Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

August Wahlströms väg 12 - vindslägenhet högst upp i huset

Mörbybacken Danderyd

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

August Wahlströms väg 12 - vindslägenhet högst upp i huset

Antal rum 1 rum
Boarea 47,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr L215
Våning 4 av 4, hiss finns
Ekonomi Avgift: 1 918 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten, internet, kabel-tv och bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,27%
varav
Beräknat antal pers: 1
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus
Byggnadsår
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 3 april 2019
Energiklass: G
Primärenergital: 220 kWh/m² och år

Hall

Varmt välkommen hem efter en händelserik dag på stan, det första du ser är en välorganiserad snygg hall med grått slitstarkt klinkergolv. Hela bostaden har genomgående vita målade väggar. Längst med hela hallen finns ett övre hyllplan som är monterade i väggen med snygga kopparkonsoller. Som skohylla har du fyra kopparstänger. Detta förvaringslösning är både stilig och praktisk för du 'får undan' väldigt mycket förvaring samtidigt som du glimtar dina favoriter i en stressig vardag.

Badrum

Vadrummet är helkaklat och renoverat under föreningens stambyte. Här inne finns en tvättmaskin vilket gör att du slipper anpassa dig i en tvättstuga. Här erbjuds också en avkopplande takdusch, handdukstork, WC, handfat med förvaring i den svarta kommoden under, ett spegelskåp samt ytterligare förvaringsskåp.

Kök

Drömmigt kök i grå modern ton. Detta matchas ihop med en helklädd arbetsbänk och köksö i marmor. Detta gör att hela bostaden andas lyx. Köksön som har en induktionshäll samt köksfläkt blir också en en perfekt köksö och naturlig samlingsplats för stora och små sällskap. Här kan du under en härlig kväll förbereda en pasta á la minute samtidigt som personen framför sippar på ett glas rött. Eller du själv bläddra i ett magasin och sippa på en uppiggande kaffe. Detta kök har en internationell känsla vilket gör att användningsområdet inte bara blir en matlagningsplats utan en plats att älska och använda hela tiden. Alla köksdetaljer är i koppar i en mjuk roséfärg. Alltifrån handtag, knoppar samt köksblandare.

Vardagsrum

Hela bostaden har genomgående ett enstavigt ljust parkettgolv. Detta gör att bostaden upplevs mer clean, detta eftersom ögats blick kan vandra fritt och inte störas av många skiftningar på golv. Vardagsrummet förlänger den öppna sociala stämningen i bostaden och här kan du möblera som en stor loungeavdelning om så önskas. Detta ger ett perfekt samspel med köket och detta gör att denna bostad är perfekt för dig som gillar att bjuda hem andra. Vardagsrummet har takfönster som skänker ett vackert ljusinsläpp samt ett stort fönster med utsikt mot föreningens innergård. Alla fönster har 3-glas vilket gör att bostaden är väldigt tyst med ljud utifrån.

Sovavdelning

Här står idag en 150 cm bred säng. Denna avdelning känns som ett hotellrum. Ett tips är att installera industrivägg mot matplatsen i glas vilket skärmar av samt ger en känsla av ett extra rum. På så sätt kan man också skärma av med mjuka gardiner vilket också då ger en ombonad och mysig känsla. Här finns också avhängning i kopparstänger vilket gör att dina vackra och dyra plagg både syns och blir använda.

Förvaring & förråd

Till bostaden hör ett vindsförråd beläget på samma våningsplan. I bostaden finns också ingång till två kattvindar. Dessa kattvindar är föreningens utrymme men du som lägenhetsinnehavare är den enda som har ingång till dessa. Passa på att lägga in lite förvaring men observera att föreningen ska kunna få åtkomst till utrymmet om så skulle behövas och att det utrymme inte tillhör bostaden.

wow - det här är något helt annat!

Nu tappar vi hakan! Detta är något mer unikt, inte bara en vindslägenhet utan också en riktigt vacker renovering som är så rätt i tiden. Här blandas en klassisk look med ljusa och lyxiga materialval (som enstavigt parkettgolv, bänkskivor i marmor samt kopparrör och koppardetaljer) med intressanta spännande vinklar som leker med den skandinaviska ljuset som flödar in via flertalet takfönster. Bostaden har genomtänkta förvaringslösningar som håller en mycket hög standard samt materialvalen överallt är noga utvalda och tillfredsställer även den kräsne. Här har du en bostad som erbjuder den allra stilsäkraste looken vilket gör att du kan släppa tidskrävande tankar på renovering utan istället bo här och njuta av livet. Bjud över dina nära och kära, dela på något gott, lev livet och njut av att bo så här vackert!

På en central adress finns denna charmiga lägenhetsskatt och den erbjuder allt du kan önska. Stor social planlösning med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket gör att ni här kan umgås många. Det är bra takhöjd vilket ger en härlig atmosfär och de sneda taken med tillhörande takfönstren skänker ett magiskt ljusinsläpp. Det är generöst med förvaringsmöjligheter och lägenhetens layout möjliggör många varianter att möblera på. När du flyttat in här, är det svårt att lämna. Därav är dessa taklägenheter sällan till salu. Det är nu dags att ta chansen att köpa ditt drömboende.

Brf Mörbybacken 1 är en populär bostadsrättsförening med anledning av sin mycket goda ekonomi (skuldfri) och utmärkta centrala läge i Danderyd. Tack vare sin goda ekonomi är detta en av kommunens bästa bostadsrättsföreningar. På föreningens lugna innergård finns lekplats, boulebana och grillplats.

Du är nere vid Mörby centrum på ett ögonblick. I centrumet finns shopping, matbutiker, gym, systembolaget, apotek, vårdcentral, tandläkare, café och restauranger. Tunnelbanans röda linjer tar dig in till Östermalm på ca 12 minuter. Förutom tunnelbana finns ett stort busstorg och Roslagsbana. Centrumet är under utbyggnad och kommer att ge mer puls till stadsdelen.

Förutom det mycket centrala läget är det också nära till naturen. Nedanför slänten breder Kevinge golfbana ut sig. Här kan du äta god vällagad mat på golfklubben och det finns mycket vackra badplatser och motionsspår längst med hela Edsviken. Kommer du över en båtplats kan du ta båten ända ut i skärgården. Under vintern agerar Edsviken skridskobana för många Danderyd- och Sollentunabor.

För mer information om bostaden, föreningen och området kontakta ansvarig fastighetsmäklare Johanna Peltomäki 072 555 09 47 alt. Johanna.peltomaki@mohv.se

Förening

August Wahlströms väg 12 - vindslägenhet högst upp i huset

Förening

Mörbybacken 1

Allmänt om föreningen

Området byggdes i mitten på 50-talet och föreningen tog över 1995.

Fastigheternas totala bostadsyta är 19191 kvm fördelade på 305 lägenheter varav 286 st (18039 kvm) är bostadsrätter och 19 st (1152 kvm) hyresrätter. Lägenheternas storlek varierar från 1 till 6 rum. Föreningen hyr ut 14 kommersiella lokaler, 40 garage, 62 förråd och 76 parkeringsplatser. Föreningen har en mycket god ekonomi och är skuldfri.

Adresserna till området är August Wahlströms väg 2-14 och 1-27. Axel Johnssons väg 2-16 samt Golfvägen 1-9.

- Stor modern tvättstuga i separat byggnad (AW 3), möjlighet för tre att tvätta samtidigt.
- Föreningen har tecknat s.k. bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.
- För mer information om föreningen se hemsida: www.morbybacken1.se

Tv och bredband

- Internet: Stockholms Stadsnät 1 000 / 1 000 Mbit/s ingår i månadsavgiften
- Kabel-tv: Com Hem (basutbud ingår i avgiften)
- Det är även möjligt att få bredband och IP-telefoni via Com Hem eller telefonjack (ADSL).

Parkering

- Garage: 40 st. (550 kr/kvm år samt grundavgift på 85 kr/månad fr o m 1 juli 2019). Separat kö.
- P-platser: 76 st. (220 kr/mån med eluttag, 320 kr/mån utan el). Separat kö.
Avgiftsbelagd parkering finns och boendeparkering kan sökas hos kommunen.

Renoveringar - utförda och planerade


2003-2005 Stambyte
2007-2008 Ny eldragning, elcentraler, armaturer mm
2008-2009 Ny tvättstuga, ombyggnad inklusive nya maskiner.
2009 Uppgraderat brandskydd med nytt brandlarm, brandsäkra genomföringar, nya branddörrar samt nya säkerhetsdörrar.
2009-2010 Nytt elektroniskt låssystem med porttelefoner.
2010 - 2012 Samtliga fönster, som ej tidigare bytts, har under 2010-12 ersatts med nya 3-glas isolerfönster.
2012 ändrade föreningen sophanteringen och investerade i sopkärlsskåp. Samma år installerades temperaturgivare för fjärravläsning i samtliga lägenheter.
2013-14 har alla trapphus, allmänna utrymmen samt el- och undercentraler målats om. I december 2013 erhöll föreningen ett godkännande vid den obligatoriska ventilationskontrollen OVK, efter omfattande renoveringsarbeten. Samma år uppgraderades värmesystemet med nya flödesscheman, radiatorventiler och termostater. Parkområdet är väl underhållet med utrymme för rekreation i en fin natur med viss utsikt över Stockholm och Edsviken.
2014 Den centrala delen av parken med lekplats har byggts om och försetts med fler sittgrupper och bättre belysning.
Under 2015 utvecklades styrsystemet för uppvärmningen för bättre värmeekonomi.
2016 renoverades de horisontella avloppsstammarna i Axel Johnssonlängan. Arbetet fortsatte 2017 med de resterande 8 byggnaderna.
Under 2018 renoverades samtliga 11 hissar i låghusen och hissarna i stjärnhusen. Under hösten installerades belysning längs AJ-längans västra sida.
2019: målning av balkonger på adressen August Wahlströms väg, byte av byggnadens rörelsefogar, byte av garageportar.

Planering för 2020:
- OVKbesiktning
- Sänkning av värmekostnader

Åtgärder inom de närmaste 5 åren:
• Fortsatta investeringar för att sänka värmekostnaderna
• Värmeväxlare för fjärrvärmen samt nya ventilationsfläktar byts ut efter hand
• Omläggning av taket på tvättstugan
• Byte av takpannor/läkt/papp samt översyn av takavvattning
• Eventuellt förse taken med gångbryggor i samband med byte av takpannor
På längre sikt:
• Renovering av balkongernas betongplattor
• Solceller AJ 10-16. Bevaka utvecklingen
• Byte av radiatorstammar

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter