Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Bergsgatan 19A

Antal rum 5 rum
Boarea 128,5 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 3
Våning 0
Ekonomi Pris: 2 950 000 kr utgångspris
Avgift: 6 820 kr/mån Inkl. vatten, TV och bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 6,43949%
Andel av årsavgift: 6,43947%
Driftskostnad 17 929 kr/år
varav
Värme: 10 596 kr
El: 6 462 kr (4374 kWh)
Försäkring: 871 kr
Beräknat antal pers: 3
Tillträde 1 Februari 2018

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1990
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 3 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas, isolerglas
Fastighetsbet. Eskadern 1

Beskrivning

Bergsgatan 19A

Villakänsla mitt i city! Vill ni bo intill undersköna Galgberget med härlig natur och utmärkta vandringsleder, men trots det endast en kort promenad från Halmstads mest centrala delar? Toppa det med en välskött och välmående förening samt ett fräscht och hemtrevligt hem, så kanske vi här har Halmstads mest eftertraktade boende!?
Unikt boende ger ett unikt tillfälle! Boka din personliga visningstid redan idag.

Entré
Inbjudande och rymlig entréhall med en praktisk första del av marmorgolv som sedan övergår i vacker ekparkett. Väggarna är vita, det finns förvaringsmöjlighet i form av garderob och avhängningsmöjligheter finner ni ett par steg in till vänster. Närmast ytterdörren ligger ett sovrum som vetter ut mot lugn gata och som idag används som ett mindre bibliotek.

Badrum/Tvättstuga
Från hallen, något avskilt, ligger ett helkaklat badrum (2007) med golvvärme samt separat tvättstuga. Badrummet har ett gråmelerat klinkergolv och vita kvadratiska kakelplattor med en läcker board i mosaik. Badrumsutrustningen består av tvättställ med tillhörande spegelskåp, wc samt dusch med vikdörrar. Tvättstugan som ligger vägg i vägg med badrummet, utgör även pannrum. Här finns tvättmaskin, arbetsbänk, väggarna är vita och det ligger plastmatta på golvet.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med både matplats och sällskapsdel. Väggarna är vita och på golvet ligger ett likadant tjusigt ekparkett som i hallen. Från vardagsrummet når ni även den insynsskyddade och hemtrevliga uteplatsen belägen på avskild innergård. I anslutning till uteplatsen finns även ett rymligt förråd på 14 kvm.

Kök
Stort kvadratiskt kök som moderniserades 2008 med ett läckert schackmönstrat klinkergolv i varma toner. Golvet, som ger köket en härlig karaktär, framhävs än mer då luckorna, bänkskivan och kaklet i övrigt är vita. Köksutrutningen består av fläkt, diskmaskin från 2008 samt kyl och frys i fullhöjd från 2010/11 och spis från 2016. Matplats för 4 personer.

Ovanvåning
På övre våningsplanet möts vi av ett mysigt allrum med fönster ut mot grönskande Galgberget. Här ligger vacker ekparkett på golvet, väggarna är ljusa och dessutom finns det goda förvaringsutrymmen i form av garderober och rejäl klädkammare. På ovanvåningen finns också 2 trevliga sovrum med varsin takkupa och ytterligare ett badrum. Det ena sovrummet har plastmatta på golvet, ljus tapet och 1 garderober medan det andra till skillnad har blommig tapet. Badrummet har plastmatta på golv samt väggar av delvis kakel och delvis målad väv. Badrumsutrustningen består av tvättställ, wc och ett elegant badkar.
Förening

Bergsgatan 19A

Förening

Riksbyggens BRF Bialedet

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Bialedet ligger vid natursköna Galgberget, men ändå bara en kort promenad från Halmstads mest centrala delar. Föreningen består av 17 stycken bostadslägenheter i radhus- och villaform med adresserna Bergsgatan och Byaledsgränden. Föreningen äger fastigheterna Lärken 22, Elefanten 7, Eskadern 1 och Ejdern 16, vilka bebyggdes år 1990. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Föreningen har avtal med Riksbyggen om ekonomisk förvaltning.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Det finns ett gästrum att kostnadsfritt tillgå för föreningens medlemmar. Dusch, toalett och bastu ingår.

RENOVERINGAR
Föreningen håller på att upprätta en underhållsplan.
Kommande: Inga direkta, mer än vanligt underhåll.
Utförda: 2015 Installationer och Huskropp utvändigt. 2016 Taket tvättades på fastigheten Eskadern 1.

PARKERING
Varje bostadsrätt äger en andel gemensamhetsanläggning, där 5 fastigheter delar på 11 parkeringar. Utöver detta finns det möjlighet att hyra garage (10 st garageplatser, separat kösystem, hyra 300 kr/månad) och 4 parkeringsplatser (150 kr/mån).

TV & INTERNET
Kabel-TV ingår i avgiften (Com Hem). Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfritt bredband.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSHÖJNINGAR
2017-10-13: Efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Inga avgiftshöjningar finns aviserade.

Överlåtelseavgift

1 120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Halmstad firade 2007 sitt 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad. Förskolor: Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola. Skolor: Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, ViTtra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Planritning
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
5624 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering