Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Magnus Stenbocks väg 22A

Antal rum 5 rum
Boarea 111 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 2
Våning 1 av 1, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 3 195 000 kr utgångspris
Avgift: 4 290 kr/mån inkl. värme, vatten, sophantering, TV (grundutbud) samt fiberanslutning.
Andel i föreningen: 1,31%
Driftskostnad 6 349 kr/år
varav
El: 3 701 kr (3077 kWh)
Försäkring: 2 648 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Driftkostnaden kan variera beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Byggnad

Byggnadstyp 2-plans radhus med källare
Byggnadsår 1954
Uppvärmning Bergvärme (stödvärme via fjärrvärme)
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 2 juni 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 183 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas

Beskrivning

Magnus Stenbocks väg 22A

ENTRÉPLAN
Välkommen in till denna moderna 50-talare med läcker stil och bevarade detaljer!

Välkomnande entré med avhängningsmöjligheter. Klinker på golvet som följer med in till köket. Entrén leder vidare rakt fram in till matrummet och vardagsrummet med den mysiga eldstaden. Direkt till vänster om entrén finns en praktisk gästtoalett med klinker på golvet och målade väggar (2018). Till höger om entrén finner vi bostadens mysiga kök. Köket har ett fönster som sprider ljus in i bostaden och gör det ljust och luftigt. En del har valt att öppna upp väggen mellan kök och vardagsrum/matplats för att skapa en mer modern, öppen planlösning. Köket är L-format och erbjuder bra förvaring i både över- och underskåp. Köksluckorna är av bok (IKEA). Över den nyslipade bänkskivan av ek sitter ett kaklat stänkskydd. Köket är utrustat med spis, spisfläkt (2017) diskmaskin (ASKO, 2012) samt kombinerad kyl/frys (Cylinda). Även köket har målats om under 2018.

Vardagsrummet är stort och luftigt samt erbjuder möjligheten till både soffgrupp och matgrupp. Den öppna spisen används med fördel under de kyligare årstiderna för komfortvärme och extra mysig stämningsfaktor. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är vitmålade (2018). Ifrån vardagsrummet nås även den trevliga uteplatsen med västerläge! Altanen har trevlig grönska och blommar vackert under sommarhalvåret.

ÖVRE PLAN
Via trappan med vacker ledstång i originalutförande nås övre plan. På övre plan ligger även ett trägolv i original som genom tiden blivit varsamt omhändertaget. Totalt finns på övre plan tre generösa sovrummen. Samtliga sovrummen har det fina trägolvet och väggarna är målade med ljusa och varma kulörer (2018). Förvaring erbjuds i samtliga sovrum via garderober eller klädkammare. Från ena sovrummet nås även den mysiga balkongen i västligt läge!. Dessutom finns ett helkaklat badrum med wc, badkar samt kommod. På vinden erbjuds bra förvaring (Föreningen har godkänt viss ombyggnad av vinden för att på så sätt skapa mer golvyta).

KÄLLARE
Den fräscha källaren disponeras idag som en relaxavdelning med egen bastu! På golvet i relaxavdelningen ligger ett mörk stilrent trägolv och väggarna är vitmålade (2018). Här finns även ett fräscht helkaklat badrum med klinker och kakel i grå nyans. Badrummet är utrustat med wc, duschhörna i glasbetong, handfat, infällda spottar, tvättmaskin (Electrolux, 2014), torktumlare (Electrolux, 2008) samt golvvärme. Grovtvätt kan med fördel tvättas i föreningens gemensamma tvättstuga!

Vidare finns även ett utrymme under trappan för förvaring samt ett lite större parallellt med badrummet. Ifrån källaren finns även en groventré ut mot Magnus Stenbocks Väg. Källaren kanske är det perfekta tonårsrummet? Välkommen hem till denna charmiga 50-talare!

Renoveringar:
2018 - Målat om större delen en av bostaden. Slipat om golv hallen övre plan. Slipat om bänkskivan. Ny spisfläkt.
2014 - Tvättmaskin (Electrolux)
2012 - Diskmaskin
2008 - Bastu, Torktumlare (Electrolux)
2005-2007: Hela bostaden totalrenoverades.
Radonmätning utförd: Årsmedelvärde på 50 Bq/m3 i BOA (gränsvärde 200Bq/m3). Fråga ansvarig mäklare för mer information..

Förening

Magnus Stenbocks väg 22A

Förening

Brf Diplomaten

Allmänt om föreningen

Brf Diplomaten ligger på barnvänliga Väster i Halmstad med närhet till både natur och centrum. Föreningen äger fastigheterna Diplomaten 3 - 11. Föreningens hus byggdes 1954 och består av 21 lägenheter i form av radhus samt 16 garage. Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Andelstal är beräknat/hämtat ur den ekonomiska planen registrerad år 1956.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam tvättstuga med 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel. Därutöver finns soprum med källsortering, samt hobbyrum för den händige. Redskapsbod finns med diverse verktyg.

En vecka under sommaren ansvarar bostadsrättshavaren för att skötsel av "stora gräsmattan". Föreningen anordnar även 2 st städdagar per år, vilka är mycket uppskattade.

RENOVERINGAR
Föreningen har upprättat en underhållsplan. Föreningen skall se över balkongerna 2018 samt byta ut altandörrarna. Balkonger plus balkongdörrar planeras att renoveras 2021. I övrigt inga större renoveringar planerade förutom sedvanligt underhåll.
Utförda:
2016 - Fasadrenovering där man lät göra om putsen och laga skavanker, murningsarbeten mm.
2015 - Inkoppling Halmstad stadsnät.
2014 - Installerade bergvärme.
2005 - Relining av samtliga avloppsstammar.
2000 - Glidgjutit skorstensgångarna.
1995 - Byte av yttertak.

PARKERING
Garage finns att hyra för 400 kr/mån (separat kö tillämpas; 2 st i kö). Fri parkering i området.

TV & INTERNET
Föreningen är ansluten till fiber via Halmstads Stadsnät.
I avgiften ingår ett grundutbud av TV. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas detta av den enskilde medlemmen. Internet med valfri hastighet tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2018-01-04 efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen anser sig ha god ekonomi. Inga planer eller diskussioner finns på att förändra avgifterna. Föreningen har inte höjt avgiften de senaste åren.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1000 kr, som betalas av köparen.
Föreningen tar i dagsläget inte ut någon pantsättningsavgift.

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I citys västra del finner vi den härliga mixen av stadens häftiga puls och de lugna omgivningarnas vilopuls. Kännetecken för området är den låga bebyggelsen och all grönska. Här bor man mellan stadskärnan och Flygstadens köpcentrum med närhet till såväl Rotorp som Galgbergets friluftsområde. Flygstadens köpcentrum växer så det knakar och här finner du allt för såväl vardagslivet som för större byggprojekt för huset. Till citykärnan promenerar du på 5 minuter och där finns alla butiker, restauranger och uteserveringar som du behöver och mer därtill. Den som vill leva ett aktivt liv bjuds löp och promenadspår på Galgberget, ridhus vid Mickedala och simbassäng vid Actic.

Övrigt

Förskola Västanvindens förskola (1-5 år), Karlsro förskola (1-5 år), Kimbogårdens förskola (1-6 år), Höjdens förskola, Guldfiskens förskola, Sömntutans förskola, Vittra Skola Slottsjordsskolan (F-5) Brunnsåkersskolan (6-9) Vittra (F-9)

Planritning
Planritning
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
2890 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering