Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Kärra Udde 6

Antal rum 4 rum varav 2 - 3 sovrum
Boarea 94 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla
Byggnadsår 2018
Uppvärmning Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme.
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbet. Norra Kärra 5:76

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod 210
Taxeringsvärde 404 000 kr varav mark 404 000 kr
Tomt
Areal: 2852 kvm
Typ: Naturtomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten och avlopp finns vid tomtgräns och är förbetald.
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Askersund Norra Kärra GA:1, Gemensamhetsanläggning: Askersund Norra Kärra GA:6
Nyttjanderätt Fiske

Beskrivning

Kärra Udde 6

Nu planeras uppförandet av ett nyproducerat enplanshus från Götenehus-Värsåsvillan modell Box 94 för fritid eller permanentboende på fantastiska Kärra Udde i Åmmeberg. Ett livsstilsboende för dig med skärgårds, båt eller golfintresse. Huset kan fritt bytas mot annat hus ur Götenehus-Värsåsvillan-sortimentet. En vacker plats på underbar udde vid Vättern. Tomten ligger ca 1 mil sydost om Askersund, nära Åmmeberg och den mycket populära golfbanan. Till tomten hör en bryggplats i den samfällda hamnen. Kommunalt vatten och avlopp finns och är betalt, el och tele är framdraget till tomtgränserna. Fiber kommer att dras under 2018.


Formen bakom modellen Box hämtades från en kub - en box. Lådformen är nämligen idealisk när man vill utnyttja kvadratmetrar maximalt samt ta tillvara på energi i uppvärmningen. Efter det togs ett kliv utanför boxen, öppnade upp den med glasade ytor och skjutpartier och lät fasaden domineras av den karaktäristiska baldakindesignen som ger både regn- och vindskydd.

Livet i en box blir som man väljer. Skyddande, privat, avkopplande och mysigt. Eller tillgängligt, ljust, inbjudande och öppet - varför inte mot vidunderliga vyer? Box har plats för trevligt umgänge och massor av fritid. Årets alla dagar.

Box med terrasstak

Det går att bygga ut Box med ett terrasstak. Terrassen under taket blir ett extra rum - sommarens storstuga. Huset upplevs volymmässigt större och det skapar en spännande form mellan olika byggnadsdelar. Terrasstaket ger skugga under varma dagar och håller möblerna torra under sommarens åskskurar.

Terrasstaket kan i framtiden kompletteras med glasparti, vilket ger ett vackert uterum som förlänger sommaren. Glaspartierna kan också vara ett skydd för mygg och insekter. Om terrasstaket kläs med spaljé skapas det gröna rummet där klätterväxter kan leta sig upp längs pelarna och på så vis integrera huset med naturen.

Box med valmtak

Ett valmat tak har fall mot husets alla sidor - en lösning som fungerar alldeles utmärkt till Box övriga formspråk. Det valmade taket ger huset en paviljongkaraktär och det upplevs något lägre. Med denna takvariant skapas också ett regnskydd runt hela huset. En vacker taklösning i ett mer klassiskt utförande.

Arkitektens idé

"Jag bar på en idé om en box. Ekonomisk att bygga och med den optimala formen för att minimera värmeavgivning och sänka uppvärmningskostnaden. Lätt att placera in på små eller svårbyggda tomter. Med ett rent och avskalat formspråk: raka linjer och ett modernt utseende.

För att lätta upp formen skar jag in den vid ett hörn och fick en baldakin på två sidor som sedan glasades upp. Det gav boxen en unik karaktär och spännande design. Mot de uppglasade sidorna placerades storstugan som får mycket ljus från två håll och släpper in naturen. Här finns möjlighet att köpa till stora skjutdörrspartier för att förstärka kontakten med uteplatsen och naturen.

Box, som vi valde att kalla den, blev ett lyckat och nyskapande koncept. Därför har vi valt att erbjuda den i en helt ny husserie med fyra modeller i olika storlekar. De största passar alldeles utmärkt även för året-runt-boende." - Arkitekt Börje Lundqvist

Området

Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

 

 

2317 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering