Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sjöåkravägen 60B

Bankeryd - Sjöåkra Bankeryd

1 495 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sjöåkravägen 60B

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 72,00 kvm
Inglasad altan, ca 7 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8-2030-3-80-5
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Kommentar Markplan utan trappor på vån 1
Ekonomi Pris: 1 495 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3 450 kr/mån Inkl värme, vatten, kabeltv, internet 100 Mbit/s, bostadsrättstillägg & avsättning till inre fond med 50 kr.
Andel i föreningen: 0,32337%
Andel av årsavgift: 0,32337%
Reparationsfond: 4 567 kr
Driftskostnad 4 044 kr/år
varav
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 044 kr
Kommentar ca uppgifter som baseras på två vuxna i hushållet.
Pantsatt Ja
Allmänt Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1970-74
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Energideklaration Finns för närvarande inte
Övriga byggnader Stor tvättstuga centralt belägen med 6 fullutrustade tvättrum samt en grovtvättstuga. Festlokal och övernattningsrum. Tillgång till förråd en trappa upp.

HALL

Välkomnande hall som ger direkt inblick mot vardagsrummet och som sedan viker av till höger och leder vidare till de båda sovrummen och badrummet. Här i passagen finns gott om förvaring genom två garderober och en klädkammare. På golvet ligger parkett och väggarna är klädda med en ljus mönstrad tapet.

KÖK

Praktiskt kök med gott om förvaring och arbetsytor. stilrent med högblankt vitt samt två gråa heldörrar vid skafferiet och städskåpet bryter fint av. Vitmålat kakel som stänkskydd och arbetsbänk i rostfritt samt mörkt laminat. Utrustat med diskmaskin (-19), ugn med induktionshäll (-20), fläkt, kombinerad kyl/frys samt dubbelho med engreppsblandare. Matplats framme vid fönstret som ger plats åt 4-6 personer. På golvet ligger ett parkett och väggarna är klädda med ljus tapet samt en mönstrad tapet framme vid matdelen.

VARDAGSRUM

Tilltaget och lättmöblerat vardagsrum. Stort fönsterparti ger rikligt med ljusinsläpp och här finns även utgång till altanen. På golvet ligger parkett och väggarna är klädda med ljus tapet.

INGLASAD ALTAN

Inglasad altan sydvästligt läge. Skjutdörr tar dig smidigt ut till gräsyta. Plats för sittgrupp och är utrustat med trall på golvet, belysning och eluttag.

SOVRUM 1

Här finns plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. På golvet ligger parkett och vägarna är vitmålade. Fönster i fritt nordostligt läge.

SOVRUM 2

Här finns plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade. Fönster i fritt nordostligt läge.

BADRUM

Rymligt badrum som är utrustat med duschkabin, tvättmaskin, kommod med handfat, överskåp med spegeldörrar och överliggande belysning samt wc. På golvet ligger grå våtrumsmatta och väggarna är klädda med vitmålad våtrumstapet.

Markplanstrea - Ypperligt läge i ytterkanten med inglasad altan mot sydväst

Läget är verkligen en avgörande faktor! Här har man ett ypperligt läge i den bortersta hörnan av föreningen. Här bor man med lugnt med naturen, grönområde och parkering i direkta närhet. Busshållplatsen utanför och missar man bussen finns en liten stig in i skogen och under järnvägen till ytterligare en busshållplats. Följer man stigen rakt fram, i några minuter istället, kommer man ner till Vättern och en härligt badstrand. Innan dess kan man vika av åt båda håll för en trevlig promenad eller löptur.

Bostaden har en trevlig planlösning med en hall som delar upp de sociala ytorna till väster och de privat utrymmena till höger. Stilrent vitt kök med gott om förvaring, arbetsytor och matgrupp framme vid fönstret. Här finns även en öppning in till vardagsrummet och direkt till vänster även utgången till den inglasade altanen. Lättmöblerat vardagsrum som rymmer både soffgrupp och matgrupp. Sovrummen är behagligt belägna mot nordost med fri utsikt. Genomgående parkettgolv och ljusa väggar som kompletteras med en mönstrad färgad tapet i köket vid matbordsdelen.

Brf Sjöåkra har väl underhållna fastigheter och en mycket god ekonomi och låg belåning. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabeltv, 100 Mbit/s internet, bostadsrättstillägg samt avsättning till inre reparationsfond.
Utöver bostaden har man tillgång till flertalet uteplatser, fina grönområden, lekplats, hus med flera tvättstugor, gästlokal och övernattningsrum.

I Sjöåkra bor man lugnt och skönt med promenadavstånd in till Bankeryd centrum där det mesta finns så som affärer, matbutiker, pizzeria, frisör mm.


Maybe it's time to MOHV?

Förening

Sjöåkravägen 60B

Förening

Brf Sjöåkra

Allmänt om föreningen

Föreningens hus byggdes 1970-1974 på fastigheten SJöåkra 1:24-1:30 i Bankeryd, som föreningar har med äganderätt. På fastigheten finns totalt 14 st bostadshus med 42 uppgångar med adresserna Sjöåkravägen 34-60 (a,b,c). I föreningen finns 287 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.
Trappstädning och gårdsskötsel utförs av inhyrd personal.
Bostadsrättstillägget till hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.
Radonmätning utförd - låga värden, ingen åtgärd.

Stor tvättstuga centralt belägen med 6 fullutrustade tvättrum med digitalt bokningssystem via telefonen samt en grovtvättstuga (50A).
Festlokal och övernattningsrum (52C) finns att hyra.

Välskötta och trevliga innergårdar med sittgrupper och lekplatser. Grönområde och natur precis utanför fastigheten. Kolonilott finns att hyra.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till fiber via Telia. Ett grundutbud av kanaler, ip-telefoni samt bredband 100 mbit/s ingår i månadsavgiften.

Parkering

I föreningen finns p-platser, garage samt besöksparkeringar (24 timmar). I månadsavgiften ingår en parkeringsplats.

Renoveringar - utförda och planerade

UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2020 Byte av fönster
2018 Nytt bokningssystem tvättstuga
2018 Byte av tak hus 36
2018 Ommålning av tvättstuga samt golv i pannrumm
2018 Byte av fönster och dörrar förrådshus
2017 Revidering av larm i panncentral och föreningslokal, Installation av ny tvättstugebokning, OVK-besiktning, uppdatering av styr och reglersystem, nytt cykelställ med tak, byte av 15 altandörrar
2013-15 Stamrenovering
2015 Ny traktor, köp från HSB av mark mellan Brf Sjöåkra och järnvägen
2014 Renovering av personalutrymmen
2014 Byte av torktumlare i grovtvättstugan, byte av entrébelysning, div. målning, Injustering a värmesystem och övervakningssystem, renovering av takfläktar, underhåll av gårdar
Föreningen har även bytt elcentralen till automatsäkringar med en ny jordfelsbrytare
2013 Relining av hus 3 samt renovering av asfaltsytor
2012 Avslutande takisolering samt byte av garageportar
2011 Nya armaturer med sparbelysning i trapphusen samt postboxar, takisolering ( halva området)

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Underhåll av takplåtar garage, dörrar och cykelbodar vid behov, ommålning av trapphus, byte av låssystem, byte av takfläktar

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Sjöåkra är ett område som faller de flesta i smaken med närhet till såväl natur som alla tänkbara bekvämligheter. Oslagbar närhet till Vättern och promenadstråk utmed strandlinjen. Vid Vättern, cirka 150 meter bort, finns även en fin badplats. Boulebana finns i området med många aktiva spelare. Vidablick, med bland annat höghöjdsbana och aktiviteter för hela familjen, nås via en kort promenad eller cykeltur.

Närservice

I Bankeryds centrum finns vårdcentral, apotek, livsmedelsbutiker, shopping, bageri, körskola, frisör med mera. Goda möjligheter till skol- och barnomsorg upp till årskurs 9.

Kommunikation

Ett stenkast bort går linje 26 som tar dig till Jönköping med omnejd. Från tågstationen kan du även ta tåget till Jönköping eller Falköping.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter