Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sockenvägen 369

Enskede

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sockenvägen 369

Antal rum 2 rum
Boarea 40,00 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 18
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 2 361 kr/mån Uppvärmning, varm- och kallvatten, basutbud TV, källarförråd, tillgång till tvättstuga och föreningens gym.
Andel i föreningen: 3,116%
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår 1942
Energideklaration
Utfärdad den 16 juni 2019
Energiklass: -
Allmänt om interior:

HALL

Öppen hall med plats för både jackor och skor. Där finns tre platsbyggda originalgarderober med överskåp därtill som rymmer gott om förvaring.
På golvet ligger en behandlad parkett samt tapet på väggar. Lägenheten har en sprillans ny säkerhetsdörr (2021). Här finns även bredbandsmodem från IP-only samt en elcentral med jordfelsbrytare.

KÖK

Ett funktionellt kök med kyl/frys, gasspis samt fläkt och skafferi. Utrymme finns för att installera en diskmaskin. Goda förvaringsutrymmen i ett Marbodalkök med bra arbetsutrymmen samt bänkskivor i ek. Stort fönster mot föreningens vackra baksida. Original trägolv i hela köket med vit kakel ovanför diskbänken samt vitmålade väggar.

VARDAGSRUM

Stort och lättmöblerat vardagsrum som är ljust då där finns både fönster och balkongdörr som tar en ut till en stor balkong i söderläge som bjuder på utsikt över Enskede IP samt med inbjudande med sol från morgon till kväll, helt fritt från insyn. I vardagsrummet finns plats för soffgrupp, tv-möbler samt bokhylla och matgrupp. Parkettgolv i vardagsrummet med tapet på väggarna.

SOVRUM

Från köket nås det ljusa och tysta sovrummet som har stort fönster med vacker utsikt mot de grönskande omgivningarna, helt fritt från insyn. Här finns plats för en större säng, hyllor samt garderober. Parkettgolv i sovrummet med tapet på väggarna.

BADRUM

Helkaklat badrum i vitt samt med en ljusblå kakelbård samt med ljusblått klinkers på golvet utrustat med dusch, toalett, handfat och spegel.
Det stora badrumsfönstret som även har en vädringsfunktion släpper in gott om naturligt ljus.

ÖVRIGT

Föreningen har precis installerat nya fönster i hela fastigheten (2021) med bättre isolering, öppningsbara med vädringsfunktion samt persienner i samtliga rum.
Alla fönster har även fina original fönsterbräden i svart sten.

Till lägenheten hör ett eget källarförråd. I källaren finns en fullt utrustad tvättstuga, ett välutrustat gym som samtliga bokas via en app. Appen används även för att boka de två fina grill- och uteplatserna på föreningen vackra insynsskyddade baksida.

Lägenheten är i behov av en renovering innefattande målning, slipning av golv samt uppfräschning av kök. En dröm för den som vill skapa och sätta sin egna prägel på sitt boende!

UNIK CHANS SKAPA DRÖMBOENDE!

***RENOVERINGSOBJEKT***

***BALKONG***

LUGNT OMRÅDE

I idylliska Enskede ligger denna bedårande 2:a om 40 kvm! Här har du chansen att ta detta renoveringsobjekt och från grunden skapa ditt alldeles egna drömboende precis som du vill ha det. Bostaden har bra grunder så som den perfekta planlösningen, vackert, original, trägolv i kök och parkett som pryder resten av bostaden, samt stambytt badrum (2000) och till råga på det så har du en egen mysig balkong som ligger i ett högt fritt söderläge samt sprillans nya fönster som innefattar vädringsfönster samt persienner!

Lägenhetens möjligheter är unika då den säljs av bostadsrättsföreningen själva som den sista hyresrätten i föreningen. Därmed har du redan vid inflytt möjligheten att i samband med renoveringen byta ut gas- till elspis, samt även ändra planlösningen och ta ner del av väggar om så önskas. Så länge du följer stadgarna så är det helt upp till dig som flyttar in att skapa ditt drömboende.

Eftersom detta är föreningens sista hyreslägenhet så blir föreningen i och med denna försäljning en bostadsrättsföreningen med endast bostadsrättsinnehavare som medlemmar vilket även det är unikt. Något som stärker deras redan solida ekonomi ännu mer. Vidare är avgiften låg i denna välskötta förening.

Varför inte vakna upp här, gå runt hörnet för att starta morgonen på underbara Gâteau eller gå ut på den underbara grönskande baksida för att sedan gå 2 minuter bort för att ta tunnelbanan in till city på 8 minuter? Välkommen hem!

Missa inte denna unika chans!

Förening

Sockenvägen 369

Förening

BRF Häradsdomaren 2

Allmänt om föreningen

BRF Häradsdomaren 2
OM FÖRENINGEN
BRF Häradsdomaren 2 är en trivsam bostadsrättsförening som bildades år 2000, bestående av 30 st lägenheter i varierande storlekar varav en återstående hyresrätt vilket utgör ett bra, dolt kapital. Föreningen har även en lokal som hyrs ut.

I källaren finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, en torktumlare och en mangel. Dessutom finns en enklare gym att nyttja.
På föreningens grönskande innergård får medlemmarna nyttja utemöblerna och den platsbyggda grillen, här finns också ett cykelförråd och ett barnvagnsrum.

Föreningen har lagt ned stor tid på att sänka sina kostnader under det senaste åren, bland annat har lånen lagts om med bättre räntevillkor och städkostnader har halverats. Styrelsen jobbar vidare för att sänka sina fasta kostnader.

Vidare diskuterar föreningen om en justering av avgiften för lägenheterna. I nuläget har lägenheter högst upp i huset en högre avgift än de längre ned. Planen är nu att justera så att avgiften baseras på lägenhetens yta istället för våningsplan.

Det diskuteras även att de lägenheter med balkong kommer få ett påslag på ca 78:-/månad avseende avsättning för reparationsfond.

Renoveringar - utförda och planerade

Hela fastigheten genomförde ett stambyte i samband med ombildningen år 2000.

Utförda renoveringar/åtgärder:
2018: Upprättande av ny energideklaration.
2018: Radonmätning.
2018: Uppgraderat undercentral.
2018: OVK, obligatorisk ventilationskontroll.
2019: Stamspolning.
2019: Renoverat staket på baksidan.
2020: Nya lås till alla portar.
2021: Fönsterrenovering.

Planerade renoveringar:
2021: Nya ledstänger i trapphuset.
2022: Målning av trapphus.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Nej, marken upplåts med tomträtt.

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter