Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Kasten Rönnowsgatan 3A

Antal rum 2 rum
Boarea 67,5 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 463
Våning 4 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 375 000 kr som utgångsbud
Avgift: 3 445 kr/mån inkl. vatten, tv och bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,9947%
Andel av årsavgift: 0,99458%
Reparationsfond: 2 567 kr
Driftskostnad 10 271 kr/år
varav
El: 8 900 kr (6770 kWh)
Försäkring: 1 371 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på den individuella förbrukningen samt det avtal du väljer. I posten EL inkluderas kostnaden för uppvärmning av bostaden samt varmvatten.
Tillträde Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1982
Uppvärmning Direkt El
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 20 januari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 79 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas

Beskrivning

Kasten Rönnowsgatan 3A

HALL
Via trappa eller hiss nås bostaden högst upp i trapphus 3A. Hallen har ett klinkergolv som övergår till en parkett. Det finns fem garderober till förvaring av kläder. Väggarna och taket bär ljusa kulörer. Häng av jackan och ställ skorna till höger, välkomna in!

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och mörkare klinker av natursten på golvet. Badrummet innehåller: Wc, handfat, spegel, dusch, tvättmaskin och varmvattenberedare.

KÖK
Snyggt kök från IKEA (2016) med gott om förvaring och innehållandes allt för en bekväm vardag i form av: spishäll, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys, inbyggd ugn och mikro. Laminat på golv, ljusa väggar och vitt tak. Härifrån nås även bostadens förråd.

SOVRUM
Till vänster om hallen finns ett väl tilltaget sovrum. Gott om plats finns för både säng, skrivbord och byrålåda. Kanske en platsbyggd garderob?
Laminat på golv, vita väggar och tak.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med tre fönsterpartier ut mot Kasten Rönnowsgatan som fördel kan möbleras efter behov. Parkettgolv, ljusa väggar och vitt tak.

Omgivningsbeskrivning

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad. Förskolor: Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola. Skolor: Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vitra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Förening

Kasten Rönnowsgatan 3A

Förening

Brf Bikupan

Allmänt om föreningen

Brf Bikupan är välkänd för sitt centrala men ändå lugna läge och är ytterst välskött. En aktiv föreningen där diverse aktiviteter anordnas av medlemmarna och under de varma sommarkvällarna grillas det för fullt på den gemensamma innergården. Föreningen äger fastigheten Bikupan 4 och föreningens hus uppfördes 1982. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar samt föreningen har valt att teckna ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga medlemmar. Brf Bikupan har avtal med Riksbyggen som biträder styrelsen med dess ekonomiska och tekniska förvaltning. I avtalet ingår även service för föreningens medlemmar vid akuta behov (kostnaden debiteras den enskilde medlemmen vid nyttjande av tjänsten).

I varje trappuppgång finns en mindre tvättstuga. Det finns även en större tvättstuga i garaget och nås enklast via källargången. I källarplan finns även bilplatser. Samtliga trapphus har hiss.

RENOVERINGAR
Föreningen har en 10-årig underhållsplan som uppdaterades senast 2015.
Utförda:
Säkerhetsdörrar (2014)
Bytt/renoverat fläktsystem för att få bättre ventilation och OVK (2016)
Installerat nytt portlås/portlås (2016)
Kommande:
Föreningen kommer under 2017 att teckna avtal med Bixia om att köpa in all el till föreningen. Elen säljs sedan till medlemmarna och varje enskild medlem debiteras för den faktiska förbrukningen. På så sätt kommer driftkostnaderna att sänkas för varje medlem eftersom enbart en nätavgift (för föreningen) kommer att betalas. I samband med övergången och installering förbereds det nya systemet för solceller.

Innergården skall grävas upp för att säkerställa och förbättra tätskiktet på garagets tak. En ny modernare innergård kommer sedan att återskapas. Beräknas att påbörjas efter semestern 2017. I samband med detta kommer ett miljöhus att uppföras.

Föreningen skall börja relining av stammarna under 2019.

PARKERING
Föreningen har 85 st bilplatser (325 kr/mån) och 5 st MC-platser(100 kr/mån) placerade i källaren. Infarten finns på Barnhemsgatan. Separat kö tillämpas (2017-04-06: Alla är uthyrda). Om det finns lediga parkeringar hyrs dessa ut till icke-medlemmar för inbringa extra intäkter till föreningen.
Parkering finns även utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se

TV & INTERNET
Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Bredband tecknas och bekostas av varje enskild medlem.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRRÅD
Till varje förråd följer ett förråd i källarplan. Fråga ansvarig mäklare vilket förråd som tillhör denna bostad.

ÖVRIGT
Föreningen bekostar en ny varmvattensberedare per lägenhet. Därefter ansvar den enskilde medlemmen för varmvattensberedaren. Fråga ansvarig mäklare hur statusen är i denna bostad.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2017-04-06. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

2017-04-06: Efter samtal med styrelsens ordförande: Ingen avgiftshöjning är planerad. Senaste avgiftshöjningen var 2017-01-01. Innan dess har föreningen inte höjt avgiften sedan 1997.

Överlåtelseavgift

1 120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
3716 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering