Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Stämmovägen 12

Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 117 kvm + 155 kvm
säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla med källare
Byggnadsår 1967
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 29 mars 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 93 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Betong/trä
Fasad: Tegel/trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt 2017 Asfaltering av uppfart.
2013 Målning av invändiga ytskikt.
2011 Skorstenen kläddes med plåt.
2009 Vardagsrummets isolerglaskassetter byttes ut mot nya.
2005 Installation av fjärrvärme.

Huset som är arkitektritat uppfördes av Öppinge Bygg och har endast haft en ägare. Detta är byggmästarens egna hus!
Anslutningar: Fiber finns i gatan.
Kabelslinga till automover (gräsklippare) finns kvar.
Gediget kassaskåp finns att tillgå i syrum.
Öppna spisen måste provtryckas då den inte brukats på ca 15 år.
Fastighetsbet. Snöstorp 7:46

Övriga byggnader

Garage med elport på 21 kvm och inglasat uterum om 17 kvm i idealisk västerläge med kvällsol.
Dessutom finns ett mycket användbart förrådsutrymme under plasttak mellan garage och hus om 45 kvm. Perfekt för bland annat familjens cyklar och trädgårdsutrustning.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 35 715 kr/år
varav
Uppvärmning: 19 224 kr
El: 6 689 kr (4563 kWh)
VA: 3 488 kr
Renhållning: 2 424 kr
Försäkring: 3 890 kr
Beräknat antal pers: 1
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 632 000 kr varav mark 646 000 kr
Summa pantbrev 336 100 kr
Tomt
Areal: 981 kvm
Tomtbeskrivning Finplanerad trädgård med en helt underbar baksida i utmärkt västerläge. Dessutom gränsar tomten till ett stort härligt grönområde perfekt för sammankomster.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde Enligt överenskommelse
Samfällighet/GA Avtalsservitut Elledning Mm
Last: Avtalsservitut: Elledning Mm, 13-IM1-41/1057.1

Beskrivning

Stämmovägen 12

Drömläge i Snöstorp! Välskött villa både till det yttre och inre med en helt underbar finplanerad trädgård i perfekt västerläge och med ett stort grönområde som närmsta granne. Ett mycket attraktivt boende med en stor portion frihet! BESIKTIGAT

OVANVÅNING
Entré
Stor inbjudande entréhall med ett golv bestående av en del klinker närmast entrédörr som sedermera övergår till vacker ekparkett. Väggarna har vitmålad väv och avhängningsmöjligheter finner ni till vänster.

Vardagsrum
Vardagsrum i vinkel med rejält ljusinsläpp från stora fönsterparti i motsatt riktning. Separat sällskapsdel och matrumsdel samt ugång till inglasat uterum i perfekt västerläge. Väggarna är av vitmålad vävtapet och på golvet ligger likadant parkettgolv som i hallen.

Kök
Hemtrevligt arbetskök med separat matplats för 4 personer. Köket är användningsvänligt med gott om förvaring och med bra arbetsytor, där ljusa spegelluckor och bänkskivor kombineras med snygg ekparkett på golvet. Dessutom med bra ljusinsläpp och härlig utsikt mot trädgård och grönområde. Köksutrustning bestående av diskmaskin (2015), spis, fläkt och kombinerad kyl/frys.

Badrum
Uppfräschat ljust badrum med snyggt klinkergolv. Badrumsutrustning bestående av wc, badkar, rejält tvättställ med kommod, högskåp och separat sminkplats.

Sovrum
3 bra sovrum, varav ett idag används som tv-rum. I sovrummet närmast entrén och tillika i "tv-rummet", ligger idag ekparkett på golvet och väggarna är beklädda med vitmålad vävtapet. Det tredje sovrummet som ligger längs bort från entrén har ljusa väggar och trägolv samt utgång till den härliga och insynsskyddade trädgården. Sovrummen har dessutom gott om skåpsförvaring.

KÄLLARE
Mysig stenbelagd hall som sammanväver källarutrymmena. Tilltagen och trivsam gillestuga med en tjusig öppen spis (ej i funktion, måste provtryckas) och ett spännande lönnrum perfekt för barnens kurragömma lek. Stor tvättstuga med bra arbetsyta och tvättmaskin från 2015 samt relaxavdelning med badrum och bastu (bastuaggregat borttaget). Vidare finns även ett hobbyrum med en bra klädkammare, en praktisk matkällare, pannrum med förråd samt ytterligare förvaringsutrymmen.

Området

Snöstorp är en stadsdel ca 5 km från centrala Halmstad på östra sidan av E6:an och gränsar till Vallås i norr och Fyllinge i söder. Före 1970 betraktades Snöstorp som en egen ort, men har idag vuxit samman med Halmstad. Läget är förmånligt med närhet till Vallås centrum, köpcentret Eurostop och handelsområdet Stenalyckan. Det är dessutom cykelavstånd till ishall, simhall med äventyrsbad och inte minst till Halmstad Arena med dess stora utbud av aktiviteter. För den som är travintresserad är det gångavstånd till Halmstads travbana. Samtidigt har man nära till naturen och populärt strövområde i Fylleåns dalgång och endast en längre promenad till det populära utflyktsmålet Stadsbondgården. Bussförbindelserna och cykelvägarna är goda. Snöstorp kännetecknas inte minst av sin sexkantiga kyrka med tinnar och torn, vilken färdigställdes år 1883 och utnämndes till Sveriges vackraste kyrka år 2006. Kyrkan är belägen mitt i samhället och ritades av Emil Langlet som inspirerades av gamla romerska rundkyrkor och bysantisk byggnadskonst. Något som förklarar varför kyrkan fått ett utseende likt en österländsk riddarborg. Hembygdsföreningen bildades år 1933 med syftet att bevara och öka kunskapen om bygden och dess historia samt kulturarvet kring området i Snöstorpstrakten. Ett nytt kapitel i föreningens historia skrev efter att den äldre och förfallna Backagården rustats upp till att bli ett levande hembygdsmuseum, vilken år 1971 invigdes som Snöstorps Hembygdsgård. Hembygdsföreningen arrangerar aktiviteter som bland annat midsommarfirande och sommarloppis, men förvaltar även en skatt av fornfynd, gamla verktyg, redskap, fordon, textilier och dokument ända sedan 1700-talet. I trädgården finns dessutom en örtagård med olika krydd- och medicinalväxter. Aktiva föreningar i Snöstorp är bland annat folkrörelsen PRO, en av Sveriges största pensionärsorganisation, och fotbollsföreningen Snöstorp Nyhem som har sin hemmaplan på Skedalaheds idrottsplats. Förskola: Kyrkdalens förskola, Backatorpets förskola, Brogårds förskola, Klammerlyckans förskola och Hackspettens förskola. Skola: Snöstorpsskolan Åk F-5, Östergårdsskolan Åk 4-9.

Planritning
Planritning
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

 

 

HitCounter
Fri värdering