen leds du in i hjärtat av bostaden, det öppna köket ihop med vardagsrummet. Köket är skräddarsytt för att passa den mest kräsna matlagaren. Samtliga val är gjorda med stor omsorg och skapar på så sett en modern känsla. Vita luckor får en snygg brytning mot metallhandtagen. Arbetsbänken i melerad sten harmoniserar det ovansittande kakelmosaiken. Vidare hittar du diskmaskin, fläkt, spishäll, micro samt kyl och frys i fullhöjd. Matplatsen blir en naturlig plats vid fönstren. Här finns utgången till balkongen i öster. En härlig plats högst över gatans stök.

Vardagsrummets signum är stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp. Här ryms med enkelhet större soffgrupp med tillhörande möblemang. Genom stora ytor kan du själv möblera efter önskemål.

Master bedroom är beläget i anslutning till hallen. Ett rogivande rum inrett i svala toner. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Skjutdörrsgarderob ger gott om förvaring.

Bostadens mindre sovrum ligger invid vardagsrummet. Rummen lämpar sig väl som sovrum, gästrum eller varför inte arbetsrum, välj du.

Badrummet erbjuder allt du kan tänkas behöva. Smakfullt inrett i stilrena nyanser. Klinkergolv med vita kaklade väggar. Duschen är avskild med två glasvikväggar. Handfat i kommod med tillhörande spegel. Tvättmaskin och torktumlare gör vardagen enkel. Genom ovanliggande arbetsbänk är tvätten snabbt fixad. Förvaring genom väggskåp.

Spännande kontraster uppstår när det historiska området möter modern arkitektur

Spännande kontraster uppstår när det historiska varvsområdet möter modern arkitektur. Bostad med unika karaktärsdrag som vackert formade fönster och djupa nischer. I de gamla kvarteren på Bratterås växer nu en ny stadsdel upp. Här får du ett boende, i hjärtat av Eriksberg med bekvämt avstånd till allt som du kan tänkas behöva. Inredd i smakfulla toner och genomtänkta materialval. Generösa sällskapsytor i kök och vardagsrum inbjuder till fest.

Nära bostaden, längs kajkanten hittar du mysiga caféer och flertalet restauranger. I området finns trevliga promenadstråk både vid vattnet och i omgivande natur. Norra Älvstranden är en växande stadsdel som har fått en speciell plats i många människors hjärtan. Hit söker sig både turister och Göteborgarna för att strosa omkring en solig dag, sommar som vinter. Centrala Göteborg ligger endast 10-15 min. bort. Du väljer själv, buss eller båt. Hållplatser finner du ett stenkast från bostaden.

Förening

Bratteråsgatan 62

Förening

BRF Magasinet på Norra Älvstranden

Allmänt om föreningen

Brf Magasinet på Norra Älvstranden är en bostadsrättsförening som består av två flerbostadshus med 119 lägenheter upplåtna med bostadsrätt på adress Bratteråsgatan/Bratteråsbacken. Föreningen äger fastigheten Sanngården 7:10.

Lägenhetsfördelning
18 st, 1 rum och kök
46 st, 2 rum och kök
47 st, 3 rum och kök
8 st, 4 rum och kök

Föreningen är delaktig i Sannegården GA:10 avseende sopsug som förvaltas av Eriksbergs samfällighetsförening.

Föreningen är delaktig i Sannegården GA:25 avseende kommunikationsytor med grönytor, belysning, bevattningsordning, dag-, och kallvattenledningar. Denna gemensamhetsanläggning förvaltas av Juvel samfällighetsförening. Föreningens andel är ca 45%.

Föreningen är även delaktig i Sannegården GA:48 tillsammans med Sannegården 7:11 (Brf Kronhjulet) avseende väg. Till gemensamhetsanläggningen hör hårdgjord köryta som in- och utfart samt elektronisk port med tillhörande tekniska anordningar. Föreningens andel är 30 av 71 andelar.

Tv och bredband

Telia triple play ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg på, 212kr/månad.

Telia Triple Play innehåller: Tv-paket kollektiv Lagom, Bredband via fiber 100/100Mbit/s, bredbandstelefoni (IP-telefoni).

Parkering

Föreningen disponerar över 58 parkeringsplatser och 5 MC-platser i garaget. I dagsläget står 1 person(er) i kö för bilplats, det finns lediga MC-platser. P-platser för bil kostar 1100kr/mån och för MC ligger kostnaden på 500kr/mån. 2019-08-01.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Årsavgifterna har under året 2019 varit oförändrade. Finns inte några planerade eller beslutade avgiftsförändringar.

Renoveringar - utförda och planerade

I föreningen finns det inte några planerade underhåll.

Övrigt

I fastigheten finns det ett styrelserum för styrelsens arbete. Det finns även en gästlägenhet att hyra för medlemmar. Den har fyra bäddar med badrum och kök. Kostnad 300kr /natt.

I fastigheten finns det även cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighets- och rullstolsförråd.

Föreningen har inte någon tvättstuga då varje lägenhet har egen tvättmaskin.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

På Eriksberg blandas modern design med bevarandet från den forma varvstiden. Den blandade arkitekturen i området har bidragit till att många söker sig hit. Här finns bostads-, och hyresrätter, skolor och företag. Det finns ett bredd utbud av restauranger, caféer, hotell med mera som gör stadsdelen spännande och intressant. Här bor ni i en marin miljö med vattnet runt knuten. Sommartid vallfärdar turister hit för att strosa runt längs kajerna och njuta av omgivningen. Flertalet restauranger och caféer ligger längs vägen om hungern slår till. Här bor ni även med närhet till naturen med flera grönområden och promenadstråk. Färjenäsparken lockar både barn som vuxna med stora lekplatser och fotbollsplan. Även Krokängsparken och Sörhallsberget är mysiga alternativ där ni kan plocka med en picknick. För den träningsintresserade finns flertalet gym i området; Sats, Nordic Wellness, Fitness 24/7 samt Friskis och Svettis. Vid Eriksbergs köpcentrum finner ni Coop, apotek, systembolag, pizzeria samt några butiker. För den som vill avjuta en god middag finns välrenommerade restaurang Piga och Tapas By River vid Eriksbergs hamnbassäng.

Kommunikation

Kollektivtrafiken är något utöver det vanliga. Älvsnabben tar er snabbt och smidigt in till city med täta avgångar. Vill man hellre åka buss finns goda förbindelser. Bland annat stombuss 16 tar er smidigt in till centrala delarna av Göteborg. Även andra bussar går så som 58, 99, och 45. För den som gillar motion är det mysigt att bara strosa runt i området eller ta en cykeltur.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter