Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Stångjärnsvägen 11

Johannesfred BROMMA

2 495 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Stångjärnsvägen 11

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 46,00 kvm
säljarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 73
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 495 000 kr Utgångspris
Avgift: 2 713 kr/mån inkl värme, VA, sophantering, förråd
Driftskostnad 5 300 kr/år
varav
El: 2 500 kr
Försäkring: 2 800 kr
Beräknat antal pers: 2
Pantsatt Nej
Allmänt Till lägenheten hör ett rymligt förråd i källarplanet.

(Vid ev ombyggnation, som t.ex. vid borttagande av vägg, krävs styrelsens godkännande)

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1946
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 26 augusti 2019
Energiklass: F
Primärenergital: 159 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Övriga byggnader Tillgång till gemensam tvättstuga med digital tidsbokning i källarplanet till port 7-13. Där finns även en drop-in tvättstuga med en tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Även tillgång till cykel-/barnvagnsrum. Föreningen har nyligen byggt om en lokal på Stångjärnsvägen 3 med kök och badrum som kan användas som festlokal eller övernattningslägenhet. På baksidan finns gemensam gård med utemöbler och grill för medlemmarnas förfogande.

Hall

Vid hallen erbjuds gott om avhängningsmöjligheter. Här börjar det ekoparkettgolv som på ett trevligt sätt är genomgående för hela lägenheten. Väggarna är målade i duvblå ton.

Kök

Stilfullt kök som renoverades 2017. Smakfulla materialval med grå skåpluckor, vitt kakel och bänkskiva i trä som är vitlaserad. Detta matchar snyggt ihop med ekparketten och väggarna som är målade i ljusgrå ton. Välutrustat med induktionshäll, kombinerad ugn/micro, spisfläkt, integrerad kyl/frys och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror nya från 2017. Rymlig matplats för ett stort sällskap och en fin öppen planlösning mot vardagsrummet.

Vardagsrum

Vid vardagsrummet ryms soffhörna för ett stort sällskap. Ekparkett på golvet och väggar målade i ljusgrå ton.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Goda förvaringsmöjligheter i stor garderob med skjutdörrar. Ekparkett på golv och väggar målade i mörkt petroleumblå ton.

Badrum

Helkaklat och stambytt badrum med ljusblått klinkergolv och väggar med vitt kakel. Utrustat med WC, kommod, dusch med glasvägg, handdukstork och badrumsskåp. Stort fönster bjuder på ett fint ljusinsläpp.
- Nyrenoverad 2017
- Öppen planlösning
- Förening med mycket god ekonomi
- Lugn återvändsväg
- Ca 15 min pendling till stan

Stilfullt renoverad och ombyggd till genomgående toppskick. Renoveringen har gjorts med fin känsla och precision där kök och vardagsrum idag har en öppen planlösning som ger en skön känsla av rymd. Trevligt och ogenerat läge med grön allmänning på baksidan.

Lägenheten är optimalt planerad och upplevs som mycket rymlig. Sovrum som rymmer dubbelsäng och har gott om förvaringsutrymme i garderob med skjutdörrar. Avhängningsmöjligheter finns i hallen och ytterligare förvaring ges i källarförråd.

Bostadsrättsföreningen Myrmalmen har en synnerligen god ekonomi med låg belåning. Man har dessutom fortfarande många hyresrätter kvar vilket är en trygghet för den framtida ekonomi då dessa kan upplåtas och säljas som bostadsrätt. Tillgång finns även till en nyrenoverad övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra.

På kort gångavstånd finns bland annat badbrygga vid Mälaren, City gross, Bauhaus och tvärbanan som endast tar ca 15 min in till stan via Alvik.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer info och intresseanmälan!

Förening

Stångjärnsvägen 11

Förening

BRF Myrmalmen

Tv och bredband

TV och bredband levereras dels av Comhem. Möjlighet till bredband finns också genom stadsnätet Zitius. Inget ingår i månadsavgiften utan medlemmen själv tecknar önskvärt abonnemang.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningens ekonomi är god och inga avgiftsändringar är beslutade i dagsläget (31/7-2020). Efter att avgiften varit oförändrad i många år valde man att höja med 2 % från 1:a jan 2019 som ett led i den allmänna kostnadsutvecklingen.

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningens byggnader anses vara i gott skick. Bland annat har följande renoveringar genomförts:
2002: Stambyte i samtliga lägenheter och omfattade kök samt badrum.
2014: Fönsterrenovering, byte till 3-glasfönster.
2017: Dränering av grunden runt samtliga 3 huskroppar.
2018: Renovering av samtliga portar.
2019: Installering av portkodlåssystem. Renovering av föreningens gemensamma lokal. Nu utrustat med kök samt badrum och kan nyttjas som övernattnings-/festlokal.

Trapphusen har målats i omgångar efter behov genom åren.

Under det kommande året finns planer på att renovera balkongerna. I övrigt planeras inga större renoveringar.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Nej, föreningen innehar marken med tomträtt.

Området

Området Johannesfred har ett tilltalande läge likt en holme omsvept av Mälaren och på endast 15 minuters pendlingsavstånd till city då tvärbanan från Solna via Alvik mot Sickla har station här. Ett lugnt och populärt område med närhet till vacker natur och strövområden vid bland annat Lillsjön. På "holmen" finns även lokal båtklubb, badbrygga, skolor och förskolor. Även gångavstånd till bra närservice i form av City Gross, Bauhaus, Ö&B, apotek mm. I området ligger även det vackra Ulfsunda slott som ursprungligen uppfördes mellan år 1644-1647. Slottet fick sitt nuvarande utseende på 1830-talet och bedrivs idag som en konferensanläggning.

Närservice

Johannesfred har verkligen närhet till det mesta. På gångavstånd finns City Gross, apotek, Bauhaus och gym. Vid Bromma Blocks, som endast är några minuters bilresa bort, finns stort shoppingcenter, restauranger, XXL, Elgiganten mm. Flera skolor och förskolor finns i området. Ulvsundaskolan för årskurs F-3 har ca 100 elever och är en Annexskola till Alviksskolan. Granne med denna ligger Lunaskolan med specialpedagogik för elever i årskurs 4-9. Två förskolor finns i området, Galaxen och förskolan Leklust.

Kommunikation

Från tvärbanestation Johannesfred tar det endast 15 min att komma till Fridhemsplan och ca 20 minuter till Hötorget mitt i city. Tvärbanan trafikerar sträckan Solna - Sickla vilket gör det smidigt att även ta sig till Stockholms södra delar. Möjlighet finns även att ta en promenad över Huvudstabron till tunnelbanestation Solna strand. På endast några minuters bilfärd från området ligger dessutom Bromma flygplats för den som uppskattar sådana förbindelser. Hösten 2020 planeras en vidare sträckning av tvärbanan till flygplatsen och Bromma Blocks öppnas. Flygbussar avgår även från hållplats vid området för smidig access till Arlanda.

Parkering

Möjlighet till boendeparkering på gatan eller mot avgift på dagtid de flesta dagar. Städdag en gång per vecka under vintertid.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter