Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Stångjärnsvägen 19

Johannesfred Bromma

1 750 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Stångjärnsvägen 19

Antal rum 2 rum + kök & balkong
Boarea 46,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 99
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 750 000 kr Utgångspris
Avgift: 2 804 kr/mån inkl värme, VA, sophantering, förråd
Andel i föreningen: 1,978%
Driftskostnad 4 800 kr/år
varav
El: 2 800 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Kostnaderna är en uppskattning då föreningen själv inte haft några egna driftskostnader för lägenheten eftersom den hyrts ut.
Pantsatt Nej
Allmänt Till lägenheten hör ett förråd i källaren. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

(Vid ev ombyggnation, som t.ex. vid borttagande av vägg, krävs styrelsens godkännande.)

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1946
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 26 augusti 2019
Energiklass: F
Primärenergital: 159 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Myrmalmen 1
Övriga byggnader Tillgång till gemensam tvättstuga med digital tidsbokning i källarplanet till port 7-13. Där finns även en drop-in tvättstuga med en tvättmaskin. Även tillgång till cykel-/barnvagnsrum. På baksidan finns gemensam gård med utemöbler och grill för medlemmarnas förfogande.

Hall

Rymlig med plats för avhängning vid hatthylla och förvaringsutrymme i fast garderob. Golv med plastmatta och väggar målade i ljuslila ton.

Kök

Till vänster från hallen ligger köket som är rymligt med gott om förvaringsutrymme och generösa arbetsytor samt plats för matbord. Vita skåpluckor, vitt kakel, plastmatta på golv och väggar målade i blå kulör. Utrustat med spis, fläkt och kyl/frys. Här kan möjlighet finnas att ta bort väggen mot vardagsrummet för en öppen planlösning (se alternativ skiss).

Vardagsrum

Generösa ytor med plats för både sällskapshörna och matplats om så önskas. Utgång till balkongen och insynsfritt läge mot grönskande skogsparti på baksidan. Plastmatta på golvet och väggar med ljusa tapeter.

Sovrum

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaringsutrymme i platsbyggda garderober. Plastmatta på golvet och väggar med ljusa tapeter.

Badrum

Helkaklat med fint ljusinsläpp från öppningsbart fönster. Terracottafärgat klinkergolv och väggar i vitt kakel. Här finns WC, handfat, dusch och badrumsskåp samt plats för tvättmaskin.

Renoveringsmöjlighet - Lugnt läge på återvändsväg - Balkong mot allmänning

- Balkong i väster
- BRF med god ekonomi
- Renoveringschans
- Smart planlöst
- Lugnt läge på återvändsgata
- Endast en kvarts pendlingsresa till city
- Omgående tillträde möjligt

Utmärkt renoveringstillfälle för den händige. Yteffektiv med smart planlösning där man med fördel kan bygga om till en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Tilltalande läge i mysiga Johannesfred dit resan endast tar ca 15 minuter från innerstan med tunnelbana/tvärbana. Här bor man lugnt och tryggt intill Mälaren med vackra vandringsstråk och badplats samt gångavstånd till bland annat City gross och Bauhaus.

BRF Myrmalmen upplåter och säljer nu en av sina 13 kvarvarande hyresrätter med möjlighet till omgående tillträde. Föreningens ekonomi är god och försäljningen av denna lägenhet kommer att stärka den ytterligare. Så framtidsutsikterna är mycket goda då man dels har många ytterligare hyresrätter kvar samt att byggnaderna är i generellt sett gott skick då bland annat stambyte genomförts 2002, fönsterbyte 2014 och dränering runt husen gjorts 2017.

En lägenhet du inte vill missa. Anmäl dig gärna till visning. Varmt välkommen!

Förening

Stångjärnsvägen 19

Förening

BRF Myrmalmen

Tv och bredband

TV och bredband levereras dels av Comhem. Möjlighet till bredband finns också genom stadsnätet Zitius. Inget ingår i månadsavgiften utan medlemmen själv tecknar önskvärt abonnemang.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningens ekonomi är god och inga avgiftsändringar är beslutade i dagsläget (29/1-2020). Efter att avgiften varit oförändrad i många år valde man att höja med 2 % från 1:a jan 2019 som ett led i den allmänna kostnadsutvecklingen.

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningens byggnader anses vara i gott skick. Bland annat har följande renoveringar genomförts:
2002: Stambyte i samtliga lägenheter och omfattade kök samt badrum.
2014: Fönsterrenovering, byte till 3-glasfönster.
2017: Dränering av grunden runt samtliga 3 huskroppar.
2018: Renovering av samtliga portar.
2019: Installering av portkodlåssystem. Renovering av föreningens gemensamma lokal. Nu utrustat med kök samt badrum och kan nyttjas som övernattnings-/festlokal.

Trapphusen har målats i omgångar efter behov genom åren.

Under det kommande året finns planer på att renovera balkongerna. I övrigt planeras inga större renoveringar.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Nej, föreningen innehar marken med tomträtt.

Området

Området Johannesfred har ett tilltalande läge likt en holme omsvept av Mälaren och på endast 15 minuters pendlingsavstånd till city då tvärbanan från Solna via Alvik mot Sickla har station här. Ett lugnt och populärt område med närhet till vacker natur och strövområden vid bland annat Lillsjön. På "holmen" finns även lokal båtklubb, badbrygga, skolor och förskolor. Även gångavstånd till bra närservice i form av City Gross, Bauhaus, Ö&B, apotek mm. I området ligger även det vackra Ulfsunda slott som ursprungligen uppfördes mellan år 1644-1647. Slottet fick sitt nuvarande utseende på 1830-talet och bedrivs idag som en konferensanläggning.

Närservice

Johannesfred har verkligen närhet till det mesta. På gångavstånd finns City Gross, apotek, Bauhaus och gym. Vid Bromma Blocks, som endast är några minuters bilresa bort, finns stort shoppingcenter, restauranger, XXL, Elgiganten mm. Flera skolor och förskolor finns i området. Ulvsundaskolan för årskurs F-3 har ca 100 elever och är en Annexskola till Alviksskolan. Granne med denna ligger Lunaskolan med specialpedagogik för elever i årskurs 4-9. Två förskolor finns i området, Galaxen och förskolan Leklust.

Kommunikation

Från tvärbanestation Johannesfred tar det endast 15 min att komma till Fridhemsplan och ca 20 minuter till Hötorget mitt i city. Tvärbanan trafikerar sträckan Solna - Sickla vilket gör det smidigt att även ta sig till Stockholms södra delar. Möjlighet finns även att ta en promenad över Huvudstabron till tunnelbanestation Solna strand. På endast några minuters bilfärd från området ligger dessutom Bromma flygplats för den som uppskattar sådana förbindelser. Hösten 2020 planeras en vidare sträckning av tvärbanan till flygplatsen och Bromma Blocks öppnas. Flygbussar avgår även från hållplats vid området för smidig access till Arlanda.

Parkering

Möjlighet till boendeparkering på gatan eller mot avgift på dagtid de flesta dagar. Städdag en gång per vecka under vintertid.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter