Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Kommande bostad

Ägaren till denna bostad är ON THE MOHV. Försäljning är planerad men ännu inte bokad. Därför annonseras ännu inte komplett bostadsinformation eller visningstider. Däremot kan du anmäla ditt intresse till ansvarig mäklare redan nu.

Bostadsfakta

Enslövsvägen 7

Antal rum 2 rum
Boarea 50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 0 kr
Avgift: 2 884 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 1,56129%
Andel av årsavgift: 1,59411%
Reparationsfond: 47 kr
Driftskostnad 3 876 kr/år
varav
El: 2 900 kr (1755 kWh)
Försäkring: 976 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på den individuella förbrukningen samt det avtal du väljer.

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1948
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 20 oktober 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 122 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: Isolerglas

Beskrivning

Enslövsvägen 7

HALL
Direkt innanför dörren växer ett ljust och kvalitativt boende fram. Fönstret i köket ger ett ljusflöde som sträcker sig ända in till entrédörren. Tack vare att bostaden ligger en halvtrappa upp är insynen minimal trots det goda ljusinsläppet. Hallen fungerar som ett nav och binder ihop bostadens samtliga rum. Väggar och tak bär vit kulör och på golvet ligger ett laminatgolv med ton av valnöt. Bostaden har en utomordentligt bra planlösning som gör att kök, sovrum och vardagsrum är avskilt och upplevs betydligt större. Bostaden är utrustat med ett NEXA-system. Med en fjärrkontroll kan enkelt större delen av bostadens belysning styras med ett knapptryck.

KÖK
Det vackra och påkostade KVIK-köket (2015) har vita köksluckor och rostfria kapitalvaror. Ett svart kakel som stänkskydd avskiljer bänkskiva mot överskåpen som bär infällda spotlights. Dessutom har taket sänkts och även här installerat infällda dimringsbara spotlights. Det finns plats för ett litet matbord samt gott om arbetsyta för den matlagningsglade. Köket är utrustat med: induktionshäll, spisfläkt, ugn och micro, integrerad diskmaskin, integrerad kyl och frys i fullhöjd.

SOVRUM
I sovrummet finns plats för dubbelsäng och även här finns ett fönster ut mot parkeringen med minimal insyn. Ljusa väggar med fondvägg. Förvaring av kläder görs bakom skjutdörrarna av spegelglas. För den som studerar kan ett skrivbord med fördel placeras i ett av hörnen nära fönstret!

BADRUM
Fräscht badrum med klinker på golv och delvis kaklade väggar i ljus kulör. Ytorna som inte bär kakel är vitmålade. Badrummet har även utrustats med tvättmaskin (2015) och torktumlare (2016), så du slipper trängas med alla andra om tvättstugan! Badrummet är även utrustat med: wc, kommod (2017), spegelskåp (2017), dusch och handdukstork.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet inbjuder till möblering efter behov. Önskas fås både en större soffgrupp samt matbord plats. Väggarna bär ljusa kulörer och taket är vitmålat. Fönster ut mot innergården där även den trevliga balkongen är belägen i söderläge. Perfekt för sena sommarkvällar!

Omgivningsbeskrivning

Centrala Öster Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger den snart helt nya Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och snart även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum kommer när det står klart bli knytpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren! Förskolor: Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9), Gymnasieskolor: Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Förening

Enslövsvägen 7

Förening

HSB:s Brf Kapsågen

Allmänt om föreningen

HSB:s Brf Kapsågen ligger på ett utmärkt läge, mitt emellan city och Halmstad Högskola. Ett stenkast ifrån byggs just nu Halmstads nya resecentrum. Resecentrumet kommer bli hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen och är därmed perfekt för dig som pendlar! Förutom sitt utmärkta läge finns i närområdet flertalet träningsanläggningar, matbutiker, restauranger och frisörsalonger.

Föreningen äger fastigheten Kapsågen 2 och bebyggdes med föreningens hus 1948. Fastigheten har adresserna Hammars gata 10, 10A-C, 12, 14, Enslövsvägen 5-7 samt Repslagaregatan 1. Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Föreningen har två lokaler uthyrda till två olika verksamheter vilket inbringar extra inkomster till föreningens kassa.

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren på Hammars Gata 10A.

RENOVERINGAR
Kommande: Föreningen skall uppföra ett miljöhus för hantering av sopor.
Utförda: Målning av trapphus och nya säkerhetsdörrar.
Föreningen har sedan tidigare renoverat stammar(slutet av 90-talet), bytt fönster samt renoverat tvättstugan.

FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Varje enskild medlem tecknar och betalar för sin egna hemförsäkring.

TV & BREDBAND
Kabel-TV (grundutbud) genom Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.
Abonnemang för bredband via Bredbandsbolaget tecknas och bekostas av varje enskild medlem.

PARKERING
Föreningen har 35 st parkeringsplatser som går att hyra för 150kr/mån (Till dessa är det separat kö). Det finns även flertalet parkeringar utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se.

AVGIFTER
Enligt föreningens stadgar debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av basbeloppet för varje pantmeddelande (2017: 448 kr) samt att säljaren debiteras 2,5% av basbeloppet i överlåtelseavgift (2017: 1120 kr).

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

2017-03-18 efter samtal med föreningens ordförande: I dagsläget förs inga diskussioner om att höja avgiften. Senaste föreningen höjde avgiften var 2015-01-01.

Överlåtelseavgift

1 120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
731 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering