Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Damastvägen 3

Riksby Bromma

Se alla bilder


Kommande bostad

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Damastvägen 3

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 53,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 0080-001
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 2 893 kr/mån
Andel i föreningen: 0,33%
Pantsatt Ja
Allmänt Säljaren disponerar ett rymligt källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1942
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 30 december 2018
Energiklass: -
Primärenergital: 173 kWh/m² och år
Varmt välkommen till Riksbys finaste 2:a, belägen högst upp i huset med gavelläge och fönster i tre väderstreck. Lägenheten är i toppskick och har renoverats med stor omsorg i genomgående moderna och stilsäkra materialval. Renoverat kök med skåpinredning i snygg, grå färg samt påkostade vitvaror. Köket har öppen planlösning mot vardagsrummet, vilket ger en stor social yta för såväl ett stort matbord som soffgrupp. Vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp, grönska utanför fönsterpartiet samt utgång till balkong. Balkongen har ett underbart västerläge och plats för bord och stolar. Rofyllt sovrum med snygg garderobsvägg från golv till tak med dörrar i stilsäker, grå ton. Väggarna är målade i genomgående moderna färger som kombineras med snyggt parkettgolv i ljus ton. Elen är infräst i väggarna och 3-fas finns. Vid renoveringen adderades flertalet eluttag med genomtänkt placering, dessutom installerades eluttag på balkongen samt dimmer till uttag i taket. Möjlighet finns att bygga om till en 3:a om så önskas, se alternativ planskiss. Här flyttar ni in i en välskött förening med mycket god ekonomi och låg belåning (1 553 kr/kvm). Ett boende i toppklass som måste upplevas, varmt välkommen på visning!

Lägenheten presenterar följande planlösning:

HALL
Högst upp i huset välkomnas ni in hallen genom säkerhetsdörr. Direkt möts ni av en hemtrevlig känsla och ett fantastiskt ljusinsläpp. Hallen har bra plats för avhängning av ytterkläder. Här finner ni även garderobsvägg som rymmer gott om förvaring. Garderobsväggen är måttanpassad för att nå full takhöjd och dörrarna är från Lucks. Väggarna är målade i grått och kombineras med snyggt, handgjort Marockanskt kakel.

VARDAGSRUM
Vardagsrum som bjuder på fantastiskt rymd och lättmöblerade ytor. Stora fönsterpartier som tillsammans med den generösa takhöjden ger rummet en underbar atmosfär. Öppen planlösning mot köket skapar sociala ytor. Här finns plats att möblera med stor sällskapdel. Genomtänkt placering av vägguttag bakom tv för att slippa synliga sladdar. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong. Väggarna är målade i snygg, grön färg och på golvet finner ni ekparkett som är genomgående för stora delar av lägenheten.

BALKONG
Balkong som vetter mot föreningens lummiga baksida. Balkongen har ett underbart västerläge och kan enkelt möbleras med både bord och stolar. Här finner ni två eluttag.

KÖK
Fantastiskt kök som verkligen gör denna lägenhet unik. Köket har varsamt renoverats med genomtänkta och snygga materialval. Här finner ni generöst med förvaring som når full takhöjd. Skåpinredning i grått samt avlastningsytor i form av kompositstenskiva från Silverstone med vitt kakel ovan. Spotlights under skåp vilket ger bra belysning. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn och microvågsugn, samtliga från Bosch. Dessutom integrerade vitvaror i form av kyl/frys (Ikea), kolfilterfläkt (Siemens) samt diskmaskin (Siemens). Ugn med pyrolytisk rengöring och diskmaskin med zeolithsten underlättar vardagen. Köket kan enkelt möbleras med matbord för stora middagar. Två fönsterpartier som vetter mot lugna Damastvägen. Här finns möjlighet att dela av köket för att skapa ytterligare ett sovrum om så önskas (se alternativ planskiss).

SOVRUM
Rofyllt sovrum med fönster som vetter mot föreningens lugna innergård. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng samt sängbord. Här finner ni måttbeställd garderobsvägg som når full takhöjd. Garderoben har snygga dörrar i grå ton från Lucks.

BADRUM
Stambytt badrum med vitt kakel som kombineras med grå klinkers med golvvärme. Badrummet är inrett med dusch, wc, handfat, handdukstork samt handfat med kommod.

Topprenoverad gavellägenhet med balkong i västerläge!

Endast några minuters promenad från Brommaplans tunnelbana välkomnas ni till Riksbys finaste 2:a. Lägenheten är varsamt renoverad med genomgående moderna och stilsäkra materialval. Belägen högst upp i huset med fönster i tre väderstreck, vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar sociala ytor. Renoverat och påkostat kök med stilrena materialval i sobra färger. Rymligt vardagsrum med plats för stor sällskapsdel samt utgång till balkong i härligt västerläge. Rofyllt sovrum med snygg garderobsvägg från golv till tak med dörrar från Lucks. Hall med gott om förvaring, säkerhetsdörr och snyggt marockanskt, handgjort kakel. Hela lägenheten har nymålade ytskikt, parkettgolv från Kährs samt ny el infräst i väggarna. En lägenhet som måste ses, varmt välkommen på visning!

På Damastvägen bor ni med ett lugnt läge, men endast några minuter från pulsen vid Brommaplan. Vid Brommaplan finner ni utmärkta kommunikationer i form av tunnelbanans gröna linje, som tar er till city på ca 18 minuter, flertalet busslinjer samt Flygbussarna. Brommaplan erbjuder all tänkbar service med mataffärer, post, bank, vårdcentral, träningscenter, bibliotek och detaljhandel. Det finns även flera restauranger som bl.a. sushi, pizzeria samt populära restaurang Sorbon. En kort promenad bort finner ni vackra Judarskogens naturreservat eller Lillsjön, båda med härlig grönska och trevliga promenadstråk.

Förening

Damastvägen 3

Förening

BRF Riksby

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen registrerades 1942-06-03 med byggnadsår 1942. Föreningen är skatteklassad som äkta bostadsrättsförening.

Föreningens fastigheter byggdes under 1942 och sedan 1946 har föreningen varit en äkta förening.

Föreningen har 318 lägenheter i varierande storlek samt 44 lokaler med hyresrätt och våra medlemmar har tillgång till två tvättstugor. För uthyrning till våra medlemmar har vi gästlägenhet, kall- och varmgarage samt parkeringsplatser.

Föreningen har 2 st tvättstugor båda på Damastvägen med två bokningsbara tvättmaskiner med torktumlare samt torkrum och torkskåp i varje tvättstuga.
4 st cykelrum
Gästlägenhet med 5 st sovplatser finns att hyra för 250 kr/natten.

Tv och bredband

Comhem levererar kabel-TV:
SVT1, SVT2, TV3, TV4, Öppna kanalen, Kanal 5, SVT24, TV6, TV8, TV9, TV10, TV11, TV12, FTV, SVT Barn, Kunskapskanalen, 7 och Lokalkanal.
Bredbandsuttag finns installerat av Comhem och Bredbandsbolaget (fiber).
Inget gruppavtal finns.

Parkering

64 st parkeringsplatser
15 kallgarage
9 varmgarage
1 varmgarage avsett för motorcyklar

Parkeringsplats: 1910 kr/år
Kallgarage: 4580 kr/år
Varmgarage: 8280 kr/år
MC-plats: 3600 kr/år

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen har inte några planer på avgiftsförändringar. Stabil ekonom och ett positivt kassaflöde. Föreningens senaste årsredovisning tillsammans med övriga dokument finns på www.mohv.se.

Renoveringar - utförda och planerade

2018 OVK genomförs, dränering av Damastvägen 7-9.
2017 Trappbelysningen utbytt till belysning med led-lampor, fasadrenovering Damastvägen 2-8, Riksbyvägen 19-21 och Galonvägen 44-48
2016 Fönsterrenovering, fasadrenovering Kvarnbacksvägen 129-131, Vadmalsvägen 1-2 och Riksbyvägen 11
2015 Tilläggsisolering av taken på andra hälften av fastigheterna, kodlås på samtliga portar i föreningen, fasadrenovering Vadmalsvägen 9-11
2014 Tilläggsisolering av taken på hälften av fastigheterna, fastighetsbesiktning & uppdatering av underhållsplan
2013 Fasadrenovering av baksidorna på Vadmalsvägen 13-19 och 23-29
2012 Godkänd OVK
2011 Nyplantering samt läggning av marksten på föreningens mark, dränering kring fastigheter
2010 Låssystem byttes
2006 Byttes panna / uppvärmningssystem
2004-2005 Ventilation förstärktes
2004 Balkonger byggdes
2003-2005 Renoverades tvättstugor
2001 Bredband installeras
1999-2000 Stambyte badrum/WC och kök
1994-1998 Fönster förbättrades
1993-1997 Renovering av tak
1990-1996 Renoverades trapphusen
80-talet Byttes el-stigar

Överlåtelseavgift

1 138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Föreningen innehar marken med tomträtt.

Området

Västerut från lägenheten, på ca 3-5 minuters promenadavstånd, ligger Brommaplan. Här finner ni ett stort serviceutbud av matbutiker, restauranger, Systembolaget, konditori, vårdcentraler, BVC, apotek, träningscenter samt bankkontor. Brommaplan är en knutpunkt varifrån ni snabbt tar er till större delar av Stockholm med hjälp av tunnelbanans gröna linje och flertalet bussar.

Närservice

Brommaplan erbjuder all tänkbar service med mataffärer, post, bank, vårdcentral, träningscenter, bibliotek och detaljhandel. Det finns även flera restauranger som bl.a. sushi, pizzeria samt populära restaurang Sorbon.

Kommunikation

Vid Brommaplan finner ni tunnelbanans gröna linje som tar er till city på ca 18 minuter. Vid Brommaplan finner ni även flertalet busslinjer samt Flygbussarna.

Övrigt

Snett över gatan från lägenheten finns vackra grönområden med mysiga promenadstigar och löpslinga runt Lillsjön med närliggande Ulvsunda Slott och Mälaren. Vid Lillsjön finns även ett helt nybyggt utegym. Inte långt härifrån finns även naturreservatet Judarskogen med en sjö som på vintrarna kan används som skridskobana. För er golfintresserade finns Bromma Golf med 9-håls golfbana med en stor och populär driving range. Välj att promenera dit på tio minuter eller ta cykeln. Vid Engelska skolan finns även en Tennisbana

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering