Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Tomtbacksvägen 30

Ekerö

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Tomtbacksvägen 30

Antal rum 4 rum
Boarea 94,00 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Ekonomi Avgift: 6 100 kr/mån
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår
Energideklaration Finns för närvarande inte

Förening

Tomtbacksvägen 30

Förening

Brf Tre Kullar

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen:
Föreningen bildades 1992. Samtlig bebyggelse var då nyproducerad och färdigställd. Totalentreprenörer var HSB i samarbete med SIAB. Tre Kullar består av radhusbebyggelse med 61 lägenheter fördelade på 5 tvåor och 14 treor i enplanslägenheter samt 42 fyror i tvåplanslägenheter. Storlekarna på lägenheterna varierar mellan 67,5 och 122 kvm.

Föreningen har fyra stycken miljöstugor där man kan lämna hushållssopor och tidningar. Soptömning sker varannan vecka och tidningsinsamling en gång i månaden. Två sopsorteringsstationer finns inom ca 500 m från Tre Kullar. Där kan man lämna plast, metall, glas, pappersförpackningar och batterier. I miljöstugorna finns spadar, krattor, skottkärror och motorgräsklippare att låna.

Tre Kullar har en föreningslokal som alla medlemmar kan utnyttja. I stugan finns ett mötesrum med pentry, ett sovrum med TV och en toalett med dusch. Stugan kan hyras för en mindre fest eller till gäster som behöver sängplats eller lånas för att spela bordtennis. Där finns också en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel.

Uppvärmning och ventilation
Husen värms upp med vattenburen värme. Både ventilation och värme sköts av ett värmepumpsaggregat som finns i varje lägenhet. Aggregatet, som står i badrummet, är stort som en garderob och innehåller elvärmepatron, varmvattenberedare, frånluftsfläkt som ventilerar lägenheten och en värmepump som återvinner värme ur frånluftsfläkten.

Köksfläkten har en egen ventilationskanal. Tilluftsventiler finns ovanför fönstren i sovrummen och i vardagsrummet.

Värmepumpsaggregatet är föreningens ansvar men man sköter det i huvudsak själv genom en liten enkel service när pannan meddelar att det är dags. En gång per år gör servicetekniker en service av alla pannor i föreningen.

Energi och vatten
Varje lägenhet har ett eget elmätarskåp som sitter på ytterväggen. Elförbrukningen ligger i genomsnitt på mellan 7.000 och 15.000 kWh per år och lägenhet.

I hyran ingår kostnader för en genomsnittlig vattenförbrukning beräknad efter lägenhetens andelstal. I slutet av året samlar styrelsen in siffror på varje lägenhets förbrukning. Har man använt mer vatten än genomsnittet läggs den kostnaden till hyran i april året efter – eller så får man tillbaka pengar om man använt mindre vatten än medelförbrukningen.

Medelförbrukningen under 2017 var 94 kubikmeter. Priset per kubikmeter var 2017 ca 20 kr inklusive moms.

Vindsutrymme
Varje lägenhet har en vind som inte är avsedd att inredas då isoleringen består av lösull som inte får belastas. Om man önskar kan man bygga ut golvet för att använda vinden som förvaringsutrymme.

TV/Internet:
Telia öppen fiber. Se Telias hemsida för olika alternativ på tv-utbud och hastigheter.

Parkering:
Vill man hyra garage eller parkeringsplats kontaktar man styrelsen. Till garagen är det för närvarande kö. Kostnad för en P-plats är 165:-/månad. Villkoren för garage/p-plats anges i avtalen.

Gårdsplan:
Bebyggelsen i Tre Kullar är koncentrerad till tre gemensamhetsytor med lekplatser som vi kallar Grisgården, Kattgården och Getgården, efter de små vackra bronsstatyerna som finns på varje gård. Dessa står på varsin kulle – därav namnet på området. I anslutning till respektive gård finns miljöstugor, parkeringsplatser och garage. Inom området finns endast cykelvägar – något som medverkar till en lugn och trygg miljö.

Gemensamma utrymmen:
I föreningsstugan, Tomtbacksvägen 22, finns möjlighet att hyra lokal, kök och sovrum för olika aktiviteter och/eller övernattande gäster. Lokalen/sovrummet får inte hyras av minderårig så någon vuxen måste alltid finnas på plats. Ingen hög musik efter kl. 22.

Tvättstuga
I föreningsstugan finns en tvättstuga med tvättmaskin (ej avsedd för mattor, djurtäcken eller annan grovtvätt), torktumlare och torkskåp. Dessa underhålls via serviceavtal. Tvättstugan kan nyttjas utan kostnad.
Tvättid bokas på anslagstavlan utanför tvättstugan. Numret på bokningscylindern är lika med lägenhetsnumret.

Bordtennis
Om du vill spela bordtennis bokar du detta i kalendern som finns på en av anslagstavlorna i gemensamhetslokalen. Man får boka max 2 timmar och inom bokad tid ska man också hinna städa och ställa tillbaka bord och stolar efter sig. Se separat anslag på tavlan i lokalen för nyckelutlämning.
Nyckel lämnas enbart ut till vuxen som också ansvarar för

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Trevlig barnvänligt område med varierande byggnation mellan fristående villor, parhus, radhus och enplanshus. Mysigt med lummiga trädgårdar och nära till natur och närservice. Lidl butik finns i området, nära ishall, fotbollsplan, idrottsplats, gym och Ekerös framtida simhall. Kommunikation Mycket goda kommunikationer med buss till Ekerö centrum, Bromma och Solna.

Närservice

-Lidl efter Ekerövägen / Älvnäsvägen, några minuters promenad, - Träkvista Torg med matvaruaffär, färgaffär, presentbutik, frisör, restaurang och pizzeria (ca 5 minuters promenad). - Vid Ekerö Centrum finns Ica Supermarket, apotek, bibliotek, systembolag och ett flertal butiker. I anslutning till Ekerö Centrum finns även vårdcentral, tandläkarmottagning samt läkarmottagning. - Idrottsplats finns vid Träkvistavallen med bl a ishall, fotbollsplaner och padelbanor. Vid Träkvistavallen finns även Crossfit träning för både barn och vuxna, fritidsgård (från åk 4a) och ett gym, Puls & Träning.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Brommaplan som är en knutpunkt för kollektivtrafiken i västerort. Beräknad restid till Brommaplan ca 20 minuter. Från Brommaplan går det ett flertal anslutningsbussar samt T-banans gröna linje. Det finns även en färjeförbindelse mellan Ekerö och Slagsta (i Botkyrka kommun) som gör att man snabbt kan ta sig ut på E4:an. Från Tappström vid Ekerö Centrum går pendelbåtslinje 89 in till Klara Mälarstrand, för mer information och tidtabell se Ekerö kommuns eller SLs hemsida.

Övrigt

Ett flertal förskolor och skolor finns inom gångavstånd. Närmaste förskola är Brunna och ligger i direkt anslutning till området. Närmaste skola är Sanduddens skola åk 0-5 eller Träkvista skola åk 0-9. På Ekerö finns även alternativa förskolor såsom Montessori, Waldorfförskola samt enskilda familjedaghem. I områdets närhet finns gott om fina strövområden. Motionsspår finns vid Jungfrusundsåsen delvis med el-ljusbelysning (3, 4, 5 och 10 km). Vintertid när det finns snö brukar motionsspåret ha fina skidspår. Närmsta idrottsplats finns vid Träkvistavallen med bl a ishall, fotbollsplaner och padelbanor. Vid Träkvistavallen finns även Crossfit träning för både barn och vuxna, fritidsgård (från åk 4a) och ett gym, Puls & Träning. På Ekerö finns även Ekebyhovs fina slalombacke med fyra nedfarter, ett flertal stall och ridskolor samt tre omtyckta golfbanor, Mälarö GK vid Skytteholm, Troxhammar GK och Drottningholms GK. Vid Ekebyhovs slott kan man avnjuta en god dagens lunch och efteråt promenera i den fina parken och den vackra bokskogen. Ekerö är en gammal anrik kulturkommun med gott om populära utflyktsmål.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering