Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Follingbogatan 26

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 55 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 231
Våning 3 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 875 000 kr utgångspris
Avgift: 2 660 kr/mån
Andel i föreningen: 0,8185%
Andel av årsavgift: 0,848%
Tillträde Enligt överenskommelse.
Allmänt - Till lägenheten finns ett rymligt vindsförråd.
- Lägenheten är pantsatt. Inga lån att överta.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2017
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Mekanisk till och frånluft (FTX-system)
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas

Beskrivning

Follingbogatan 26

- 3,2 METER I TAKHÖJD
- BALKONG i VÄSTER MED EFTERMIDDAGS-/KVÄLLSSOL
- HÖGT UPP I HUSET
- NYTT OCH SMAKFULLT INRETT
- UNIKT
- STORA FÖNSTERPARTIER
- INSYNSSKYDDAD

Exceptionellt boende högt upp i huset med ofantliga 3,2 meter i takhöjd och balkong i underbart västerläge med eftermiddags-/kvällssol. Lägg till spröjsade fönster, historisk och praktfull byggnad, optimalt planerade kvadratmeter, genuin och stilfull inredning samt grönskande område med prunkande parker är detta ett mycket attraktivt och unikt boende. Hiss i fastigheten. Genomgående mattlackad ekparkett och vitmålade väggar. Kök med matplats för ca 4-6 personer, luftigt ljust vardagsrum, sovrum med plats för dubbelsäng och garderober samt exklusivt badrum med tvättmaskin och torktumlare.

-Några ord från byggfirma och arkitekt;
"Charmig retro blandas med avskalad industri – och en touch av fransk bistro. Så vill vi beskriva ditt nya hem i Brf Trädgården, Brommas nya Beckomberga. Det är ett hus med historia som sträcker sig till 30-talet som vi omvandlar till 106 nya hem med bevarade detaljer från förr. Lägenheterna har karaktär av innerstadsvåningar med generösa ytor, högt i tak och stora spröjsade fönster med djupa nischer. Till det har vi adderat en tuff och stilren inredning.
I huset bygger vi många 1–2:or, för unga människor som vill låta livet ta stor plats på färre kvadrat. Men vi bygger även 3–4:or för växande familjer. De flesta lägenheter har balkong eller stor terrass där du får plats med både loungehörna, grillplats och växthus, om du så vill.
Längs varje våningsplan löper en korridor med exklusiv och hemtrevlig hotellkänsla, som skapar samhörighet för dig och dina grannar. Till huset hör även en övernattningslägenhet för gäster på långväga besök, en stor cykelparkering med verkstad, en hobbylokal samt ett biorum. Alldeles utanför dörren finns en stor park för dig som gillar allt från sommarkvällar med grillfest till vinterdagar vid skridskobanan. Välkommen att låta livet ta plats i Brf Trädgården, Brommas nya Beckomberga."


RUMSBESKRIVNING
Rymlig hall med plats för hallmöbel och kapphängare. Förvaring med en garderob. Mattlackad ekparkett sträcker sig från hallen och vidare in genom lägenheten. Väggarna är vitmålade. Säkerhetsdörr.

Stort badrum med vita kaklade väggar och mörkgrått klinkergolv med golvvärme, allt i tidstypisk stil. Dusch med glasvägg, handfat med kommod, handdukstork och toalett. Tvättmaskin och torktumlare med praktisk svart arbetsbänk ovan och väggskåp för bra förvaring.

Direkt anslutning till hallen ligger vardagsrummet. Med de stora fönsterpartierna och takhöjden på hela 3,2 meter andas rummet ljus och rymd och ger den där unika känslan som är otroligt svår att hitta. 3,2 meter i takhöjd känns verkligen! Via vardagsrum och genom de karaktäristiska dubbeldörrarna kommer man till lägenhetens balkong som vetter i väster med underbar eftermiddags-/kvällssol. Hämta en kopp nybryggt kaffe, på med tofflorna och börja dagen här med att sitta ner och lyssna på lugnet. Efter jobbet sitter du här och njuter av kvällssolen. Släpp in fågelkvitter och humlesurr och gör balkongen till ett grönskande uterum under långa sköna sommardagar. Vardagsrum rymmer både sällskapsdel och matplats.

Köket är i klassisk retro stil med antracitgrå skåpluckor och vitt kakel på väggen ovanför den ljusa naturfärgade arbetsbänken. Precis som i vardagsrummet har vi även här 3,2 meter i takhöjd. Maskinellt finns; kyl/frys, induktionshäll, ugn, fläkt, mikro och diskmaskin. Mycket bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Matplatsen rymmer ca 4-6 personer. Kök/vardagsrum ligger nära vilket ger trevlig social kontakt mellan rummen.

Sovrum med 3,2 meter i takhöjd som ger rummet massor med ljus och rymd. Här finns gott om plats för dubbelsäng och sovrumsmöbler. Hela 5 garderober bjuder på bra förvaringsmöjligheter. Precis som övriga rum i lägenheten ger de stora fönstren härlig karaktär.

OMRÅDE
Stadsdelen Beckomberga har successivt växt fram de senaste 15 åren allt efter att sjukhuset Beckomberga lades ned i mitten av 1990-talet. Beckomberga präglas av en grön parkmiljö med radhus och flerfamiljshus. Inom stadsdelen finns skolor och förskolor, restaurang, gym, simhall mm. Flera bussar trafikerar området med hållplatser längs Bällstavägen och Spångavägen. I korsningen Bällstavägen/Spångavägen finns också en välsorterad ICA-butik med öppettider 07-23.

Brf Trädgården ligger vid Klockhusparken och är en del av gamla Beckomberga Sjukhus. Klockhusparken med sina ca 13 000 m² erbjuder bland annat grillplats, boulebana, kolonilotter, uteplatser samt skridskobana. Cykelpump finns här och cykelverkstad finns i föreningen. Dessutom finns det stora grönytor för umgänge och lek.

Kommunikationerna är mycket bra där T-bana nås med bara några minuters busstur. Går även bra att promenera i ca 10-15 minuter för att komma till Islandstorget eller Råksta som närmsta stationer. T-banan tar dig då in till city på ca 20-25 min. Buss 117 (Spångavägen) tar ca 8 minuter till Brommaplan där tunnelbanan ansluter för vidare färd till City. 117 har täta turer och under rusningstid går bussen så ofta som var 5:e minut. 117 går även till Spånga station där anslutning finns till pendeltåg. Buss 113 går längs Bällstavägen mellan Islandstorget och Solna Centrum. Vid såväl Brommaplan som Spånga station går bussar som trafikerar de flesta områden i norra och västra Stockholm.

Vid Brommaplan finns all tänkbar service såsom apotek, systembolag, banker, restauranger, träningscenter, vårdcentral, närakut mm. Vid Bromma flygplats finns mycket bra shopping i moderna gallerian Bromma Blocks. Vällingby Centrum med deras stora utbud av butiker ligger också bara ca 2,5 km bort.

Bra cykelbanor gör det smidigt för hela familjen att ta sig till flertalet utflyktsmål. På kort avstånd från Beckomberga ligger Kyrksjön som tillhör Kyrksjölötens naturreservat och är en utmärkt plats för bad på sommaren och skridsko på vintern. I Norra Ängby ligger 4H-gården Björklunds Hage med fritidsgård och parklek där barnen kan klappa kaniner, får och getter, medan de vuxna samlas för en kopp kaffe i solen.

Naturen finns som sagt nära med tidigare nämnda Kyrksjön men även Judarskogens naturreservat som ligger i närheten bjuder på fantastisk natur och stillsamma Judarsjön. På promenadavstånd finns även Mälaren för bad från klipporna eller alla de olika sandstränderna vid Ängbybadet, Kaananbadet m.m. Grimstaskogen bjuder även den på härliga grönområden och fina motionsslingor. Se bifogade bilder.

Idrottslivet är utbrett och bara några minuter från lägenheten finns simhall och idrottshall i Söderberga. I närområdet finns även sim- och idrottshallen Åkeshov och Ängby IP som används främst till fotboll och friidrott. Det är även nära till Bromma Golf med korthålsbana och golfhall samt till ridning i Äppelvikens- såväl som Vällingbys ridskola.

I Beckomberga finns det flera skolor och förskolor, både privata och kommunala. Likaså i Norra Ängby, Södra Ängby och Blackeberg.

Förening

Follingbogatan 26

Förening

Riksbyggen Brf Trädgården i Beckomberga

Allmänt om föreningen

Riksbyggen Brf Trädgården i Beckomberga
Föreningen äger fastigheten med äganderätt och består av 106 bostadsrättslägenheter med en sammanlagd boendearea av 6 993 kvm. Tryggt för framtiden att äga marken då inga nya tomträttsavtal behöver omförhandlas och riskera att bli kostsamma. Föreningen är en del av Klockhusparkens samfällighetsförening som ansvarar för miljöhus, vattenledningar, bergvärme, garage, övernattningslägenheter m.m. I denna gemensamhetsförening ingår sex fastigheter och Brf Trädgården ansvarar för 31.8 % av driftskostnaderna.

EKONOMI
Samtliga lägenheter har undermätare för el. Bostadsrättsföreningen tecknar avtal med elleverantör och fakturerar sedan respektive bostadsrättsinnehavare för dennes elförbrukning. Likaså är det individuell varmvattenmätning för varje lägenhet.

BYGGNADERNAS SKICK
Fastigheterna är färdigställda 2017 så inget renoveringsbehov finns på många års sikt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
1 Grovtvättstuga samt torkrum i källarplan.
1 Gemensamhetslokal.
1 Bastu med dusch-/omklädning-/relaxrum i källarplan.
8 Cykelrum.
4 Barnvagnsrum/rullstolsförråd.
1 Hobbyrum/verkstad.
1 Biorum.

PARKERING
Varje lägenhet har möjlighet att hyra en garageplats. Garaget har infart från Styresmans Sanders Väg och utfart till Follingbogatan. I garaget finns spolplats samt möjlighet till laddning av t.ex elbil. Det finns 106 garageplatser (varmgarage) där varje plats kostar 1000 kr/månad. Det finns även 4 MC-platser som kostar 400 kr/månad att hyra.

TV OCH INTERNET
Kabel-TV och bredband finns via fiber.

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
1332 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering