Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kevingeringen 47 - högst upp i huset

Kevingeringen Danderyd

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kevingeringen 47 - högst upp i huset

Antal rum 3 rum
Boarea 69,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 01183
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 3 162 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv.
Andel i föreningen: 0,254%
Driftskostnad 6 592 kr/år
varav
El: 3 600 kr
Försäkring: 2 992 kr
Beräknat antal pers: 2
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus
Byggnadsår 1956-1957
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte

Vardagsrum

Stort vardagsrum som tar en stor soffgrupp där hela familjen kan samlas och yta för en ytterligare matplats om så önskas. Vacker originalparkett och originaldörr.

Sovrum & balkong

Perfekt 'master bedroom' med utgång till insynsskyddad balkong. Här står också tre garderober. Parkettgolv. Balkongen ligger i ett sydostligt läge med sol under förmiddagen till efter lunch. Under sommarens halvår har du vackra lövträd med fågelkvitter. Under vinterhalvåret ser du ut över Edsvikens vatten, Kevinge golfbana och Stockholms siluett.

Sovrum

Stort sovrum med plats för dubbelsäng om så önskas. Tidigare fanns här en vägg mot köket, som nu stängts igen för att skapa en stor skjutdörrsgarderob och en större matplats i intilliggande rum. Parkettgolv.

Kök

Hemtrevligt kök med ljusa luckor och svart bänkskiva i laminat. Köket har induktionshäll, kolfilterfläkt samt helintegrerad kyl/frys. Diskmaskin och ugn med självrengöring (2018). I köket finns en matplats för cirka 6 st sittande gäster.

Badrum

Helkaklat badrum med vita kakelplattor. Klinkergolvet samt duschzonen har en matchande turkos färg. Nytt duschmunstycke och takdusch 2020. I badrummet finns också tvättmaskin (2017), WC, handat samt två spegelskåp till förvaring. I taket finns extra starka spotlights. Skön golvvärme för frusna eller blöta fötter.

Hall

Möblerbar och luftig hall med vita målade väggar. Här finns ett ljust klinkergolv perfekt att kunna stå emot slitage av blöta vinterskor. I hallen erbjuds det mycket klädförvaring i form av en praktiskt hatthylla och krokar, garderober och linneskåp.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd samt ett matförråd.

HÖGST UPP I HUSET

Mycket hemtrevlig bostad på ett av föreningens bästa lägen - så kallad golflängan. Här bor du med minimal insyn på ett högt och fritt läge med utsikt över trädtopparna, golfbanan och vintertid Edsvikens vatten. Solig balkong i lugn läge i sydost.

Brf Vändkretsen är en populär bostadsrättsförening med anledning av sin mycket goda ekonomi och utmärkta läge i Danderyd. I denna förening kan du bo utan att behöva oroa dig för plötsliga förändringar av såväl höga avgiftshöjningar eller plötsliga stora renoveringar.
Precis nedanför föreningens bostadsområde finns Kevinge golfbana, på vintern är golfbanan öppen för allmänheten och här sker hundträffar, skid- och pulkaåkning. I närområdet finns också Ica-butik, busshållsplats med nästa hållplats Mörby centrum och tunnelbanan, Deli Italia som lagar god italiensk mat samt många vackra promenadstråk och badplatser. Kvarnparksbadet är en populär utomhuspool med tempererat vatten där du kan bada varma sommardagar tillsammans med vänner och familj. I området finns flera förskolor och skolor vilket gör att du har kort avstånd hem när det är dags att hämta och lämna.

Från Kevingeringen kan du smidigt promenera via den upplysta gångbanan genom golfbanan till Mörby centrum. Här finns ett stort busstorg samt T-banans röda linje. Det tar ca 12 minuter till Östermalms torg. I Mörby station finns Roslagsbanan som tar dig till Tekniska högskolan, Österskär och Kårsta. Med detta centrala och samtidigt lugna läge kan du njuta av att vara ostörd hemma och samtidigt kunna åka iväg på spontana aktiviteter.

Mörby centrum håller på att byggas ut och byta namn till Danderyds centrum. Det kommer bli ett utökat shopping- och restaurangutbud som ger mer puls till stadsdelen vilket gör att du kan leva stadsliv på hemmaplan.

Vill du veta mer om bostaden, föreningen, området eller försäljningen kontakta ansvarig mäklare Johanna Peltomäki 072 555 09 47 alt. johanna.peltomaki@mohv.se för att få mer information

Förening

Kevingeringen 47 - högst upp i huset

Förening

Brf Vändkretsen

Allmänt om föreningen

Kevingeringen är ett bostadsrättsområde som byggdes 1956-1957 och innehåller 415 lägenheter, alla med adressen Kevingeringen. Området är vackert beläget på berget ovanför Edsviken och har Kevinge golfbana slingrande runt om sig. Bostadsrättsföreningen består av flera stycken 3-våningshus utan hiss samt två stycken 8-våningshus med hiss. I bostadsrättsföreningen finns tre grillplatser och flera trevliga sitt- och lekplatser. I föreningen bor alla åldrar, unga vuxna med och utan barn, barnfamiljer, personer i medelåldern och äldre. Det är vanligt att man bor länge i föreningen alternativt flyttar inom den.

Antal kommersiella lokaler är 5, dessutom finns ca 80 mindre förrådslokaler. I föreningen finns gym, snickarverkstad och vävstuga.

Garage och p-plats finns i föreningen. Separat kö till båda.
Garage kostar ca 1100 kr per månad, ca 2,5 år kötid. P-plats kostar ca 275 kr per månad. Ca 1 år kötid. Det är fri parkering på gatan 24 timmarsparkering.

TV - Leverantör Sappa, analogt eller digitalt via boxer. Ingår i avgiften.
Internet - Leverantör (A3 fd Alltele). I avgiften ingår 1 Gbit via datauttaget.

Föreningens tekniska- och ekonomiskaförvaltaltning utförs av Fastum/Adex

Överlåtelseavgift tas ut 2,5 % av ett prisbasbelopp som betalas av köparen.
Pantsättningsavgift är 1% av ett prisbasbelopp.

Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar vid förvärv av bostadsrätt.

Föreningen utför reparation och underhåll enl fastställd plan.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Bostadsrättsföreningens ekonomi är mycket god och de har inga långfristiga lån som belastar. För att tillgodose en fortsatt god ekonomi har föreningen höjt avgiften med ca 2% varje år under de senaste åren. Styrelsen bestämmer årsvis om avgiften kommer att höjas.

Överlåtelseavgift

1 208 kr

Pantsättningsavgift

483 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter